sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Uusi vuosi, uudet kujeet


Digiskräppäys kiehtoo, vaikka samaan aikaan tuntuu, että opin asioita etanan vauhdilla. Totta kai uuden oppiminen vie aikaa, tiedän sen, mutta olisi ihana pystyä kaikkeen siihen mitä tahtoo. Joululomalla on ollut hyvin aikaa digin opetteluun, ja pääsy omien ihan oikeiden askartelutarvikkeiden pariin on ollut jouluvieraiden takia moneen otteeseen rajallista.

Pipaiitan blogissa tutustuin minulle aiemmin vieraaseen skräppäyslajiin: fantasiaan. Pakko oli kokeilla itsekin! Tekstipätkä sivussa on Kirsi Kunnaksen runosta, ja ajattelin tätä pieneksi tauluksi lastenhuoneeseen.

Minulla on käytössä Paint Shop Pro Photo X2 (lyhennettynä PSP). Syy siihen on käytännöllinen. Tuon ohjelman käyttömahdollisuus oli minulla jo valmiiksi -- ilman, että olisin käyttänyt rahojani uuteen kuvankäsittelyohjelmaan. Aika monet skräppäysohjeet tuntuvat olevan Photoshop Elementsille (lyhennyttänä PSE) eli jos tätä käytännön syytä ei olisi ollut, olisin ehkä päätynyt Elementsiin. Paint Shop Pron skräppäysohjeita olen löytänyt varsinkin täältä ja täältä.

Kauan, kauan sitten käytin ihan toista, nimenomaan skräppäykseen tarkoitettua, erillistä ohjelmaa, mutta olen luopunut siitä, koska se alkoi tuntua vanhentuneelta ja rajalliselta, vaikka olikin helppokäyttöinen. Kuvittele: sama kuin skräppäisi vuosikausia aina vaan samojen paperien ja koristeiden kanssa.. :) Eipä silti, Paint Shop Pron kaltaisten kuvankäsittelyohjelmien rajattomissa mahdollisuuksissa on huonotkin puolensa. Omien taitojen rajallisuus konkretisoituu noin puolen minuutin välein. Jatkan harjoituksia..


Tarvikkeet:

Magical Reality Designs (Autumn Glow quickpage) ja Shimelle Laine (Long and Winding Road add-on kit, väriä muokattu). Fontti Vivaldi.

9 kommenttia:

 1. Oi miten ihana! (Tuota runoa muuten luin aina nuorimmaiselle kun hän oli pieni, hän kun oli taaperona ilmetty Tiitiäinen.) Digiskräppäys on mielenkiintoista ja netti on pullollaan ilmaisia digiskräppäysjuttuja - voi kun olisi aikaa kaikkeen mitä haluaisi tehdä...

  VastaaPoista
 2. ihan on sun näköinen leiska, vaikka digi onkin! mä tykkään kovasti! ja tuo runo on yks mun suosikeista ja oon lukenut sitä mun mahalle viime aikoina. :)

  VastaaPoista
 3. Siis ihana! :-)
  Ihailen taitoasi ja kärsivällisyyttäsi!

  -se blogiton Anu-

  VastaaPoista
 4. Paljonhan olet jo oppinut! Tulos näyttää satumaisen viehättävältä! Tseppiä vaan jatko-opiskeluihin. Kunpa aikaa ja kärsivällisyyttä olisi minullakin enemmän...

  VastaaPoista
 5. Upea! Ja niiiiiiiiiiiiin allekirjoitan tuon turhautumisen ohjelmien kanssa, se kun TIETÄÄ että tämän voisi tehdä tosi näppärästi parilla näppäinyhdistelmällä, ja sitten kuluttaa kolme tuntia tehden sitä vaikeasti.. :D Jatketaan harjoituksia, tämä vie kyllä mennessään :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kannustavista sanoista!

  Ja erityiskiitos Ommulle: kauniisti ajateltu.

  Pipaiita ja muut: jatketaan harjoituksia :)

  VastaaPoista
 7. Voih, fantasiaa - ihanaa ihanaa!

  VastaaPoista
 8. Vau! Tämä on todella upea, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista