tiistai 4. tammikuuta 2011

Fantasiaskräppäys skräppäystyylinä


Tämän vuoden ensimmäinen scrapbook-sivu, joka tosin taisi valmistua jo viime vuoden puolella. Innostuksen sain Lehtipollon kanssa käydystä keskustelusta, jossa hän sanoi aloittavansa digiskräppäyksen yleensä jostain kivan oloisesta page kit -setistä. Digiskräppäykseen tarkoitetut materiaalit ovat yleensä tarjolla setteinä, joihin kuuluu taustapapereita ja erilaisia koristeita, joskus myös aakkosia tai maskeja tms. juttuja. Oma etenemiseni on ollut monimutkaisempaa: olen yhdistänyt materiaaleja vähän sieltä täältä ja usemmasta setistä, vähän samaan tapaan kuin paperiskräppäyksessä yhdistelen yleensä eri valmistajien materiaaleja. Ajattelin, että nyt otan yksittäisen digisetin ja teen sen kanssa jotain.. Ja sehän oli kivaa! Digiskräppäyksessä kaikkea voi muuttaa ja muokata. Oksista kieputettu kranssi ei yleensä ole noin suuri, pyörä ei oikeasti ole tuollainen, linnut eivät lennä noin. Alunperin oli vain valokuva, jossa ajetaan pyörällä. Tämä sivu syntyi iltana, jolloin kuvan pyöräilijä ei meinannut millään nukahtaa ja minulla oli kova ikävä kaukana asuvia ystäviä.

Digiskräppäyksessä minua kiinnostaa tällä hetkellä varsinkin fantasiaskräppäys, jota tämäkin sivu edustaa. Fantasiaskräppäys on rentouttavaa, vaikka mietin nykyään varsin outoja kysymyksiä: miltä näyttää pöllön varjo avaruudessa, miten saada yksittäiset hiuskiehkurat mahdollisen luontevan näköisiksi. Fantasiaskräppäystä on todennäköisesti luvassa enemmänkin tänä vuonna ja olen suunnitellut sen yhdistämistä joskus koemielessä myös perinteiseen paperiaskarteluun. Digijutuissa innostaa myös hybridiskräppäys eli digielementtien käyttäminen osana perinteistä skräppäystä kuten esimerkiksi tämän sivun valokuvaan sijoittuvassa tarinoinnissa. Uskon vakaasti, että paperi ja digi eivät ole toisilleen vastakkaisia, vaan toisiaan täydentäviä inspiraation lähteitä.

Sivun tarvikkeet ja taustapaperi: StarLight designs: Dark City

12 kommenttia:

 1. Huisi sivu! Inspiroivaa. Jäin miettimään, että missä ihmeessä se maapallon on? Ehkä mä vaan oon vähän kuutamolla.
  Kyselit niistä huopakorvikkeista, alkoholimusteiden levitykseen. En itse valitettavasti osaa keksiä, kun en ko. mausteita ole koskaan käyttänyt, mutta jos täällä jollakulla on ideoita, niin kuulisin minäkin mielelläni :)

  VastaaPoista
 2. Heh, ei kun siis musteita :D Tämä mokoma puhelimen tekstin korjaus iski.

  VastaaPoista
 3. Muoks. poistin tekstistä maapalloaiheisen kohdan. :D Ehkä olin väsynyt, kun kirjoitin tekstiä.. :)

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleen E.T. ja se kohta, missä poika ajaa kuutamoa vasten E.T. pyöränkorissaan :) Fantasiaskräppäys on kiehtovaa, digiskräppäyksen houkuttelevin piirre minulle.

  VastaaPoista
 5. Tää on tosi mahtava leiska!!!

  VastaaPoista
 6. Vaikka en itse ole ainakaan vielä fantasiamaailmaan uponnut, niin sivu näyttää kyllä tosi hienolta ja herätti heti monia erilaisia ajatuksia - olikohan se tarkoituskin?

  VastaaPoista
 7. Voi kun on ihana. Tämä digiskräppäys mua kiinnostaisi... mutta en mä tajua siitä mitään... Upea on ;)

  VastaaPoista
 8. ihana, jännittävä ja tunnelmallinen sivu! tuo fantasiaskräppäys kuulostaa äärimmäisen kiehtovalta!

  näitä siis lisää! odotan innolla!

  VastaaPoista
 9. kiitoskiitos tarjouksestasi! mitään en tietystikään osaa tuoda tilalle, mutta kolikoita tietenkin varaan mukaan :)

  sulla on ihanan taianomaisia sivuja ylipäänsäkin, kuten nyt tämäkin!

  oli kiva tavata :)

  VastaaPoista
 10. Olipa kiva nähdä taas eilen! Maikon blogista luin että sulla vois olla ylimääräistä läpinäkyvää dymonauhaa, ja heti yritän jaolle: vaihtaisitko sitä muutamaan virkattuun kukkaan,jos löydän vanhan varastoni?

  VastaaPoista
 11. Pia K: :D varovainen kyllä, jos teippiä on jäljellä tarpeeksi monta rullaa. Varmistan sinulle helmikuun puoliväliin mennessä :)

  VastaaPoista