keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Valkoisen musteen metsästystä (ja haaste)


Hyvän valkoisen leimasinmusteen löytäminen on lähes yhtä vaikeaa kuin hyvän valkoisen kynän. Sain vinkin, että Papertrey Inkin valkoinen muste on tarpeeksi peittävää. Teimme parin skräppääjän kanssa yhteistilauksen ja tässä on ensimmäinen kokeilu. Tykkään jäljestä! Teepannu, myös saman valmistajan, on leimattu tummansiniselle paperille ja sitten kohotettu kohotarralla. Mustan, melko runnellun paperin käyttäminen kortissa oli hetken mielijohde; pieni rujous tekee välillä ihan hyvää.

Tiedän, että valkoisen musteen sijaan voisi käyttää myös akryylimaalia leimaamiseen ja sitäkin olen joskus kokeillut. Papertrey Inkin valkoinen muste on muuten pakattu todella hämäävästi. Aluksi katsoin, että mitä ihmettä, minkä mudan värisen musteen olen saanut, mutta se olikin vain osittain läpinäkyvä leimasinmusteen kansi, ei itse muste. Ehdin jo säikähtää...

Paperiliittimen Riikan kanssa sovimme, että kirjoitamme molemmat tämänhetkisistä lempitarvikkeistamme perjantaina 22.4. Tule mukaan ja kirjoita samasta aiheesta samana päivänä. Aiheena on 10 mieluisinta skräppäys- tai kortteilutarviketta.

20 kommenttia:

 1. Vastakohdathan täydentävät toisiaan :) Musta paperi sopii oikein loistavasti taustaksi. Tuolla musteella saa tarkempaa jälkeä kuin akryylimaalilla (ainakaan minä en saa pieniä yksityiskohtia ihan näkymään).

  Täytyypä pohtia noita suosikkeja.

  VastaaPoista
 2. Kiva haaste, aloin heti pohtia, mitä kymmentä asiaa takuuvarmimmin käytän, ja mikä lasketaan tarvikkeeksi.

  Kortti on kaunis ja tunnelmallinen hyvien kahviloiden tapaan. Jouduin vaan etsimään jonkin aikaa että missä se mainitsemasi pieni rujous tuossa kortissa on, kun itse en sitä tuosta tajunnut. Mitä sitten rujous kenellekin on ;)

  VastaaPoista
 3. Kortti on hieno! Kivasti olet yhdistellyt erilaisia elementtejä:)

  Minäkin innostuin tuosta omien suosikkien pohdinnasta!

  VastaaPoista
 4. 10 suosikkia, täytyypä miettiä jos vaikka ehtisi lähteä mukaan tähän!

  VastaaPoista
 5. listaa olen juuri laatimassa, mutta tämähän onkin hankalaa.. mielenkiintoista kylläkin :)

  VastaaPoista
 6. valtavan ihana kortti!!! =)

  ...täytyypä yrittää muistaa vastata top10 haasteeseen... =)

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa kivalta haasteelta!
  Mä en muuten ole ihan varma mitä "tarvike" tarkoittaa. Tarkoittaako se kuluvia tarvikkeita, kuten papereita ja koristeita, vai lasketaanko tarvikkeiksi myös työvälineet?
  Olen pohtinut tätä jo aiemminkin :)

  -Puikkis

  VastaaPoista
 8. Puikkis: hyvä kysymys. Itse ajattelen että sekä että, siis myös paperileikkuri ym. vastaavat ovat mielestäni tässä yhteydessä tarvikkeita.

  Ovatkohan muut samaa mieltä?

