lauantai 24. huhtikuuta 2010

Yksi yhdestätoista

Tässä on oma sivuni samat materiaalit, yksitoista sivua -haasteeseen. Sivun tekeminen tuntui poikkeuksellisen hankalalta, sillä aloin pohtia sivua ihan liikaa. Osittain ongelmana oli värimaailma, sillä juuri tämän värisiin kuviopapereihin näiden aakkosten kanssa yhdistettynä en olisi yksin päätynyt. Ja olin tyhmä, kun en heti aluksi ottanut mukaan voimakkaamman väristä kartonkia. Ja materiaalin rajallisuuden takia sivun pystyi purkamaan vain x kertaa. Vieläkin ärsyttää, vaikka en sivua inhoakaan.

Oli nopeasti selvää, että hyödynnän kuviopaperien palkkeja ja käpristän palkkeja reunoista ylöspäin. Aika nopeasti päätin myös, että reunustan aakkostarrat mustalla tussilla ja ompelen ne parilla pistolla kiinni Emmolta skräpistetyllä tavalla. Alareunan koristerypäs on aika tyypillistä minua ja sinne on nauhakin upotettu, tällä kertaa pikkuhelistinmäisellä tavalla.

Jossain vaiheessa päätin, että vanhennan yläreunan valokuvaa tietokoneen avulla (From the photobox overlay set / Meryl Bartho). Kuvan kasvot sensuroitu, pahoitteluni siitä. Halusin sivuun myös jotenkin tuulisen, suomalaisen kesän tunnelman ja taittelin kuviopaperista tuuliviirin. Värjäsin tuuliviirin kuviopaperin toisen puolen musteella (samalla kuin alareunan koristeryppäässä), mutta siitä tuli niin tumma, että jouduin laittamaan päälle vähän kartonkia. Tuuliviirin varsi on mehupilli. Pilli on muuten happovapaa, testasin. Osa sivun tekstistä on kiinni pillissä ikään kuin tuulessa liehuvana lippuna. Vasemman yläreunan päätin taittaa kokonaan sisäänpäin, sillä miksi 12*12 tuumakoon sivun pitäisi välttämättä olla neliö? Tällä hetkellä taustalla on kartonki, mutta saatan napata sen pois, kun laitan sivun albumiin eli vasemman yläkulman takaa pilkistää todennnäköisesti hiukan joku toinen sivu.

Varsinkin yläreunan taittelun kanssa tulivat selvästi materiaalin rajat vastaan. Nyt sivussa näkyy tekeminen ja uudelleen tekeminen mm. niin, että kaikki-ei-niin-onnistunut kuten yläreunan toinen puoli on esillä sellaisenaan. Hauska kokeilu tämä joka tapauksessa oli ja ehdottomasti osallistuisin uudestaankin! Ehkä opinkin tästä jotain, ja seuraavalla kerralla mietin jo ennen kuin silppuan. 

Kurkkaa, mitä ihanuuksia muut saivat aikaan samoista materiaaleista:

-OmuliPoista
-Lehtipollo
-
Pikkuhelistin
-
Veeruliiru
-
Ommu
-Hemppa
-Lintsi
-Pia K
-Elina
-Sannika

14 kommenttia:

 1. Vau! Tykkään eniten tuosta reilusti taitetusta kulmasta ja muutenkin tässä on taas niin paljon kivaa katsottavaa ja hienoja ykstityiskohtia. Teksti on tosi söpö<3

  VastaaPoista
 2. Taisin nähdä aamulla vilauksen ihan pikkuisen erilaisesta leiskasta? Hämmennyin kun se katosi mutta onneksi nyt löytyi ;-)

  Koristerykelmä paperista leikattuine lehtineen on suloinen, ja tuuliviiri aivan ihana.

  PS. Tämä oli tosi kiva kokeilu!

  VastaaPoista
 3. ihana!!! Tykkään ihan älyttömästi noista tuuliviireistä leiskoissa! Sinun skräppityyli on muuttumassa aikalailla! Tosi kiva leiska :).

  VastaaPoista
 4. Hienosti luotu tuulinen tunnelma! Tykkään "liehuvista" elementeistä ja tuuliviiristä.

  VastaaPoista
 5. ihan ensiksi huomioin, että hiekkalaatikossa näyttää olevan ihan samannäköisiä paholaiskakkuja, mitä minä usein teen :).

  minusta herttainen kommentti, että hameita vaan :).

  ihana tuuliviiri!

  VastaaPoista
 6. Ihan omannäköisen sivun teit, runsaan ja kerroksellisen. Vahva pinkki/liila on tosi kiva lisä <3 Tykkään myös aiheestasi ja pohdinnoista sivussa taas kerran tosi paljon.

  VastaaPoista
 7. Vai sivukateus!! =) Hassua, mä olin ihan varma, että nää materiaalit ei tuottais sulle minkäänlaista päänvaivaa...! =)

  Tykkään tuulentunnusta, mitä olet tehnyt sivuun ja siitä, miten olet lisännyt hieman väriä materiaaleihin musteella...

  Ihan parasta, että ryhdyttiin tähän!

  VastaaPoista
 8. Sannika: ihan totta, lisäsin aamulla sivuun vielä vaaleanruskeita elementtejä.. Olit nopea :)

  Laura: kerrothan miten tyyli on muuttumassa, itse sellaista on vaikea huomata :)

  VastaaPoista
 9. Myönnän miettineeni aikanaan, kun julkistitte haasteenne, että onpa aika ei-xingmäisiä materiaaleja ja odotin uteliaana, että mitähän sieltä tulee - erityisesti raidallinen nauha tuntui oudolta. Mutta sieltähän se löytyi :D

  Tosi erilaisia sivuja samoilla matskuilla, kiva kun ryhdyitte tuohon! Olisi hauska olla itse joskus samanlaisessa kokeilussa mukana.

  VastaaPoista
 10. Upea sivu. On taas katsottavaa pitkäksi aikaa ja aina löytää jotain uutta. Suikaleiden taitetut reunat tuovat ihanasti eloa, taitaa mennä skräpistykseen tuo idea. :)

  VastaaPoista
 11. Baulan tapaan tykkäsin kovasti suikaleiden reunojen käsittelystä. Uusi idea, jota pitää ehdottomasti kokeilla.
  Tuuliviiri on myös tosi kiva koristeidea. Oletkohan omassa arviossasi itsellesi hieman liian ankara - me muut tunnumme pitävän sivusta paljon!

  VastaaPoista
 12. tuo iso taitos on ihan mahtava!!!! Upeaa!

  VastaaPoista
 13. Minäkin tykkään tuuliviiristä! Ja tämä sivu on kyllä ihan sun näköinen monine ihastuttavine yksityiskohtineen.

  Tämä oli hauska kokeilu!

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä tää sivu näyttää aivan ihastuttavalle, tässä on taas kaikkia mielenkiintoisia, herkullisia yksityiskohtia. Hauska idea on myös tuo pillin käyttö!

  VastaaPoista