perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kymmenen lempitarviketta


Paperiliittimen Riikan kanssa sovimme, että listaamme 10 tällä hetkellä mieluisinta skräppäys- tai kortteilutarviketta. Tarvike-sanan saa ymmärtää niin suppeasti tai laajasti kuin haluaa eli mukaan voi ottaa esimerkiksi paperileikkurin (tai ei), ihan sen mukaan miten itse haluaa. Pyysimme myös muita osallistumaan, lisäilen tämän postauksen loppuun linkkejä muiden osallistujien listoihin. Osallistua saa myös myöhemmin eli ei hätää vaikka oma postauksesi tulisi myöhemmin! Ja silmät kiinni, jos materialistinen hehkutus ärsyttää, sillä luvassa on nimenomaan sitä. Odotan jo innolla muiden listoja.


Minulle mieluisimpia tällä hetkellä:

1) Kuviopaperit eivät lakkaa kiehtomasta. Lempivalmistajiani kuviopaperien osalta ovat mm. Pink Paislee, Bo Bunny Press ja Webster's Pages, mutta en ole paperien suhteen merkkiuskollinen; yhdistelen iloisesti eri valmistajien materiaaleja ja teen itse.

2) Tarkat sakset ja sormiveitsi. Nykyisin käytän eniten EK Success Honey Bee -saksia, olen tyytyväinen niiden hinta-laatusuhteeseen: oleellista saksissa on terävä kärki, jotta pystyy leikkaamaan tarpeeksi pieniä yksityiskohtia. Leikkaan mielelläni koristeita itse. Sormiveitsi on Fiskarsin valmistama, ei se pyöriväkärkinen (en tykkää siitä yhtään) vaan minulle mieluisempi oranssi perusmalli. Sormiveitsen kanssa on käytössä aina leikkausalusta, jotta pöytä ei naarmuuntuisi. 

3) Purkki gessoa: gessoa on helppo sekoittaa muuhun, esim. akryylimaaliin, erilaisiin "sementteihin", kimalteeseen tms., sillä voi pohjustaa ja sillä saa halutessaan myös luotua tekstuuria. Gessossa parasta on sen monikäyttöisyys.

4) Hyvät kynät, esim. Zig Photo Signature -kynä, jolla voi halutessaan kirjoittaa tarinoinnin suoraan valokuvaan. Tämän nimenomaisen kynän saatavuus Suomessa on huono, joten yritän aina pitää yhden ylimääräisen varastossa tulevaa käyttöä varten. Ei ole kiva, jos ahkerassa käytössä ollut kynä väsähtää kesken tarinoinnin.

5) Kissansilmämusteet: koska tykkään käyttää mustetta muun muassa paperin reunojen korostamiseen ja kissansilmämusteet käyvät siihen suoraan. Minulla ei ole yhtään (!) Distress Ink -mustetta, kissansilmämusteet ovat enemmän "minun juttu". Eniten käytän mustanharmaata ja ruskeaa kissansilmämustetta. Nämä korvasivat aiemmin käyttämäni, nykyisin ylähyllyllä kököttävät chalks-liituvärit, joita en ole kaivannut yhtään; käyttötapa on aika samanlainen.

 

6) Kohotarrat, Glue Dots -liimapisteet (mini ja craft) sekä Scotchin kaksipuolinen teippi. Teippien ja liimojen suhteen suosikit ovat selvät: Scotchin kaksipuolista teippiä täyttöpakkauksissa, koska sillä tavalla roskaa tulee vähemmän, Glue Dotseja nimenomaan minigrippussin kokoisissa pusseissa (en osaa käyttää niitä, jos ne ovat rullalla pahvipakkauksessa). Kohotarrojen merkillä ei ole väliä, pääasia että niitä on. Nestemäisistä liimoista suosikkini on Tacky Glue.

