tiistai 9. joulukuuta 2008

Ei kukkia ilman lehtiä


Olen viime aikoina askarrellut itse tehtyjä kukkia sellaisella innolla, että ne kaipasivat seurakseen lehtiä. Vilaukselta näkemäni scrapbooking-valmistajien lehdet eivät olleet ihan sitä mitä kaipasin (ja niihin menee paljon enemmän rahaa kuin paperinpalaseen), joten päätin kokeilla itse. Yllä näkyy tulos.

Nämä lehdet ovat pituudeltaan noin 1-1,5 cm ja ne on taiteltu melko ohuesta paperista. Taitteleminen on tosi helppoa, vaiheet näkyvät alemmassa valokuvassa. Ensin leikataan paperista lehteä muistuttava muoto, sitten taitetaan se keskeltä ja ihan lopuksi taitetaan lehteen useita yläviistoon suuntaavia taitoksia reunimmaisen kuvan osoittamalla tavalla. Kannattaa käyttää taitosten vahvistamiseen rohkeasti kynsiä, tylppää veitseä tms., jotta taitoksista tulee tarpeeksi selkeitä. Sitten lehti avataan.


Alemman kuvan lehdestä tulee ylemmän kuvan oikeanpuoleisen lehden kaltainen. Riippuen siitä, millaisen lehden haluaa, heti taitteluvaiheen jälkeen (ennen lehden avaamista) voi tarvittaessa leikata lehden tarkemmin muotoonsa. Näin on tehty ylemmän kuvan kahden vasemmanpuoleisen lehden kanssa.

Ihan lopuksi lisäsin hiukan tummanvihreää liituväriä korostamaan taitoksia. Se ei ole välttämätöntä. Rohkeasti vaan kokeilemaan! Tämä on hyvä tapa ottaa pienenpienet vihreät paperinpalaset hyötykäyttöön.

4 kommenttia:

 1. Ne näyttää tosi hienoilta! Se on kyllä totta että itse monesti saisi tehtyä ihan yhtä hienoja (tai parempiakin) entä mitä kaupasta ostetut. Minua hirvitti Making Memories lumihiutaleiden hinta... olen käyttänyt itse tuota lävistäjää siihen ja säästänyt kyllä aikalailla vaikka olihan silläkin toki hintaa... mutta ainakin sitä voi käyttää joka joulu :).

  VastaaPoista
 2. hihii... täällä taitaa olla kaikki yli 18v 'mature student'. kummallista! käääk! hih! minusta tuntuu että me taidetaan olla aika samanikäisiä.. vai muistanko ihan väärin? Minä oon 33.

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita lehtiä. Tämä oli hyvä vinkki.

  VastaaPoista
 4. Laura: olen ihan hitusen nuorempi, mutta samaa ikäluokkaa jotakuinkin ollaan :)

  VastaaPoista