lauantai 10. huhtikuuta 2010

NappikokeilujaKuten jotkut ehkä jo tietävät, olen innostunut nappien päällystämisestä ja käyttänyt itse päällystettyjä nappeja koristeina myös scrapbook-sivuissa. Japanilaisten nappiohjeiden innostamana kokeilin paria uutta juttua: napin päällystämistä kankaalla ja pitsillä, napin muokkaamista napin sisään taitettavan nauhan avulla avaimenperäksi ja napin päällystämistä kirjaillulla kankaalla. Näistä viimeinen ei onnistunut; kangas oli nähtävästi liian muhkurainen, joten napista ei millään saanut kaunista. Kertokaa vinkkejä, jos tiedätte, miten onnistuu..


Toki teen päällystetyistä napeista myös ponnareita. On mukavaa, kun esimerkiksi hajonneen tyynyliinan voi silputa nappien materiaaliksi ja se saa sitä kautta uuden käyttötarkoituksen. Ylempien valokuvien nappien pellava on omasta, jo korjauskelvottomaksi kuluneesta hameestani. Haaveilen scrapbook-sivusta, jossa napin materiaali jo yksin tallentaa jonkin muiston...

14 kommenttia:

 1. ihania! mäkin tahon tollasia pompuloita!

  VastaaPoista
 2. Oi kun söpöjä!! Tuo avaimenperä on iiiihana!!!

  VastaaPoista
 3. Ihania nappeja! Tarvitseeko noihin aina pressin millä noita tehdään? Äidilläni olisi sellainen, mutta se on kaaukana ja osat ...hmmm.. no sanotaan, että jossain tallessa.

  VastaaPoista
 4. Vau, onpa kauniita nuo pitsinapit!

  VastaaPoista
 5. Mä oon niin kade noista napeista:)
  Pakko saada tuo laite!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, kiitos..

  Kiala: jos tekniikka on hallussa, napin osat pystyisi ehkä napsauttamaan yhteen esim. isojen saksien metalliosalla painamalla. Muovinen pienenpieni pressi kuitenkin helpottaa eli hankkisin kyllä senkin. Sen hintakaan ei päätä huimaa, olikohan kaksi dollaria :)

  VastaaPoista
 7. Noi pampulat vie kyllä mun sydämen...

  VastaaPoista
 8. No on ne: ihania! Harmittaa etten ehtinyt Ikaalisissa tehdä lähempää tuttavuutta laitteen kanssa, mutta ehkä vielä joskus...

  VastaaPoista
 9. nämä ne on vaan niin ihania. tykkään kovasti myös noista pitsinapeista! laitetta en ole vielä(kään) ehtinyt tilata, mutta amerikasta ostin pikkuisen kankaita mm. nappeja ajatellen :).

  VastaaPoista