7) Paperileikkuri: Fiskarsin marketeissa ja kirjakaupoissa myytävä perusmalli, jonka ainoa huono puoli on, että terä täytyy vaihtaa todella usein. Rupesin juuri miettimään, onko tämän leikkurin valmistus lopetettu. En löytänyt valmistajan sivuilta kuvaa, mutta tämä. Kompakti koko on plussaa: en halua että paperileikkuri vie kovasti tilaa. Jos löytäisin sopivan kokoisen leikkurin, jossa terä ei tylsy, voisin hyvin vaihtaa.

8) Kaikki sotkeva, uusi ja jännä. Tykkään erilaisista "apuaineista", joilla voi muokata esimerkiksi paperia. Tänä keväänä innostuksen aiheena ovat olleet esim. nestemäiset Glimmer Glam -maalit ja matta Gel Medium -apuaine. Tämä kohta pitää todennäköisesti päivittää usein, sillä ihastuksia tulee ja menee, mutta yhdistävänä tekijänä tässä on muokattavuus; se että näillä saa paperin uudenlaiseksi.

9) Tarvikkeet, joita voi käyttää askartelun lisäksi myös muuhun, esim. paketointiin tai postittamiseen. Esimerkiksi ylimmän valokuvan leipurinlanka eli baker's twine useassa eri värissä, vaikka sitä ei täällä blogissa ole vielä paljon näkynytkään. Se vaan on niin herkullisen ja inspiroivan väristä. Muoti-ilmiö tämäkin.

10) Itse tehdyt koristeet: ovat ne sitten tarvike tai ei... Koristeiden tekeminen on rentouttavaa ja kivaa puuhaa, ja sitähän vartenhan kaikki edellä luetellut tarvikkeet ovat, että niillä voi tehdä kaikenlaista.


Lisää listoja lempitarvikkeista:

Creomi
Elina
Maikko
Marie
MarikaVaan 
Nelsson
Puikkis
Puuhapetenvaimo
Puuhis
Riikka
Sanna
SannaS
Sannika
Shys
Taava


21 kommenttia:

 1. Herrrkullisia kuvia, varsinkin tuo ylin. Linkitin jo omaan listaani :)

  VastaaPoista
 2. Glue Dotsit unohdin omasta listasta. Auts. Kun lukee näitä listoja, huomaa kovasti uusia tuttavuuksia ja asioita jotka voisivat kuulua omaankin listaan! Esim en ole vielä päässyt kokeilemaan gessoja ja vastaavia materiaaleja.

  VastaaPoista
 3. Tässä listassa on paljon sellaista, mistä minäkin tykkä, mutta en tullut laittaneeksi listaan :)

  VastaaPoista
 4. Tuo mainitsemasi paperileikkuri on jäänyt tosiaan pois valikoimista, korvaavat tuotteet ovat uusia Sure Cut -leikkureita (http://www.fiskarscraft.fi/Tuotteet/Askartelu/Paperileikkurit/Paperileikkurit-urateraellae).

  TripleTrack -terien pitäisi kestää pidempään kuin ns. tavallisten terien ja ne voi kääntää ympäri samalla tavalla. Itselläni ei ole kokemusta kuin tavallisista teristä, mutta nyt myös nuo TripleTrack -terät odottavat kokeilua.

  VastaaPoista
 5. Näitä listoja on niin kiva lukea!

  Selvästi parhaimman mahdollisen paperinleikkurin löytäminen on haastavaa. Listaan olisi ehkä pitänyt lisätä se, että kokeileminen on minulle selvästi tapa innostua tarvikkeista. Esim. Glimmer Glamia en olisi hankkinut, jos en olisi ensin päässyt kokeilemaan. Samoin Sannan listalla olleen valkoisen suihkevärin kohdalla

  VastaaPoista
 6. Nämä listat on todella kivoja lukea, hyvä, kun keksitte tämän tähän hetkeen. Muuttuuhan nämäkin ajan kanssa.
  Itselläni on Stampin' upin musteille heidän oma teline, koska ostin ne kaikki 48 kpl. Vielä jäi muutama tyhjä kolo...

