maanantai 10. tammikuuta 2011

Askartelutapaamiset ja pakkaaminen


Viime lauantain skräppäystapaamiseen pakkaaminen sujui jo lähes rutiinilla. Joka kerta joudun kuitenkin miettimään, muistinko kaiken. Ajattelin kirjoittaa itselleni blogitekstin muodossa muistilapun pakkaamisen avuksi. Ei ole kiva, jos leikkausalusta tai roskis unohtuu...

Tapaamisiin kokoan itselleni sivupakkeja, joissa on kussakin materiaali yhteen scrapbook-sivuun tai projektiin: kuviopaperit, valokuvat, koristeet, aakkostarrat ja niin edelleen. Mieluummin vähän liikaa materiaalia kuin liian vähän per sivu. Sivupakkeja kannattaa koota hiljalleen ja ajan kanssa: viimeisenä iltana ennen tapaamista ei yleensä ehdi suunnitella mitään. Sivupakit pakkaan jättikokoisissa minigrippusseissa paksuun ja erittäin vahvaan muovikoteloon, jossa 12*12 tuumakoon materiaalit pysyvät kunnossa. Muovikotelo näkyy ylimmässä valokuvassa alimmaisena. Muovikotelo, paperileikkuri ja leikkausalusta matkustavat kaikki tavallisessa, isokokoisessa kangaskassissa, johon ne mahtuvat rinnakkain.


Mukaan lähtee myös pikkuruinen vaaleanpunainen tarvikekassi, jossa on kotonakin aina sama sisältö: kahdet sakset, sormiveitsi, teippiä, kyniä, pinsetit, siveltimiä, pieni nitoja, paperinlävistin, rub-on roller, distressausvälineet ja  ompeluneuloja. Siis kaikkein useimmiten käytetyt välineet. Etukäteen kannattaa tarkistaa, että teippiä on tarpeeksi ja kaikki tarvikkeet mukana. Yritän muistaa lisätä kassiin paperileikkurin varateriä, jotka normaalisti ovat muualla.
Lisäksi pakkaan mukaan alimmassa kuvassa näkyvän kokoon taitettavan roskiksen, joka on osoittautunut erittäin hyödylliseksi. Roskis on usein ollut koko pöytäseurueen käytössä, koska askartelutapaamisissa tilaa on rajallisesti. Mukaan lähtee myös glue dots -liimapisteitä sekä kohotarroja. Jos aikaa on luvassa ruhtinaallisesti eli kokonainen päivä, mukaan lähtevät myös musteet, akryylipalikka ja leimasinten puhdistusaineet sekä suihkevärejä, akryylimaaleja, sotkemisalusta ja niin edelleen. 


Vaaleanpunainen tarvikekassi ja muut materiaalit matkustavat normaalissa isokokoisessa repussa. Olen pärjännyt hyvin ilman vedettävää laukkua. Autottomuus vaikuttaa paljon pakkaustyyliini. En voi kuljettaa esimerkiksi päältä avonaista tarvikekassia lumisateessa. Hyväksi ja toimivaksi omassa pakkaustyylissäni on osoittautunut sivupakkien kuljettamistapa ja pieni, vaaleanpunainen tarvikekassi, joka on helppo nostaa mukaan, koska sitä ei tarvitse erikseen pakata. Ja rakastan kokoon taittuvaa roskistani :D. Etsin vielä hyvää tapaa ottaa ottaa mukaan musteet, kohotarrat, akryylimaalit jne. Nyt pakkaan ne joko suurikokoisiin pakasterasioihin tai isoihin minigrippusseihin. Ja puran. Ja pakkaan ja puran. Ihanne olisi ratkaisu, jossa ne olisi helppo nostaa mukaan ja joka mahtuisi askartelutapaamisessa suoraan pöydälle. Jonkinlainen torni, jonka pitäisi mahtua tavalliseen reppuun tai olla muuten sateelta suojattu... Tarvikkeiden purkaminen kotona on niiiiiin tylsää.

Ihanaa askartelutapaamisissa on mm. se, että kaikkea ei tarvitse ottaa mukaan itse. Jos kysyn lainaksi kulmanpyöristäjää tai ohutta kaksipuolista teippiä, sellainen saattaa nousta viidestä kassista samaan aikaan. Kivaa on myös ottaa mukaan esimerkiksi journalingleimasimia tai joku erityinen leikkuri, joita muut saavat lainata tapahtuman aikana. Jos olisin viisas, ottaisin mukaan aina jonkun pienen sivuprojektin, vaikka paperisilppua koristeiden tekemistä varten. Jos skräppääminen ei suju tai jollain on mukana ihana leikkuri, silppu on tarpeen. Onko sinulla jo rutiini pakkaamisen suhteen? Onko oma listasi ihan erilainen?

