sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Rub-on roller: hyvä vai ei?


Kyselin aiemmin mielipiteitä siirtokuvien kiinnittämiseen tarkoitetusta rub-on rollerista. Keskustelu oli vilkasta ja useimpien mielestä rolleri taitoi olla turhake, mutta sillä on myös vannoutuneet kannattajansa. Sorruin lopulta, kun uteliaisuus voitti, ja yllätin itseni: minähän tykkään sen käytöstä. Suosikkiominaisuuteni ei kuitenkaan ole rollerin kärjen pyörivä kuula, joka helpottaa siirtokuvien kiinnittämistä, vaan sen litteä pää, jolla siirtokuvien kiinnittymisen voi lopuksi varmistaa. Se auttaa usein kupruilevien siirtokuvien kanssa. Olen käyttänyt litteää päätä myös maalin kanssa erilaisissa tekniikoissa apuna ja hyvin toimii niissäkin.

Pärjääkö ilman? Ehdottomasti. Tykkäänkö? Joo, kyllä. Vie tilaa vain normaalin kynän verran ja maksaa tarpeeksi vähän. Suomessa hinnat vaihtelevat 5,9 euron ja 8,9 euron välillä.

Onko teillä muuten skräppäykseen liittyviä uuden vuoden suunnitelmia, kyselen samalla keskustelupalstalla. Törmäsin aiemmin amerikkalaiseen keskusteluun, jossa yllättävän monet aikoivat tehdä 365 scrapbook-sivua vuodessa..

2 kommenttia:

 1. Niin hyvä idea panna uudet hankinnat uteliaisuuden piikkiin, tätä täytyy kokeilla ens kerralla!!! =)

  Mitään varsinaista lupausta en tälle vuodelle tehnyt, mutta Shimellen lanseeraaman Document 2010 -projektin ajattelin toteuttaa tänä vuonna.
  Uutta tekniikkaa voisi kokeilla tänäkin vuonna ja valokuvauksen suhteen yritän erityisesti tsempata tänä vuonna!!
  Sivu / viikko on edelleen ihan sopiva tahti mulle! =)

  VastaaPoista
 2. Meinasin osallistua Balzerin Art Journal Every Day- projektiin, mutta joulukirjanikin tuotti aika paljon hommia ja palaan töihin takaisin tammikuussa, joten ei tällä kertaa riittänyt tsemppi. Vähän kyllä harmittaa, olisi ollut hauskaa!
  Rub-oneja mä olen hankaillut vain semmoisella tummalla puikolla!?

  VastaaPoista