  VastaaPoista
 7. Sun 'kymmenen' on aika suurpiirteinen setti ;oD

  Monet ihan omiakin suosikkeja.

  VastaaPoista
 8. tältä listalta löytyy paaaaljon semmoisia juttuja jotka olisi kuuluneet omallekin listalle.. ;)

  VastaaPoista
 9. Huippu idea - oli ihana päivittää listani . edellisen tehnyt 2009 ja muutosta oli ja pALJON! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 10. Minäkin postasin oman listani tästä inspiroituneena. :o) Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 11. Oma listani: http://skrapsis.blogspot.com/2011/04/suosikkitarvikkeeni.html

  VastaaPoista
 12. Puuhapetenvaimo: ihan niin monta saa ujuttaa listaan kuin haluaa :D

  Jehkotar: muistan 2009 haasteesi ja olen mielenkiinnolla lueskellut niitä, nyt oli hyvä aika päivittää tilanne.

  Kiitos kaikille osallistuneille, luen listat itse varmaan ainakin pariin kertaan <3

  VastaaPoista
 13. Minäkin tein oman listani. Nimeni pitäisi toimia linkkinä postaukseen.

  VastaaPoista
 14. Herkullisia nuo leipurin nyörit kuvassa! Minäkin pidän gessosta, jolla lääräsin aikanaan paljon, mutta jota ostin nyt uudestaan vanhoilla päivilläni paperiaskartelutarkoituksiin. Katsotaan missä vaiheessa ja miten se pääsee skräppisivuihini!

  VastaaPoista
 15. Tämä listajuttu oli aivan huippu! Listoja on ollut tosi kiva lukea - omani voi lukea linkin takaa :)

  VastaaPoista
 16. nämä listat on kyllä hauskoja!
  muiden listoista löytyy myös paljon sellaista, mitä voisi olla itsekin joskus hauska kokeilla ja ehkä niistä tulee sitten uusia suosikkeja.
  leipurin nauhat näyttää tosi herkullisilta :)

  VastaaPoista
 17. Olipa ihanasti XIngiä listassa!
  Minäkin listasin.

  VastaaPoista
 18. Ahh, bakers twine. Muotijuttu juu, minäkin taas hurahdin. sekin olis ollut minun listalla, jos olis saanut kirjoittaa n. 15 suosikkia :-)))..

  VastaaPoista
 19. Oo, melkein pökräsin tuohon ekaan kuvaan, ihanat leipurinlangat! Sanakin kuulostaa hyvältä. Ja toimivat lista kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
 20. Mä heti laskin tuosta ylimmästä kuvasta, että siinähän on jo yksitoista ;)

  Pysyykö sulla kissansilmämustetyynyt ehjinä? Mulle on käynyt samoin kuin Creomi kirjoitti listassaan: tyyny irtoaa muoviosastaan, jolloin sen käyttäminen hiukan vaikeutuu... Dew drop liquid chalk-musteet on kivoja myös, mutta niissä taas voi mustetyynyn pinta irrota, mikä myös vaikeuttaa käyttöä. Olenkin miettinyt siirtymistä musteista irtonaisiin chalks-väreihin, mutta se epäilyttää, vaativatko ne jotain kiinnitystä toisin kuin mustemuodossa olevat.

  VastaaPoista
 21. Pia K: ekassa kuvassahan on yksi tarvike monena eri versiona ;)

  Joskus kissansilmämustetyynyistä on tyyny irronnut, mutta olen häpeilemättä liimannut sen takaisin voimakkaalla liimalla (Tacky Glue) ja jatkanut käyttöä.
  Chalks-liituvärien jälki on minusta hennompi kuin musteiden, myös tummissa sävyissä. En ole käyttänyt chalks-värien kiinnittämiseen mitään, jonkin verran väri voi irrota jos sitä hankaa, esim. postitettavissa korteissa/minialbumeissa en välttämättä käyttäisi. Marie on chalks-liituvärien vannoutunut ystävä, minusta ne ovat ok, mutta eivät korvaa minulla musteita :D

  VastaaPoista