lauantai 23. lokakuuta 2010

Askartelutarvikkeiden säilytyksestä: kokoon taittuvat jutut


Jos katsoo valokuvia tarkkaan, vaaleanpunainen, kokoon taittuva roskikseni näkyy monien eri askartelutapaamisten valokuvissa. Kun hankin omani, en tiennyt, että sille tulisi niin paljon käyttöä.

Roskiksia on oikeastaan kaksi, toinen on kuvassa avattuna ja toinen kokoontaitettuna, jolloin sen korkeus on vain pari senttiä. Kun aloitan askartelun, nostan nämä kaapista, jossa ne ovat kokoontaitettuna. Toiseen menevät paperiroskat ja toiseen sellaiset roskat, joita ei voi laittaa paperinkeräykseen. Tapaamisissa mukana on yleensä vain yksi, ja sitä on yleensä käyttänyt koko pöytäseurue. Roskis on kevyt ja käytännöllinen ja mukana joka kerta, kun askartelen.

Samanlainen kokoontaittumisidea on osassa Ikean säilytysratkaisuja. Esim. Kusiner-korit toimisivat hyvin myös roskiksina tai säilytystelineinä, joita tarvitsee vain välillä. Ikean lasten osaston säilytysratkaisuissa on muitakin kokoon taittuvia rasioita. Omani eivät ole Ikeasta, ne ovat merten takaa ja nimeltään Croppin Cutie Baby. Toisella valmistajalla on samantyyppinen kokoon taittuva roskis niille, jotka tykkäävät selkeämmästä tyylistä.

Aika usein olen katsellut kokoon taittuvaa Rangerin telinettä, jonka pohja on vedenkestävä. Se olisi kätevä akryylimaalin ja pensselien kanssa, kun on liikkeellä. Kätevä tekisi jotain samantyyppistä itsekin. Ei välttämättä pensseleille, vaan ylipäätään tarvikkeille. Esim. tälläisen koontaitettavan telineen tai peruskuution vaikka paperien säilyttämiseen. Ompelutaitoiset askartelijoita huhuilen.. Voisin kuvitella, että moni innostuisi hyvistä ohjeista kankaisille säilytystelineille tai mahdollisuudesta teettää teline omien toiveiden mukaisesti.

7 kommenttia:

 1. Täytyypä jos kokeilla ommella, jos inspiraatio iskee :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä(kin) sarjasta ja onnittelut dt pestistä.

  VastaaPoista
 3. Tuo rangerin juttu on kyllä tosi näpsäkkä! ihanaa tuo kangaskin.. oih.. Meillä onneksi cropeissa on roskikset talon puolesta, mutta tällainen on kuitenkin sitten aika monella mukana: http://www.amazon.com/Ensign-Group-Scrap-Ma-Bob-Clamp-Holder/dp/B001UE1RCA
  No, ehkä enemmän sen mukipidikkeen takia entä roskiksen, mutta kuitenkin. hih! :)

  VastaaPoista
 4. Itseasiassa ratkaisit juuri ongelman jota en tiennyt omistavani, olen vain aina tuskaillut roskisasian ja tilanahtauden kanssa enkä ole tajunnut etsiä ratkaisua ongelmaani.. Kiitos siis tästä postauksesta!

  VastaaPoista
 5. Olen ihaillut sun roskista sekä livenä että täällä blogissa, se on tosi söpö (ja ilmeisesti myös käytännöllinen). Myös tuota Rangerin telinettä olen haaveillut, ihan vain siksi että se on niin kivan näköinen :)

  VastaaPoista
 6. Hyvänen aika, mullahan on kaapissa käyttämättömänä just melkein tuollainen kangaspussi kuin tuosta viimeisestä linkistä löytyvä! Kiitos vinkistä siis, taitaapa tulla käyttöön...

  VastaaPoista
 7. Minulla on ihan perinteinen roskakori askartelupöydän alla, ja kieltämättä paperiroskaa joskus pöydälläkin.

  Yhdellä kurssilaisella oli tapana hoitaa roskisasia teippaamalla pieni muovipussi pöydän reunalta roikkumaan, se oli aika näpsäkkä. Olen ajatellut ottaa saman tavan askartelutapahtumiin mennessäni, mutta en ole vielä ikinä muistanut. Ehkä joskus!

  VastaaPoista