sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Vagabond-mielipiteitä?

Tim Holtzin Vagabond saapunee jossain vaiheessa myös Suomeen. Millaisia ajatuksia sen "matkalaukun" muoto tai moottorin ääni teissä herättää? Minulle tuli äänestä mieleen toinen uutuus, Zutterin Distrezz-it-all, vaikka ne eivät samalta kuulostakaan. Toinen tosin on aika grunge ja toinen aika pinkki... En ole itse ainakaan vielä kummankaan kohderyhmää, koska tykkään leikata ja "vanhentaa" käsin, mutta hauska näitä on seurata. Mikä Vagabondista tekee erilaisen BigShottiin tai Cuttlebugiin verrattuna? Moottoriko?

15 kommenttia:

 1. Minusta vähän turhia keksintöjä kumpikin. Pinkkiys vetoaa kyllä muhun enemmän kuin tuo Timille tyypillinen grunge-tyyli, mutta en oikein ymmärrä miksi nuo jutut pitää tehdä moottoroiduilla vempeleillä... käsivoimat kunniaan (ja siihen mitä noilla vehkeillä tehdään ei paljon voimia tarvita)!

  VastaaPoista
 2. Itse uskon, että nämä molemmat löytävät käyttäjiä.. ja ei minun käsivoimilla kohokuvioida kangasta tai grungeboardia :D

  Eli en sanoisi turhiksi, vaikka en itse ole näitä hankkimassa. Jollain hassulla tavalla minulle tulee näiden käyntiäänestä mieleen remonttityökalut. Jos joskus keksitään esim. ruuvinväännin, jota voi käyttää järkevällä tavalla myös askarteluun, niin voisin hyvinkin olla kohderyhmää.. Tai sellainen hiomakone, jolla voi huonekalujen lisäksi työstää myös kartonkia. Hihii.. Kohderyhmään ei välttämättä kuulu Suomessa lisäkseni ketään...

  VastaaPoista
 3. Muhun kanssa ei tuo Timpan uusi motorisoitu mankeli oikein tehoa. Ei edes sen matkalaukkumainen muoto tehoa.
  Tuosta pinkistä taas mulle tuli mieleeni hammaslääkärin pora, sen suhteen uskon, että pysyn käsikäyttöisessä ressaajassa ;)

  Vaikka muuten aina näistä uusista laitteista pidänkin, niin nämä ei ihan ole vielä vakuuttanut.
  Tosin onhan mulla kotonakin yksi laite vielä laatikossa, joka on ostettu noin vuosi sitten... Ei siis ole päässyt vielä edes reppana laatikosta ulos... Se on jonkinlainen leikkuri, jolla saa leikattu pahvimaisia kartonkeja yms... En edes tiedä, että millainen ääni sieltä laatikosta pääsee, kun sen vapautan joskus käyttöön ;))))

  VastaaPoista
 4. Kävinpä tutustumassa kumpaankin videoon, ja pinkki vekotin piti niin kamalaa ääntä että hirvitti :D Aika turhaltakin se minusta vaikutti, kun ainoa hyvä puoli näytti olevan nopeus - roskaa kyllä tuli ympäristöön yhtä paljon kuin käsipelillä ressatessa.

  Sen sijaan tuo toinen laite... aikas ihana, nam ;) Mä en ole koskaan omistanut mitään stanssaus/kohokuviointilaitetta, ja tuo on jo sellanen versio niistä, joka houkuttaa... mutta hinta ei houkuta. En kyllä ihan heti laita paria sataa euroa askartelulaitteeseen.

  VastaaPoista
 5. No siis tavallaan toi Timpan laite on ihan magee ja sopisi mun makuunkin tyyliltään. Toi kohokuviointi erottaa sen muista, mutta tarvitaanko näitä kymeniä erilaisia vekottimia ihan oikeesti?

  VastaaPoista
 6. MInusta tuo matkalaukku look oli ihan hauska. Mutta tosiaan näitä eri rakkineita on niin paljon (ei minulla, mutta siis myynnissä), että ei jaksa niin kiinnostaa.. no, ehkä senkään takia kun ei niitä vaan tule käytettyä vaikka ostaisikin. Tuo Timpan laite kuulostaa sillälailla mielenkiintoiselta että sillä saa niin helposti käytettyä monenlaisia materiaaleja, ja juu, moottorilaitehan on hieno. hihii! :) Ressaaja.. jos ressaisin, niin ostaisin koska inhoan ressata käsin. Yäk!
  Mutta mieluummin ostaisin sellaisen askartelijan hiomakoneen jolla voisi nopsasti hioa reunat jos vaikka laittaa paperia chipboardin päälle. INHOAN sitä hiekkapaperilla värkkäämistä. yäk!

  VastaaPoista
 7. Pidän molempia laitteita aika turhakkeina, enkä kaipaa lisää meteliä askarteluuni, mutta pitäähän markkinoille keksiä aina uusia houkutuksia.

