perjantai 14. toukokuuta 2010

Viirihulluus

Ihan hassua katsoa näitä kuvia nyt, kun ilma on näin aurinkoinen. Onneksi viirinauhat käyvät hyvin myös kesäisempään värimaailmaan. Paperikeijun tämän perjantain haasteena on tehdä joko scrapbook-sivu tai kortti, jossa käytetään viirinauhaa. Osallistua voi 28.5. asti ja toukokuun haasteisiin osallistuneiden kesken arvotaan palkinto.

Itse tykkään viirinauhoista myös skräppäyksen ulkopuolella eli kankaasta ommeltuina koristeina sisustuksessa. Niitä voisi toki ommella myös skräppäys- tai korttikoossa (ajatelkaa miten ihana olisi ommeltu viirinauha esim. pieneksi jääneitten vaatteiden kankaista) tai tehdä niin kuin itse tein eli askarrella viirinauhat paperista. Se on ainakin nopeaa. Erityisen helppo viirinauhoja on tehdä sellaisesta paperista, jonka taustapuolella on ruutupaperin ruudut. Kevät-viirinauhan valkoinen paperi on oikeasti keltaisen paperin taustapuolelta. Jos taustapuolelta ruutukuvioista paperia ei ole saatavilla, ihan normaalista ruutupaperista voi tehdä mallin ja leikata sen perusteella mitä tahansa kuviopaperia. Viirit voivat olla minkä tahansa muotoisia.
 Viirit ovat olleet "in" skräppäyksessä jo jonkin aikaa ja tiedän askartelijoita, joita ne jo kyllästyttävät. Silmät tarvittaessa kiinni siellä naapurikunnassa :D Itse en ole vielä kyllästynyt, sillä tykkään siitä, miten pelkän paperin ja saksien avulla saa jotain kivaa aikaiseksi. Paperin reunojen hapsuttaminen saksilla on toinen helppo tapa saada paperiin eloa niin, että ei tarvita mitään erityisiä välineitä. Paperi ja sakset riittävät.

Tämä on samalla DT-sivuni ja korttini Paperikeijuun. Sirkkarenkaat ja naru ovat oman askartelukaapin uumenista, muu materiaali Paperikeijusta. Näissä on käytetty mm. Cosmo Cricketin papereita Love Notes Strip Tease ja Love Notes Wonderful. Muotoonleikatut paperit ovat myös Cosmo Cricketin. Tummanvihreä taustapaperi on Pink Paisleen Rugged. Se on sopivan intensiivisen värinen, ja Pink Paisleet ylipäätään ovat aika ihania. <3 Pyöreät aakkossiirtokuvat ovat Daisy D:n ja pienet aakkostarrat Pink Paisleen: sama kirjasin kuin näissä, mutta eri sävy. Jos haluaa kerralla kaikki tarvikkeet, ne löytää helposti myös pakettina. Siitä toki saa aikaiseksi monta monituista sivua. Välillä paketit eli skräppäysslangilla pakit ovat kivoja, jos ei ehdi valikoida tarvikkeita ja haluaa valmiin setin käyttöön. Toisaalta yksittäisten papereitten valitsemisessa on oma tunnelmansa.


1 kommentti:

  1. Viirejä on kyllä näkynyt aika paljon mutta itse en ole ainakaan vielä yhtään kyllästynyt! Ihania ovat :)

    Leiskassa on tosi upeat värit ja kivoja pieniä jippoja. Tykkään :)

    VastaaPoista