torstai 3. kesäkuuta 2010

Teemakuukauden summaus


Toukokuun Jämäkirjaintarrat hyötykäyttöön -kuukausi on onnellisesti ohi. Opin asioita ja ahdistuinkin vähän. Askartelu tuottaa paljon roskia ja ylimääräisiä q-kirjaintarroja, jotka odottavat käyttöä. Hauskinta oli, että aloin pyöritellä jämäaakkostarroja nimenomaan materiaalina, ei aakkostarroina. Sama ajatus toimii tarvikkeen kuin tarvikkeen kanssa.

Hyödyllisin oivallus oli otsikoinnin miettiminen uusiksi. Omia suosikkejani jämäkoristetarroista tehdyistä koristeista ovat tarinointipilvet ja nämä kukat. Kukkiin on käytetty nollia (tai pienempiin pyöreähköjä kirjaintarroja), kuviopaperia ja toisen aakkostarrasetin i:n pisteitä keskelle. Ylimmästä kukasta otin kuvan ennen kuin pyyhin liimatahrat pois.

Tästä sinisestä huopakirjaintarrakukasta ajattelin tehdä nimilapun Leikkaa ja liimaa -tapahtumaan. Tosin tajusin vähän aikaa sitten, että olen tainnut tavata ainakin puolet tapahtuman osallistujista jo aikaisemmin. Ainakin onnistuin laskemaan yli 20 tuttua, jotka ovat tulossa tapahtumaan. Hauskaa!

Teemakuukauden voisin järjestää joskus myöhemminkin, ehkä syksyllä, toisesta aiheesta. Mielessä muhii pari ideaa. Lukisin myös todella mielelläni, jos joku toinen järjestäisi vastaavan teemakuukauden esimerkiksi nauhojen tai nappien käyttötavoista askartelussa. Mitähän yllättäviä koristeita esimerkiksi napeista voisi tehdä? Saa tarttua ajatukseen.


Lupasin myös järjestää arvonnan ja Minnakin sitä edellytti. Muuten, Minna, Brad Bitt -niitit tulivat onnellisesti perille, suurkiitos niistä.

Palkintona on siirtokuva-aakkosia, tarroja, nappeja ja nauhanpätkä ja vastausaikaa on 8.6. iltamyöhään asti. Osallistujilta toivon vastausta siihen, mikä on osoittautunut parhaaksi tavaksi leikellä kirjaintarroja uusiksi. Itse leikkaan aina d- ja b- kirjaimet a-kirjaimiksi ja x-kirjaimen usein k-kirjaimen osiksi. Mitä leikkaamistapoja itse hyödynnät (tai hyödyntäisit, jos aakkostarrojen käyttö ja muokkaaminen ei ole sinulle tuttua)?

13 kommenttia:

 1. vautsi! näitä meinaan käyttää kyllä tulevaisuudessa. hienoja tapoja käyttää jämäaakkosia! erityisesti ihastuin tarinointipilviin ja niihin ikkunoihin! myös noi kukat on todella kauniita.
  itse teen myös a:t d:stä, b:stä, g:stä, q:sta mistä nyt sitten saakin leikattua. 5 voi käyttää s:nä, 3 e:nä. myös i:n voi tehdä esim 1:stä tai j:stä. nää kyllä riippuu aika paljon myös fontista.
  niin ja kiva nähdä taas leikkaa&liimaa -tapahtumassa!

  VastaaPoista
 2. hienoa että olet jaksanut tehdä tämän teemakuukauden! näistä ideoista on iloa varmsti monelle pitkäksi aikaa!

  omat suosikkini olivat tarinointipilvi, nuo kukat ja ötökät myös!

  en ole itse aikaisemmin käyttänyt (enkä varmaan edes tajunnut ajatella) kirjaintarroja muuhun kuin omaan tarkoitukseensa, siis sanojen osiksi. muuntelua olen harrastanut vain tuon saman b,d->a tyyliin mutta nyt varmasti osaan katsoa kirjaimia uusin silmin!

  pian nähdään! (ellei vesirokko pilaa mun matkaa - näin EI SAA KÄYDÄ!!!, tristanilla nyt, katsotaan miten käy einarin!)

