tiistai 18. tammikuuta 2011

Piirtoheitinkalvo askartelumateriaalina


Pelastin kotiin ylimääräisen paketin piirtoheitinkalvoa. Aikaisemmin olen käyttänyt sitä taustapaperina, nyt tein siitä koristeita. Piirtoheitinkalvosta leikattu lumihiutale sai kimalleliimakäsittelyn.

Kokeilin piirtoheitinkalvon käyttämistä myös sabluunana, jonka läpi töpöttelin maalia. Hyvin toimi sekin. Mitä muuta kivaa piirtoheitinkalvosta saisi aikaiseksi? Ideoita?

9 kommenttia:

  1. Leikkasitko stanssilla lumihiutaleen? Näyttää ihanalle tuo itse väsätty kimmeltävä koriste!

    Tästä tuli mieleeni yksi kesken oleva sivu, nimittäin tulostin valokuvan kalvolle - siitä tulee ihanaa jälkeä, kun alle voi asetella kaikenlaista kuviopaperia ja luoda efektejä. Jännä että olet käyttänyt kalvoa paperin sijaan taustana, mulla on semmoista kalvoa joka on hirveän ohutta, ja vaikka sopii printteriin niin on aika prosessi saada printteristä läpi.

    Amerikkalaisten sivuissa näkyi jokin aika kovasti kalvolle tulostettuja elementtejä, esim tekstejä, idea oli saada tulostettua tekstiä perusprintterillä 12" sivuunkin... minusta kalvo kyllä näkyy eikä epätarkoituksenmukaiset kalvon reunat keskellä yksiväristä kartonkia näytä kovin hyvälle. Minusta kalvo on ihan kiva materiaali, mutta tykkään korostaa reunoja (esim. ommel), tai piilottaa ne johonkin linjaan (esim. kalvo leikattu loppumaan valokuvan reunan kohdalla)

    Olen myös leimaillut peittävillä pigmenttimusteilla kalvolle, sekin näyttää kivalta.

    VastaaPoista
  2. Minä aioin kysyä just ihan samaa että onko tuo stanssattu. Tavallisella lävistäjällä ei taida onnistua, vai onnistuuko? Mutta voi miten ihanan kiiltävä tuo on. iiiiiiik! Tykkään älyttömästi!!!

    VastaaPoista
  3. Puuhis ja Laura: kiitos :)

    Minulla ei ole stansseja tai stanssien kanssa käytettävää laitetta, lumihiutale on Marthan kuvioleikkurilla napsaistu. Hyvin leikkaa ainakin tavallista, aika ohutta piirtoheitinkalvoa

    VastaaPoista
  4. Ihana lumihiutale!!

    Kalvoa voi ainakin kohokuvioida kohokuviotaskuilla, mutta siihen tarvitaan sitten se stanssauskone (Cuttlebug, Big Shot tms).

    Alkoholimusteilla saisi varmaan monenlaista kivaa aikaiseksi kalvon kanssa. Vaikka noita leikattuja koristeita voisi värjätä, alkoholimusteella saa esim. vaalean läpikuultavan värin niin halutessaan.

    VastaaPoista
  5. Muistaakseni kokeilin leikata Slicella tavallista piirtoheitinkalvoa, sitä paksumpaa. Tulostinkalvot on sen verran ohuita että en tiedä miten käyttäytyisivät. Kiitos kalvomuistutuksesta, itselläni on pari "halpahamstrattua" pakettia mustesuihkarikalvoa odottamassa ihan vain skräppäystä. Kiitoskiitoskiitos! :)

    VastaaPoista
  6. Onpa uljaan näköinen lumihiutale!! Pakko kokeilla joskus!

    Myynnissähän on sellaisia perusalokuvan kokoisia kalvoja (muistaakseni ainakin Fancy Pantsillä), joissa on jokin koriste reunoissa ja jonka voi sitten asetella kuvan tai vaikka tarinoinnin päälle... Sellaisenhan etevä tekee helposti itse!
    Sabluunana oon käyttänyt kalvoa usein, tosin en skräppäykseen!

    VastaaPoista
  7. Kiitos loisto ideasta! Mähän voin stanssata kalvoa! Jeij!

    VastaaPoista
  8. Itse olen leikellyt koukeroita ja päällystänyt niitä timanttikoristeilla vähän tähän samaan tapaan. Sabluunana todellakin voi käyttää.

    Voi käyttää myös ikkunaksi erilaisiin lintupönttöhin ja rasioihin.
    Kalvolle voi myös leimata StaZonin musteella.

    VastaaPoista
  9. Todella ihastuttava tuo lumihiutalekoriste! Heti sain monia ideoita kuinka kivoja talvisia leiskoja saisi koristeltua tuollaisilla "jääkristalli" hiutaleilla!

    Minkähänlaisia kurkistusluukkuja kalvosta saisi leiskoihin tekemällä leiskasta avattavan kuten kirjan kannet ja päälimmäiseen sivuun luukkuja joista näkyisi vain osa/jokin yksityiskohta esim. sisällä olevasta valokuvasta tms. koristeesta.. hmmm...


    Onkohan tuo alempi kuva osa jotakin isompaa työtä, uutta leiskaa?? Olisi kiva nähdä loputkin työstä :)

    VastaaPoista