perjantai 24. heinäkuuta 2009

Paperikeijun DT: heinäkuu


Paperikeijun heinäkuun desing team -työssäni on käytetty paljon siirtokuvia, lähes kokonainen Daisy D's -siirtokuva-arkki. Niitä on rajaamassa valokuvaa, rajaamassa tekstipaperin reunaa, kuvioleikkurilla leikatuissa perhosissa, itse tekemissäni ympyräkoristeissa, taustapaperiin kiinnitettynä (ja osittain koholle leikattuna) sekä pahvisen kirjekuoren pahviin kiinnitettynä eli kukan taustana.


Paperikeijun DT-sivujen tekeminen on ollut todella hauskaa, sillä huomaan käyttäväni nimenomaan niitä materiaaleja ja tekniikoita, joita pystyn. Esimerkiksi tässä sivussa on hyödynnetty pahvia siitä pahvisesta kirjekuoresta, jossa nämä materiaalit tulivat postissa. Kirjekuoren pahvia on piilotettuna itse tehtyjen isojen ympyräkoristeiden taustana ja yhden siirtokuvakukan taustana sekä kukkien sisäosan ympyröissä. Se tuo mukavasti kolmiulotteisuutta. Muotoonleikattu pahvi on ilmainen materiaali, jota tarvikkeita tilaavilta askartelijoilta varmasti löytyy. :)


Kolmiulotteisuutta tavoittelin laittamalla myös kohotarroja muutamien aakkostarrojen taakse. Tein sen tarkoituksellisesti niin, että vain osa kustakin aakkosesta on koholla. Se tuo sivuun kivasti elävyyttä. Jos kohotarroja ei löydy kotoa, samaa voisi kokeilla leikkaamalla pahvisen kirjekuoren pahvia todella pieniksi paloiksi aakkostarrojen taakse. Käytin harmaata, ruskeaa ja vihreää mustetta myös "maalaamiseen" eli kuvan kehystämisen lisäksi tein niillä kaksi isoa kukkaa.


Osittain käytin samoja materiaaleja kuin kesäkuun sivussa, vaikka tunnelma on tosi erilainen. Heinäkuun materiaaleistakin syntyi jo jotakin muuta pientä, "ekstra". Siitä lisää viikon sisällä.
Tarvikkeet:

Taustapaperi Basic Grey (Urban Couture: Tweed), alareunan paperi ja itse tehdyissä ympyröissä käytetty paperi Basic Grey (Urban Couture: Lustra). Perhoset leikattu Crafty Individualsin papereista. Aakkostarrat Daisy D's. Sinivalkoinen valokuvakulma ja isoin ympyrä Daisy D's -tarra-arkista. Sivussa on paljon siirtokuvia, kaikki Daisy D's (Floral Elements). Vaaleanpunaista ja mustaa pilkkunauhaa, nappeja, pääsylippu. Käytetty myös pahvisen kirjekuoren pahvia, kohotarroja, harmaata, ruskeaa ja vihreää mustetta sekä perhoskuvioleikkuria.

7 kommenttia:

 1. Ihana, kaunis, herkkä... tykkään erityisesti siitä, miten olet käyttänyt siirtokuvia. Myös osittain koholla olevat kirjaimet on hyvä keksintö!

  VastaaPoista
 2. Ihania ideoita tässä sivussa: Siirtokuvat perhosissa ja osittain koholla olevat kirjaimet! Mä tykkään myös sun noista epäsymmetrisistä ympyröistä, ihanaa epätäydellisyyttä, joka näyttää sivulla kuitenkin täydelliseltä!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis! Tuo nukke on kyllä aivan IHANA!

  VastaaPoista
 4. Yksi kauneimmista leiskoista, joita oon vähään aikaan nähnyt! Ihanaa kepeyttä ja herkkyyttä sekä kivoja oivalluksia :)

  VastaaPoista
 5. Oletpa kekseliäs! Ja todellakin, kepeää ja herkkää osaat tehdä!

  VastaaPoista
 6. Huokailen täällä minäkin, todella kaunis sivu!

  VastaaPoista
 7. Ihanan herkkä sivu! Innostuin aivan valtavasti tuosta kirjaintarrojen kohottelusta, täytyy kokeilla!

  VastaaPoista