sunnuntai 19. joulukuuta 2010

12 mieleisintä sivua vuodelta 2010


Veeruliiru pyysi koostetta tämän vuoden mieluisimmista scrapbook-sivuista. Omani on 12+1, koska mukana on myös pienempi skräppäys, joka on kuvassa osittain isompien päällä. Mieluisimmat sivut ovat yllättävän eri kokoisia: mukaan mahtui kolme 8*8 tuumakoon sivua, yksi kahden 12*6 tuumakoon yhdistelmäsivu, yksi tuplaletter, kaksi muotoonleikattua sivua ja useita 12*12 tuumakoon sivuja. Koosteessa mittasuhteet ovat vähän sinnepäin, mutta tärkein toivottavasti välittyy..

Teen usein yhden valokuvan sivuja, mutta mukana on myös kolmen ja neljän valokuvan sivu ja useampi kahden valokuvan sivu. Kahden valokuvan sivujen "helppouden" olen itsekin huomannut. Kerroksellisuus ja itse tehdyt koristeet ovat minulle tärkeitä, ja kuten näistä kuvista ehkä huomaa, digiskräppäys inspiroi paperiskräppäystä ja toisinpäin. Tässä on mukana neljä sivua, joissa on ainakin osittain digiskräppäystä, mutta näen myös digiskräppäyksen vaikutteita toiseksi alimman rivin reunimmaisissa sivuissa, jotka ovat molemmat paperiskräppäystä.

En tiedä, kuinka monta sivua olen tehnyt tänä vuonna eli siihen kysymykseen en osaa vastata. Mikä näissä sivuissa on yhteistä? Pyöreitä ja kaarevia linjoja monissa, välillä melko tumma värimaailma, lähes aina murretut värit, pikkuisen punaista? Paljon kuviopaperia, mutta ei pelkästään? Mitä muuta? En tiennyt, että sivuissani on noin paljon vihreää tai vihertävän sävyjä, värimaailman yhtäläisyys oli itse asiassa pienoinen järkytys. Thickers-aakkosten väistymistä olen jo vähän aavistellut ja tämä kooste vahvisti epäilyni. Yllättävän monissa on litteitä aakkostarroja tai muuten tehty otsikko. Paperista leikatut koristeet ovat selviö, niistä tykkään kovasti.

Tarinointi on minulle todella tärkeä osa skräppäystä, mutta toisaalta minua kiehtovat sivut, joissa on hyvin vähän tai ei ollenkaan tarinointia. Ehkä teen suosiolla molempia. Samanlainen kokoelma olisi kiva tehdä joskus myös mieluisimmista otsikoista ja yksityiskohdista.

8 kommenttia:

 1. I <3 "katso". Analyysia en osaa tehdä, sillä olen suorastaan sokaistunut tästä ihanuudesta! :)

  VastaaPoista
 2. Mulle tuli sama fiilis kuin Ellikselle - tuntuu niin hyvältä vain katsella näitä ja hengittää...

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita sivuja!!!

  Ihan mahtavaa- kaikki ihan sun näköösiäs.

  VastaaPoista
 4. Niin- ja näistä tuloo sellaanen satumaailma miälehen :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita leiskoja, joiden tyyli jaksaa ihastuttaa. Varsinkin tuo "talo" nousi esiin todella kivana leiskana.

  VastaaPoista
 6. Nämä on kuin taideteoksia - jotenkin niin helpon ja ilmavan oloisia, mutta silti täynnä yksityiskohtia ja ideoita. Lopputulos on kuitenkin tosiaan sen näköinen, että sivu on syntynyt kuin itsestään. <3

  VastaaPoista
 7. On niin kiva palautella näitä sivuja mieleen, ja kyllä nää sun sadunomaiset sivut ihastuttaa aina vaan! Mun lemppareiden lemppari taitaa silti olla toi varsin uusi "Miten voi olla noin söpö?"
  Olisi kyllä hauska tietää mikä on sun vuosisaldo...? =)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kauniista sanoista, ja Riikka: nämä mieleiset sivut taitavat olla ihan oikeasti sellaisia "helposti syntyneitä". Usein käy niin, että kun suunnittelen ja suunnittelen, lopputulos ei ole yhtään mieleinen.

  Veeruliiru: veikkaan, että samoissa määrissä kuin sinulla, mutta tarkkaa lukua en tiedä. Olisikohan 60? Kuulostaa kyllä hurjalta määrältä! :O

  VastaaPoista