Siis, kangaskassiin:
- sivupakit isoon muovikoteloon pakattuna
- leikkausalusta
- paperileikkuri

reppuun: 
- vaaleanpunainen tarvikekassi, jossa on kotonakin sama sisältö (mukaan myös paperileikkurin varaterät, varmista että kaikki tarvittava on mukana ja teippiä on tarpeeksi)
- glue dotsit ja kohotarrat
- kokoon taittuva roskis
-musteet, akryylipalikka, leimasinten puhdistusaineet
- suihkevärit, sotkemisalusta, akryylimaali jne.
- paperisilppua koristekokeiluja ym. varten
- kosteuspyyhkeitä käsien puhdistamiseen

10 kommenttia:

 1. Aika rutiinilla se pakkaaminen jo nykyään alkaa sujumaan. Minulla on käytössä perässä vedettävä kassi johon olen ollut kovin tyytyväinen. Askarteluristeilyillä esim. tähän kassiin on mahtunut niin askartelutarvikkeet kuin muutkin varusteet. Tapaamisten ostoslistalla minulla kuitenkin olisi roskis ja kanssa jokin pieni pöydälle nostettava laukku (löytyy vaik kaksi isoa)

  VastaaPoista
 2. Pikavastaus, vaikka tähän täytyy vielä palata: Itsekin juuri mietin, ettei pakkaaminen niinkään ole enää se ongelma, vaan purkaminen. Pakkien kasaamisessa mulla on ongelmana, että papereiden ym. valitseminen on niin kiinteä osa sivun rakentamisen prosessia; sitä on vaikea tehdä etukäteen, mieluummin samalla tekisin koko sivun. Ja tokihan mullakin ois lauantaina ollut kulmanpyöristäjä tarjota, totesin vaan ettet enää neljättä tarvitse :)

  VastaaPoista
 3. Mulla pakkaaminen on vielä ihan lapsen kengissä ja tuossa la tapaamisessa olin esim. unohtanut viivottimen kotiin. Olin myös ottanut siirtokuvia mukaan, mutta se puikko oli kotona. :D
  Eli lista tulee tarpeeseen!

  VastaaPoista
 4. Kerrohan, mistä saisin tuollaisen kokoontaittuvan roskiksen? Se tulisi nyt tarpeeseen askartelupisteen muutoksen myötä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä selvityksestä, tämä alentaa omaa kynnystäni osallistua tapahtumiin. Tähän mennessä olen pitänyt papereiden pakkaamista suurimpana ongelmana, tuo valmiiksi koottu pakki on siihen hyvä ratkaisu! Joskin, kuten Pia sanoi, paperin valinta on tärkeä vaihe ja itse käytän siihen joskus tuntitolkulla aikaa. Toisaalta tyytyväisin olen ollut niihin sivuihin, jotka olen tehnyt vähän vähemmällä funtsimisella...

  -puikkis

  VastaaPoista
 6. Ongelmanratkaisu päässyt alkuun: pakkasin jo osan musteista kotoa löytyneeseen lokerorasiaan, jossa ne on helppo napata mukaan ja laittaa takaisin ilman ainaista pakkaamista ja purkamista.

  Riikka: olisit kysynyt, viivottimia ja jäätelötikkuja olisi löytynyt lainaksi heti vaikka kuinka monelta.

  Puikkis: kiva jos madalsi kynnystä, rohkeasti vaan mukaan!

  Meinaaja: oma roskikseni on merten takaa ja sen valmistaja on Croppin Cutie. Ikeassa myydään Kusiner-nimisiä kokoontaittuvia säilytyskoreja, jotka toimisivat hyvin myös skräppäysroskiksina: idea on ihan sama.

  VastaaPoista
 7. Oli kyllä kiva skräppäyspäivä ja kiva oli tavata! :)
  Tuosta pakkaamisesta.. tosiaan ekakertalaisena iski paniikki ja lopulta taisin hamstrata liikaakin tavaraa mukaan. :P Tai aika paljon oli turhaa mutta myös tärkeitä unohtui, kuten liima. No mutta ei hätää, niitä kyllä löytyi lainaan :)
  Kattelinkin noita pöytäroskiksia sillä silmällä. Seuraavaan tapaamiseen mennessä on kyllä hommattava joku tarpeeksi iso kassi mihin mahtuu paperit. Ja todellakin sellaisena säänkestävänä. Toi mun tämänkertainen muovikassiratkaisu oli aika ankea :D

  VastaaPoista
 8. Kyllä Riikalle löytyi raaputustikku lainaan; kaikilta meiltä kolmelta samassa huoneessa työskentelijältä :D

  VastaaPoista
 9. Kyllä mä tosiaan kysyinkin ja kummankin sain lainaan :D

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä valaisevasta postauksesta :)

  VastaaPoista