maanantai 25. lokakuuta 2010

Askartelutarvikkeiden säilytyksestä: kierrätysmateriaali


Minulla oli aikaisemmin askartelukaapissa muovirasia kierrätysmateriaalia varten. Kun näin jotain askarteluun soveltuvaa, laitoin sen sinne. Jossain vaiheessa tajusin, että rasia pysyi koko ajan kiinni. Tajusin syyn. En ajattele, että "hmm... tarvitsen kierrätysmateriaalia" vaan "hmm... tarvitsen materiaalia itse tehtyihin koristeisiin". Siksi lajittelin muovirasian sisällön muiden tarvikkeiden joukkoon käyttötarkoituksen perusteella. Kirjojen irtosivut päätyivät normaalin paperisilpun joukkoon, metallitavara metallikoristeiden luo ja koristeisiin tarkoitettu materiaali koteloon, jossa lukee Materiaalia koristeisiin. Osa kotelon materiaalista on kierrätystavaraa, osa ostettua kuten grungepaper.

Kierrätysmateriaalista on hyötyä myös säilytyksessä. Laskeskelin juuri, että säilytysratkaisuina voi käyttää:
- käytöstä poistettuja videokoteloita: niihin esim. kukkakoristeet, chipboard jne.
- käytöstä poistettuja työkalupakkeja tai ruuvikoteloita: kuten edellä
- käytöstä poistettuja cd-koteloita: niihin esim. leimasimet tai pienempiä koristeita
- käytöstä poistettuja dvd-koteloita: kuten edellä
- vanhanaikaisia, pyöreitä pyykkipoikia, samanlaisia kuin Riikan löydöt: esim. nauhojen säilytykseen
- maustepurkkeja ja maustehyllyjä tai -telineitä, esim. napeille, kimalteelle tms. kuten tässä esimerkissä
- tyhjiä vauvanruokapurkkeja, esim. napeille ja muille koristeille, idean voi lainata Lauranan keittiöstä
- koeputkia: esim. haaraniittien tai kimalteen säilytykseen
- tyhjiä kardemummaputkiloita: kuten edellä
- tyhjiä tictac-rasioita tai vanupuikkojen muovipakkauksia: haaraniiteille tms.
- käytöstä poistettuja pakasterasioita: koristeiden ja paperisilpun säilyttämiseen, kannettomuus ei haittaa
- tyhjiä, pahvisia piirtoheitinkalvojen koteloita, kotelon korkeus noin 2 cm: niihin esim. siirtokuvat ym. litteä, vievät todella vähän tilaa
- puhtaita, käyttämättömiä pizzalaatikoita: niihin esim. 12*12 tuumakoon paperit


Mitä muuta listaan kannattaisi lisätä?

En ole tarkoituksella yrittänyt käyttää kierrätysmateriaaleja säilytyksessä, mutta käytännössä esimerkiksi tyhjät videokotelot ovat osoittautuneet erittäin toimivaksi ratkaisuksi, koska ne vievät niin vähän tilaa ja tykkään siitä, että ne ovat läpinäkyviä ja juuri sopivan kokoisia, että esim. chipboardin saa yhteen, napit toiseen ja niin edelleen. Kirjaston poistohylly on osoittautunut hyväksi paikaksi täydentää kotelovarastoja. Voisin kuvitella, että esimerkiksi piirtoheitinkalvojen pahvipakkauksia lojuu käyttämättönä aika monella työpaikalla ja koulussa.

2 kommenttia:

 1. tässä on muutama, mitä kierrätän:

  minä olen keräillyt näistä (http://www.thebodyshop.de/bath-body/koerperpflege/shea-koerperbutter.aspx) rasvoista jääneitä purkkeja talteen - käytän niitä nappien säilytykseen (purkin väriset napit purkkiin, niin aina tietää, mitä väriä löytyy.

  toiseksi olen keräillyt lahjapakkauksista (http://www.thebodyshop.de/geschenke/25-euro-und-weniger/wunderbares-duftgeschenk.aspx) jääneitä koreja ja laatikoita ja koristellut ne. niistä saa hyviä säilytyslaatikoita vaikka kukkasille.

  myös erilaiset muoviset läpinäkyvät jättikoon karkkirasiat on hyviä kukkien säilytykseen :-).

  pokemon-korttien säilytystaskuja olen käyttänyt kansiossa leimasimien säilyttämiseen sen jälkeen kun pokemon-innostus lakkasi. tasku on juuri sopiva pienille leimasimille.

  VastaaPoista
 2. Mulla on kukkaruukkuja ja mukeja kynäpurkkeina. Säilyketölkeistä voi tuunata papereilla kivoja kynäpurkkeja (ei ole itsellä mutta olen nähnyt jossain). Tykkään myös koreista, kirpparit on pullollaan vanhoja leipäkoreja yms. Haluaisin seinille metallisia vanhanaikaisia kylpyhuoneeseen tarkoitettuja ritiläkoreja.

  VastaaPoista