sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Uusi harrastus


Törmäsin vähän aikaa sitten laitteeseen, jolla voi päällystää haaraniittejä kankaalla, valokuvilla tai paperilla. Sen toimintaa voi katsella esimerkiksi tässä YouTube-videossa. Tarpeeksi asiaa selviteltyäni päädyin siihen, että laite ei ole minua varten; laite on hintava ja sen jälki oli välillä aika epätasaisen näköistä, nähtävästi käyttäjän taidoista riippuen.

"Köyhän miehen ratkaisuni" oli japanilainen napinpäällystyskoje, jolla teen käytännössä ihan samaa kuin mitä olisin halunnut tehdä alkuperäisellä laitteella. Etsyssä japanilainen napinpäällystyskoje maksaa noin kaksi dollaria per koko, nappien hinta on noin 10-20 senttiä kappale. Minulla on tuollainen isompi koje ja toinen ihan pienille napeille. Isomman käyttö on huomattavasti helpompaa, ja siihen voi kehittyä melkoinen riippuvuus. Kankaasta leikataan ympyrä, ja valkoisen ja sinisen osan avulla kangas napsautetaan napin päälle. Helppoa ja superkivaa, ja uskon, että napsuttelen näitä omien askartelutarpeiden lisäksi lahjoiksi.

8 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kivalta! Olen ostanut Etsystä tuollaisia valmiita haaraniittejä, eipä tullut mieleenkään, että niitä voisi itsekin tehdä. Ja hei, hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Kuinka suloisia, ja niin sun näköisiä! uih.

  VastaaPoista
 3. Voi, tahtoo tuollaisen laitteen!

  Hassua on, että mulla on nappeja tosi paljon ja tykkään niistä kamalasti, mutta käytän niitä tosi vähän töissä. Mistähän sekin johtuu?

  VastaaPoista
 4. Toi maatuska-nappi vei mun sydämen... Tosi kivan näköisiä kyllä kaikki! Creating Keepsakesissa oli kanssa esittelyssä tuo kalliimpi laite ja omasta mielestä sen jälki oli lähinnä rumaa, varsinkin jos paperia sillä yritti työstää!

  VastaaPoista
 5. Uijuii, miten söpöjä! Laite kuulostaa onnistuneelta valinnalta.

  VastaaPoista