torstai 6. toukokuuta 2010

Otsikot uusiksi

Jämäkirjaimet hyötykäyttöön -kuukauteni ensimmäinen viikko on saanut minut miettimään scrapbook-sivujen otsikointia. Yleensä mietin otsikon ensin ja etsin sitten sopivia aakkostarroja (tai teen otsikon itse leikkaamalla). Jos käytössä on aakkostarrapakkaus, se on yleensä avattu ja ainakin joistakin kirjaimista on pula. Leikkelen sitten esimerkiksi d-kirjaimista k-kirjaimia ja niin edelleen.


Parin viimeisen päivän ajan olen tehnyt toisin ja nostanut illalla sohvapöydälle jo osittain käytetyn aakkostarra-arkin tai parin. Sitten olen kirjoittanut nopeasti, ihmeempiä ajattelematta, paperilapulle sanoja, jotka jäljellä olevista aakkostarroista pystyy muodostamaan.

Ja sellaisten aakkostarrojen kanssa, joiden liimapinta kestää liikuttelun, olen pelannut siirtelemällä aakkosia niin kauan, että niistä muodostuu (tarpeen mukaan leikellen ja uudelleen yhdistäen) sanoja tai melkein otsikko aiheesta, josta aion skräpätä lähiaikoina. Valokuvan a-kirjaimet ovat kaikki olleet alunperin b- tai d-kirjaimia tai jotain vastaavaa. P ja v on yhdistetty useammasta kirjaintarrasta ja niin edelleen kuten tähänkin asti, mutta prosessi on muuttunut eli aloitan tällä. Toimii, toimii! Otsikon muodostaminen jäljellä olevista aakkostarroista jo ennen scrapbook-sivun suunnittelua tuntuu auttavan, sillä olen saanut aikaan sanoja tai otsikoita sellaisista vanhoista seteistä, jotka olisin normaalisti ohittanut "ei onnistu, vokaaleja vain muutama jäljellä" -tyyppisellä olankohautuksella.    

Suosittelen siis lämpimästi sohvapöytäaakkostalkoita arkki tai pari kerrallaan, jos normaalisti valikoi aakkostarroja vasta otsikon keksimisen jälkeen. Ai niin, tuo ylin kuva. Mietin muodostettavissa olevia sanoja noin 10 sekuntia. Jaksaisiko joku auttaa? Jäljellä olevat kirjaimet näkee tästä alimmasta valokuvasta. Mitä muita sanoja tai otsikoita näistä saisi irti? Helle, hullu, ruusu, entä muuta?


14 kommenttia:

 1. Jos jäljellä olevan V-kirjaimen hyödyntää aaksi, niin saa ainakin:
  pesu, reppu, turha, murha, tuhma, usva, peffa, lento, rento, meno paluu, muru, guru, suru...

  VastaaPoista
 2. Korjaus: usvaa ei saa, kun se v menee a:ksi %)

  VastaaPoista
 3. Tuu mun luo, uupumus, mmmmm, me teemme, ruoste, huolto...
  On muuten kivan näköiset kirjaimet! Muistatko kenen valmistajan?

  VastaaPoista
 4. Perhe, lelu, pyry, ryyppy, tuore, huone, vuode, polle, lepo, perho, ryppy, uros, pullo, nuoret, suutelu, luu, suo, puu, puro, messut, hyvyys, syyhy, loppu, loput, pupu, pehmo, reppu, olut, hellyys, pyydys, huudot, huuto, uudet, huulet, seppo, ylpeys, levy, luumu, toffee, tofu, zorro, teddy, tuore, vuoret, sudet, for you.
  Toivottavasti näistä sanoista joku sulle passais :)
  Jos tosiaan jäljellä olevan v-kirjaimet hyödyntää, niin sittenhän sanoja löytyis lisää vaikka kuinka paljon :):):)

  VastaaPoista
 5. Anteeksi, taisinkin käsittää "tehtävän" hiukan väärin. Oletettavasti halusit saada sanoja tai lauseita, joita saa lopuista kirjaimista kaikenkaikkiaan, minä se vaan keksin tyhmänä sanoja joita ylipäänsä saa noista kirjaimista :) Toivottavasti en sotkenut nyt tätä juttua kauheasti:):)

  VastaaPoista
 6. Huono olo, luomu ruoho, huono syntyvyys :)

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavia sanoja ja sanayhdistelmiä! Lisääkin saa ehdottaa :)

  Veeruliiru: aakkostarrat ovat muutaman vuoden takaista Heidi Swappia. Minäkin olen tykännyt ja ovat olleet superriittoisia

  VastaaPoista
 8. Poor queen melts for ever hoots, ja sitten ei ehkä niin skräpättävä aihe: Noro :D

  VastaaPoista
 9. Musta tuntuu, että tuo sanojen keksiminen jäljellä olevista kirjaimista vois auttaa myös mua :) Sehän on vähän niinku Scrabblea pelais :D

  Jostain kumman syystä ensimmäinen sana, jonka muodostin noista jäljellä olevista kirjaimista oli peltopyy! Ei ehkä kovin käytännöllinen skräppäysotsikko ;)

  VastaaPoista
 10. mehu, sopu, sade (v:tä käyttämällä) tai säde ääksi muuttamalla, puisto (ykkönen iiksi), muisto, torvi, booli, suomi, teema, hullu, hullutella, huopa, vuori, eemeli, tuuli, ruusu, mango, tuoli, porras, metso, fazer, tyyny, tyyppi, suurempi, love, rumilus, Rosso (nam!), huono, helppo, meri... no, siinä ainakin joitakin.

  VastaaPoista
 11. housut, höyry... noi nyt tuli eka mieleen. siis jos o:n päälle tekasee pisteet. :) ja muuten tosi kiva idea!

  VastaaPoista
 12. uutuus...sitä ei ainakaan ole vielä sanottu...ainakin luulen niin :)

  VastaaPoista