  VastaaPoista
 3. mäkin olen aika laput silmillä ollut aakkosten käytön suhteen muuten kuin aakkosina. Kiitos kun avasit tämän sun kuukauden kautta silmäni, ehkä ehkä ehkä kohta on mustien aakkosten aika taipua joksikin muuksi.

  Ei mullakaan mitään mullistavaa aakkosista ole antaa, samoja kirjainkikkailuja teen kuin edellisetkin.

  Mun mieleen on tuo alempi kukkanen ja ne pilvet ehdottomasti.

  VastaaPoista
 4. Itse olen tähän mennessä käyttänyt aakkosia vain aakkosina, joskus o-kirjainta osana koristetta. A-kirjaimia ym. leikkelen jäljelle jääneistä samoin kuin muutkin.
  Oma suosikki näistä kirjainten hyötykäytöstä on ne tarinointipilvet.
  Kiitos nimikorttimuistutuksesta - mulla oli jo idea, mutta päädyn ehkä sittenkin johonkin muuhun...

  VastaaPoista
 5. Eipä minullekaan tule mieleen muuta omaa toteutunutta kirjainten käyttöä kuin tehdä uusia kirjaimia, mutta onneksi jollekin muulle on tullut: http://www.creatingkeepsakesblog.com/blog/2010/06/03/use-letter-sticker-leftovers-to-create-accent/

  Tämä teemakuukausi oli minustakin tosi hauska!

  VastaaPoista
 6. minä tykkäsin kaikista ideoistasi, koska ne pistivät miettimään tuotteiden käyttöä ihan toiselta kantilta!

  minä olen tähän asti vain leikellyt ylijäämäkirjaimista tarvittavia kirjaimia, kuten: x:t y:ksi, B:t P:ksi, W:t V:ksi jne..

  sain tästä sun teemakuukaudesta valtavasti ideoita tulevaisuudelle!
  loistava juttu tämä ideointi!

  VastaaPoista
 7. Hauska linkki Sannika :)
  Tämä kuukausi on ollut kyllä mielenkiintoista seurattavaa. Itsellä on vielä aakkostarrat vasta hankittuna ja muutama kirjain käytettynä, joten en ole vielä mitään kikkailuja tehnyt (muuta kuin l tai i 0> 1 kellotauluun), mutta täällä on nyt hyviä vinkkejä, miten toimia jatkossa, kiitos :)

  VastaaPoista
 8. Täällähän on ollut loistava kuukauden teema menossa! Mielettömiä ideoita kertakaikkiaan!

  Samoilla linjoilla kun muutkin, W:n voi käyttää M:ksi, sitä ei tainnut kukaan sanoa, vaikka varmasti moni käyttää :)

  Myös erikoisemmat etunimet auttaa, mulle kelpais kaikki ceet ja deet

  VastaaPoista
 9. Pienestä Y:stähän saa J:n, onkohan sitä jo mainittu? Ja tosiaan oon numeroita käyttäny kirjaimina, muuten en ole muunnellut. Ite tykkäsin eniten pilvistä.

  VastaaPoista
 10. Mitäpä tähän listaan osaisi enää lisätä...?
  Ehdoton työväline niin kirjaintarrojen kuin minkä tahansa muunkaan tahmaisen materiaalin leikkuuseen on kyllä teflonpintaiset sakset! Itse oon ihan ihastunut Timpan saksiin.

  VastaaPoista
 11. Kaikkea mitä edellisetkin on maininnut on täälläkin harrastettu, mutta lisäksi mä oon tehnyt numeroita kirjaimia ja numeroita sekoittamalla, esim. 5:n tein leikkaamalla 6:sta yläosan pois ja lisäsin yhden x:n "sakaran" tilalle. Ja tietty leikkasin 6:sen silmukan auki.
  &-merkit kanssa työstän yleensä 3:ksi, niin ja kokeilinhan mä kanssa sitä perhosen tekoa, kahdesta w:stä ja x:stä...

  VastaaPoista
 12. Eipä paljo lisättävää edellisihin.

  Mun mielestä sun kauneimmat koristeet oli niitä mansikoita, kelpais mullekki ;)

  VastaaPoista
 13. Ei kyllä kuulu yhtään aiheeseen, mutta minusta myös kivaa kirjainten käyttöä on yhteisten kirjainten käyttö siten, että lauseessa osa sanoista on pystyyn ja osa vaakaan jolloin sanat yhdistää sama kirjain..

  VastaaPoista