perjantai 3. joulukuuta 2010

Leimailutaivaan ensimmäinen haaste

Tänään on Leimailutaivaan ensimmäisen haasteen aika. Haasteeseen voi osallistua skräppäämällä, tekemällä kortin tai jonkun muun paperiaskartelun: ihan miten haluaa. Tarkoitus on noudattaa luonnosta tai sanallisia ohjeita tai molempia. Tällä kertaa sanallinen ohje on "embossaus, joko jauheella tai ilman" ja luonnos on tässä alempana.

Haastepäiviä on yhteensä viisi,
3.12.
17.12.
31.12.
14.1.
28.1.,
ja haaste ilmestyy joka kerta klo 10.00. Luonnokseen saa toki lisätä omaa, jos siltä tuntuu. Osallistua voi Leimailutaivaan blogissa, johon oman työn voi linkittää. Sieltä löytyy myös ohjeita mm. osallistumisajasta.

Omassa sivussani halusin noudattaa luonnoksen (yhden kuvan sivu, valokuva "kehystetty", koristeiden sijoittelu) lisäksi sanallista ohjetta. Minulla ei kuitenkaan ole kohopulveria, jota käytetään leimailussa kuumailmapuhaltimen avulla tai kohokuviointitaskuja, joita käytetään Cuttlebugin tyylisessä laitteessa.

Myönnän kyllä kokeilleeni vuosia sitten kohopulverin käyttöä leivänpaahtimen yllä kuumentaen, mutta se oli niin sormia polttavaa hommaa, että luovuin kohopulverista.


Kohokuvioin silti, kuten kuvasta toivottavasti näkee, jos katsoo pyöreää itse tehtyä koristetta, jossa on käytetty harmaata mustetta. Arvaatteko millä? Vastaus löytyy jokaisesta kodista.. Kohokuviointi eli dry embossing lasketaan toivottavasti myös embossaukseksi.


Sivun aihe kumpuaa omasta elämästäni, sillä huomaan usein tekeväni asioita ihan turhaan vaikeimman kautta. Miksi pitäisi saada leikki-ikäinen kävelemään useita kilometrejä ennen kuin pääsee varsinaiseen lempipaikkaan, jossa sielläkin on tarkoitus kävellä paljon? Eikö ole parempi, että energiaa on jäljellä myös perillä? Miksi ei voisi jonain vuonna palkata ikkunanpesijää? Tai pyytää apua silloin, kun tarvitsen? Tällaisia asioita mietin, ja usein unohdan miettiä. Sivu on siis tietynlaista pohdiskelua ja järjen puhumista itselle.


Tarvikkeet: 

Materiaalit ovat kaikki oman askartelukaapin uumenista. Muotoonleikattu taustapaperi My Mind's Eye (So Sophie, "Best Thing"), sininen kartonki Bazzill. Isommat aakkostarrat American Crafts. Punaiset tähdet Prima, suurin osa koristeista kuten pilvet ja "viuhka" itse tehty: paljon harmaata mustetta ja paperisilppua. Glimmer Mist (sävy: patina). Vaaleansiniset helmet tehty Tukholmasta löytyneellä Pearl Maker -kynällä. Kiitos Elinalle Martha Stewartin elefanttileikkurin lainasta! 

13 kommenttia:

 1. Aivan ihana, niin paljon kivoja yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 2. Kaunis sivu, niin ihanat väritkin! Kuinka tarkkaan saa skräpistää omaa leimailutaivaan haastesivua varten? ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia yksityiskohtia ja kauniit värit! Aivan ihana ja tuo sanoma pitäisi itsekin aina muistaa, miksi turhaan pingottaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kauniista sanoista :)

  Pia K: skräpistämisen suhteenhan ei ole mitään sääntöjä eli anna mennä vaan :D

  VastaaPoista
 5. Valtavan kaunis raikas leiska!! UPEA!!! Ihania yksityiskohtia!! =)

  VastaaPoista
 6. Kaunis,ihania yksityiskohtia ja paljon katsottavaa! Tykkään!

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis!!! Ihan miälettömiä yksityiskohtia -> niin kaunista katseltavaa!!!!

  Kiitos vinkeistä, oon värjännykki oransseiksi joitain kirjaimia, mutta ku haluaisin vähän erilaisia ;)

  Pystyisitkö laittaa mulle esim. mailiin kuvan siitä laukusta?

  VastaaPoista
 8. ihana sivu. tykkään asettelusta, teemasta ja väreistä! mietin, että millä joka kodin tarvikkeella olet embossannut. en keksi :-)

  teema on hyvä, pitäis itsekin pistää korvan taakse. pingotettua tulee välillä liikaa - vähemmälläkin selviää ;-)...

  VastaaPoista
 9. Hieno sivu! Itse olen käyttänyt puhaltimen sijaan uunia embossaukseen. Enpä keksi mitä olet käyttänyt tuohon koristeeseen. Korkki, kolikko, nappi?

  VastaaPoista
 10. Sanna ja Kiala: jep, kolikon avulla kohokuvioin. Varsinkin kaikki metalliset esineet sopivat "köyhän miehen embossaukseen", esim. sormus, joka ei ole liian paksu ja kaikki työkalupakista löytyvät jutut..

  VastaaPoista
 11. Tämä on sellainen taideteos, kuten näkemäni muutkin haastetyöt, että tätä voi tuijotella pitkään ja hartaasti löytäen kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
 12. Paljon kaunista katseltava!! Ihanat värit ja kivoja oivalluksia koristeluun.

  VastaaPoista
 13. Tässä on kyllä niin ihanat värit ja sopivasti kukkamaista tyttöyttäkin että vau!

  VastaaPoista