lauantai 9. tammikuuta 2010

Omat sivupaketit


Skräppäys- tai askarteluprosessini etenee nykyään niin, että alan laittaa tarvikkeita syrjään tiettyä scrapbooksivua (tai korttia) varten. Useimmiten aluksi on ajatus: minulla on mielessä sivun aihe tai ehkä valokuva/valokuvat, joiden ympärille sivun haluan rakentaa. Sen jälkeen alan valikoida omien askartelutarvikkeitteni joukosta papereita, koristeita ja muuta tarvittavaa.

Lähes aina tämä suunnittelu-/keräilyvaihe tapahtuu edellisenä päivänä, joskus viikkojakin aikaisemmin. Siksi olen alkanut koota omia "sivupaketteja" eli laittaa valitsemani materiaalit ja valokuvat jättikokoiseen minigrippussiin odottamaan. Oikea pussin koko on maxi eli 35*35 cm ja olin ilahtunut, kun huomasin pussin pitsikoristelun. Pitäisiköhän skräpätä aiheesta? :)


Kun on sopiva hetki skräpätä, nappaan sivupaketin ja pienen askartelulaukkuni sekä paperileikkurin ja alan toimia. Koska askartelutarvikkeeni sijaitsevat kaapissa, sivupaketit helpottavat tarvikkeiden siirtämistä ja ärsyttävä "mitäs nyt" -vaihe jää kokonaan väliin.

Minulla sivupakettien kerääminen tuntuu toimivan. Se inspiroi myös käymään omia tarvikkeita säännöllisesti läpi, mikä on erittäin hyvä asia. Kaikki sivupakettiin valikoimani tarvikkeet eivät tietenkään päädy yksittäiseen sivuun, ja palautan ylijääneet lopuksi normaalien askartelutarvikkeiden joukkoon. Huomasin juuri, että sivupakettien kokoamisesta löytyy You Tube -videokin. Pitää siirtyä katsomaan..

Kun näiden valokuvien sivupaketin sivu on valmis, linkitän sen tähän kirjoitukseen.

7 kommenttia:

 1. Meillä näyttää olevan siis aika samanlainen toimintatapa. Itse kerään kanssa tarvikkeet yhtä sivua varten kasaan pöydälle ja välillä se kestää kauemmin ja välillä vähemmin mutta harvoin kyllä tulee samana päivänä tehtyä se sivu mihin tarvikkeita kerää. Yleensä tarvikkeita kertyy enemmän kuin sivuun sitten tulekaan mutta kasaan kerään aina kaiken mikä ehkä sopisi sivuun ja laitan työs edetessä niitä pois jos eivät istukaan lopulliseen työhön.

  VastaaPoista
 2. Tutulta kuulostaa :)Minäkin olen ihastunut sekä pieniin että isoihin minigrip-pusseihin. Pienissä säilytän vakituisesti pikku koristeita, kuten pieniä akryylileimasinsettejä, timanttitarroja tai journalinglappuja. Pussinippua on tosi helppo ja nopea selata laatikosta, vähän arkistokorttien tapaan. Isoihin pusseihin taas on helppo kerätä tarvikkeita tiettyä projektia varten vaikka pitemmänkin aikaa. Olen myös ajatellut tehdä omia "kitejä" eli kerätä toisiinsa sopivia tarvikkeita ilman valmista suunnitelmaa.

  VastaaPoista
 3. Itsekin olen suunnitellut noiden pakkien keräämistä - myös Laura sanoi, että se helpottaa ja nopeuttaa prosessia kovasti (ja tietty valmistautumista skräppäystapaamisiin tuo helpottaa myös tosi paljon). Ehkäpä tästä postauksestasi saan inspiksen lopultakin alkaa noita pakkeja kokoamaan (tuossa videossa muuten oli niitä Cropper Hopperin page plannereita ja ihastuin niin paljon että tilasin sellaiset!). Toivottavasti saat tämän sivun pian valmiiksi, niin lupaavalta ainakin tarvikkeet näyttävät :)

  VastaaPoista
 4. Marie: Hyvä idea kerätä pakkeja myös ilman selkeää suunnitelmaa tulevasta sivusta, pitää kokeilla sitäkin..

  Omuli: Minulla on myös Cropper Hopperin page plannereita ja käytän niitä, kun tulen tapaamiseen tms. Tampereellakin oli mukana :) Ne ovat "jäykempiä" kuin minigrippussit eli paperit pysyvät paremmin siistinä matkustaessa. Kotona käytän minigrippusseja, koska niihin mahtuu enemmän ja myös paksumpia tarvikkeita

  VastaaPoista
 5. Ostoslistaan kirjattu minigrip maxit! Tämä omien pakkien kerääminen nimittäin voisi olla toimiva ratkaisu tämän hetkiseen skräppäystarvikekaaokseeni. Nyt olisi muutenkin tarvetta käydä koko varasto läpi niin samallahan sitä kokoaisi pakin tai pari :)

  Kaikkein eniten mua tässä houkuttelee se, että kun tekee mieli skräpätä saisi vaan ottaa jonkun pakin käyttöön eikä tarvisi enää siinä vaiheessa kuluttaa aikaa papereiden selailuun.

  VastaaPoista
 6. Mulla on ollut itse tehdyt pakit, valmiiden pakkien ohessa, jo pitkään käytössä ja tykkään ihan hirmuisesti niiden käytöstä. Varsinkin mökkikaudella ne on lähes välttämättömiä, jotta voin toteuttaa itseäni viikonloppuisin... Kuulostaa siltä, että porukka tulee olemaan ihan erilailla valmiina Ikaalisiin!! =)
  Ja innolla odotellaan täälläkin, mitä tästä herkun näköisestä pakista syntyy...

  VastaaPoista
 7. Vitsit. Tota kyllä pitää testata itsekin! Oisi nimittäin kyllä varmasti tarpeen esimerksiksi niitä hetkiä varten kun on kauhea askarteluinto ja just siivottu kämppä eikä voi kaivella kaapista kaikkia askartelujuttuja jos on vaikkapa vieraita tulossa.

  VastaaPoista