lauantai 18. heinäkuuta 2009

Takaisin askartelun pariin


Lyhyt askartelutaukoni on ohi ja kovasti teki jo mieli skräpätä. Aluksi en millään meinannut päästä vireeseen, joten tein hetken ajan koristeita: kukkia, ympyröitä, kaikenlaista.

Ympyräkoristeiden tekeminen on yksinkertaista. Leikkaan kolme hiukan eri kokoista ympyrää (vapaalla kädellä), rypistän ne, avaan, ja hieron ympyröiden reunaan liituväriä tai mustetta. Sitten kiinnitän ne kohotarroilla toisiinsa ja laitan napin päälle. Myös kimalleliimaa käytän välillä.


Väkersin myös kukkia. Ruotsalaisessa Scrapbooking m.m. -lehdessä oli hyvä vinkki sydämen muotoisen kuvioleikkurin hyödyntämiseen. Kuvioleikkurilla leikatun sydämen voi leikata kahtia, joilloin jää jäljelle kaksi puolikasta: ne voivat olla pisaroita, leppäkertun siivet tai kuten tässä, kukan terälehtiä. Onpa hassua, miten tuollaistakaan ei tule itse ajatelleeksi.

Kukat kokosin pienen paperiympyrän päälle, kiinnittäen kunkin terälehden kerrallaan. Terälehtiä kannattaa "pyöristää" esimerkiksi kynän ympärille taittaen ennen kuin ne kiinnittää, jotta ne saa kivasti koholle.

Kokeilin (tai melkein kokeilin) myös StampARTicin vinkkiä boordileikkurin käytöstä. Koristeiden tekeminen auttoi, sillä Inspiroidu-leiska on jo tekeillä ja skräppäys muutenkin maittaa. Illalla pääsen toivottavasti tekemään blogikierroksen ja kurkkaamaan, mitä minulta on jäänyt väliin. :)

6 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin :) Onpas taas söpöjä koristuksia. Tykkäsin varsinkin tuosta sydänkuvioista leikatusta. Näppärä idea tosiaan, jota en olisi kyllä ikinä itse keksinyt.

  VastaaPoista
 2. Olen täällä sinun blogissa useasti vieraillut :)
  Kivoja kukkia olit tehnyt. Tykkäsin myös tuosta sydänkuvioista tehdyistä kukista.

  VastaaPoista
 3. Kauniita koristeita! :)
  Ompas outoa jos valokuviakin nykyään pitää oikein suurikokoisena kirjeenä lähettää... Kun kyllähän ne helposti postilaatikkoonkin mahtuisi. :o

  VastaaPoista
 4. tervetuloa takaisin! mä tykkäsin eniten noista pyöryläkukista. ja kivasti niihin saa eloa tolla rypistelyllä. pitääkin testata.

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Kannattaa kokeilla näiden tekemistä!

  Inkku: kiva, että jätit kommentin. On aina tosi kiva kuulla, keitä täällä vierailee :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavia kukkasia, pitänee itsekin joskus kokeilla. Saatat nähdä niitä töissäni joskus, kun askarteluinto taas natsaa :)

  VastaaPoista