  VastaaPoista
 9. äh, onnistuin hävittämään pitkän viestin.. mitenhän se nyt tiivistettynä meni..

  eli itsekin siis pohdin tätä tarvikejuttua ja tulin siihen tulokseen, että työvälineet ovat toki tarvikkeita. mutta koska kyseessä on lista tämän hetkisistä lempivälineistä eikä välttämättömistä välineistä, niin minusta ei tarvitse listata saksia tai teippejä tai musteita ellei niissä ole tällä hetkellä jotain erikoista. esimerkiksi jos tykkää nyt tosi kovasti saksia itse koristeita tai on joku ehdoton suosikkimuste/kynä/kuvioleikkuri tms., jota ilman ei tällä hetkellä tule toimeen, niin sellainen ansaitsee maininnan.

  tai näin minä asiaa pähkäilin. ja sain omaan listaani vasta kokonaiset kaksi asiaa.. mutta yritän jatkaa pohdintaa täällä sängyn pohjalla flunssan vankina kannettavalla, kun en jaksa istua pöydän ääressä.. voi tylsyys!

  VastaaPoista
 10. itse mietin alussa samaa ja tulin siihen lopputulokseen kohdallani, että pidän työvälineitä tarvikkeisiin kuuluvina. sellaisia, joita ilman en tulisi toimeen ja joista pidän yli kaiken. siis seulonnan tuloksena löytyneitä vakiosuosikkeja esimerkiksi. jos kuitenkin yleinen mielipide on, että jätetään tällä kertaa listaamatta, niin teen listan sen mukaan.

  VastaaPoista
 11. täähän on nyt aika kaksijakoinen juttu...toisaalta minä käytän esim. AINA paperileikkuria ja MUTTA tykkään myös käyttää sitä, että se kyllä omalle listalle tulisi vaikka miltä kantilta asiaa tarkastelisi... =)

  eli oiskohan ratkaisu niin että jokainen tekee listan niin kuin itse asian kokee, kertoo vaan postauksessaan että miten siihen top10:iin on päädytty?????

  VastaaPoista
 12. Omasta mielestäni paperileikkurit, lävistimet, maalit, kuviopaperit, perhosen muotoiset sabluunat, blingtarrat, teipit = tarvikkeita. Ajattelin tehdä oman listanikin siinä hengessä, että mitä pakkaisin tapahtumaan mukaan jos ottaisin mahdollisimman vähän: mitä ilman en pärjäisi, mitä käytän lähes jokaisen sivuni tekemiseen?

  VastaaPoista
 13. SannaS:n ehdotus on hyvä: jokainen tekee listan niin kuin itse asian haluaa ja kertoo postauksessaan miten siihen top10-listaan on päädytty. Tämä kävisi ainakin minulle :)

  VastaaPoista
 14. juu, SannaS:n ehdotus kuulostaa hyvältä!
  ja jonkunsortin perustelut listalla olevistakin olisi kivat.. eli edes pieni avaus miksi kyseinen juttu on listalla :)

  VastaaPoista
 15. Heips ja kiitti kommentista. Joo gelishlakkaus on avainsana, googlaa niin löydät tietoa. Mä en ainakaan enää ota geelikynsiä kun nämä on mun mielestä paremmat ja vielä halvemmatkin ja tosiaan kestää jos vähän kasvurajaan laittaa kirkasta lakkaa.

  VastaaPoista
 16. Sopii minullekin tuo SannaS:n ehdotus! täytyy alkaa miettiä mitä listalle laittaa :-)

  VastaaPoista
 17. SannaS:n ehdotus sopii hyvin:) Kivaa alkaa listaamaan lemppareita, kun vaan sitten muistan laittaa ne blogiin. Kevät tuulien myötä bloggailu ollut vähän toissijaisena, mutta tää top10 kyllä inspiroi;)

  VastaaPoista
 18. Minustakin SannaS:n ehdotus on hyvä :)
  Menenkin mainostamaan omaan blogiini :D

  VastaaPoista
 19. Hauska idea. Pitää tulla mukaan!

  VastaaPoista
 20. Päätin sitten ihan tänä aamuna lähteä haasteeseen mukaan...

  VastaaPoista