  VastaaPoista
 8. Mä oon ilmeisesti niin ajasta jäljessä kun oon pikkuhiljaa vasta lämpenemässä ylipäätään noille stanssauslaitteille ja nyt niitä on markkinoilla jo moottoroituja versioitakin :D Mielenkiintoinen laite ja testaamaan olisi varmaan kiva päästä, mutta en osaisi kuvitella moista omalla askartelupöydälläni.

  Ja tuo Zutterin vempele on kyllä ihan vitsi! Käsin ressaaminen saksilla, hiekkapaperilla ja viilalla kunniaan :D

  VastaaPoista
 9. en kuulu näiden koneiden kohderyhmään. mulla on tavallinen sininen veivattava big shot ollut jo vuosikausia ja se riittää, käsivoimalla veivaten menee sillä kyllä kaikki tarpeelliset matskut kunnialla (myös grungeboard). en jaksa ymmärtää että kaiken pitää olla moottorisoitua ja sähköistä! haha, varmaan kohta tulee markkinoille motorisoitu liimateippikone joka säätelee liiman määrän ihanteellisesti ja jopa asettelee paperin oikealle paikalleen..

  minä vanhennan reunoja saksilla perinteisesti saksilla, viiloilla, hiekkapaperilla jne. en tarvitse sähkökäyttöistä konetta. mutta kai näillekin on kohderyhmänsä, ei niitä muuten valmistettais?

  itsellä suurin vikahankinta on ollut slice - tai siis sain sen lahjaksi, mutta on jäänyt lähes käyttämättä. mutta sekin on skräppääjästä kiinni, onko koneelle tarvetta vai ei. mulla valitettavasti vähämmen ollut käytössä. pitäis kai nostaa kaapista pöydälle, niin tulis käytettyä enemmän.

  yksi mikä ehkä olis kiinnostava hankinta, jos tekis paljon minialbumeita, olis kone joka leikkaa paksujakin papereita ja monta kerrosta kerralla ja suoria sivuja (nimim. mattoveitsellä leikaten ei synny suoraa jälkeä)..sitä saattaisin jopa harkita. mutta sitten kyllä pitäis tehdä paaaljon minialbumeja tms. että kannattais. zutter kutter tms...

  tulihan taas sepustettua ;-)

  VastaaPoista
 10. Katsoin osan Vagabondin esittelyvideosta ja mieleen tuli lelut ja Bilteman työkalut: näyttää tavallaan kätevältä mutta ei herätä luottamusta siihen, että homma sujuisi.

  Onneksi kaikkeen ei tarvita koneita - huomasin kiinnostavan työpajan Intohimona skräppäyksessä -tapahtumassa! ;)

  VastaaPoista
 11. Maiju: nyt jäin miettimään, että mikä laite sinulla odottaa avaamista? :) Olisikohan corner chomper, mutta se ei kyllä metelöi :D

  Minulla ei ole Cuttlebug- tai BigShot-tyylistä laitetta, joten en tiennyt, että se leikkaa grungeboardiakin kuten Sanna sanoi! Sitä suuremmalla syyllä jään miettimään, mihin sitä moottoria tarvitaan.. Laitteettoman näkökulmasta nimenomaan huovan, heijastinkankaan tai grungeboardin leikkaaminen on asia, johon tällaisia tarvitaan, mutta tarvitaanko moottoria, se on jo toinen juttu :)

  Tosin täytyy myös sanoa, että en halua kyseenalaistaa kenenkään halua tai tarvetta hankkia uusia laitteita. Jos uusi tarvike tuo iloa ja on itselle tarpeellinen, niin hyvä niin. Ja esim. terveyssyistä voi jonkun olla vaikea tehdä jotain käsin.

  VastaaPoista
 12. Xing... meinasin tulla hikipäähän, kun en meinannut muistaa, että mikä laite siellä odottaa paketissaan... No onneksi veikkasin, että joku Zutteri siellä on... ja onneksi Heiniltä löytyi vielä nettikaupasta kuvakin, joten tämähän siellä mun laatikossani kummittelee:
  http://heinikka.fi/product/7279/zu-the-zutter-kutter/

  VastaaPoista
 13. Maiju: Sannahan tuossa ylemmissä kommenteissa nimenomaan pohtii ZutterKutterin hankintaa.. ;) Aika hauska sattuma!

  VastaaPoista
 14. Ei tullut eilen luettua näitä kaikkia vastauksia, mitä tähän oli jätetty. Hauska sattuma oli sekin, että itsekin kaivoin pitkästä aikaa juuri Slicen esiin ja aloin leikkaamaan sillä lumihiutaleita. Itsellänikin se laite jää välillä kaappiin pitkäksi aikaa. Nyt oli niin kiva hurrutella sillä kun on tuo Handsfree systeemi eikä pidä pitää laitteesta kiinni leikatessa. Sannalle suosittelen vaan laitteen kaivamista esiin sieltä kaapista ;)

  VastaaPoista
 15. @maiju: täytynee lisätä slicen kaivaminen kaapista uudenvuoden lupauksiin ;-)

  kiinnostaisi myös, oletko tyytyväinen zutter cutteriin, kunhan ensin olet saanut sen käyttöön!

  VastaaPoista