keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Hyvä idea

Kuviolävistinten paras säilytystapa on minulla edelleen löytämättä. Tällä hetkellä ne ovat sikinsokin kahdessa muovirasiassa ja en aina muista, mitä sieltä löytyy.

Selaillessani ulkomaisia keskusteluja ja vinkkejä aiheesta löysin loistoidean. Leikkasin paperista neliöitä, käytin jokaista lävistintä ja liitin neliöt lopuksi renkaalla yhteen. Nyt minulla on muistikirja, jota on helppo selailla, kun suunnittelee uusia juttuja.

Idean toteuttamiseen meni 0 euroa ja mikä parasta, muistikirja on helppo ottaa mukaan, jos haluaa varmistaa, että uudet hankinnat sopivat kooltaan entisiin. Myös sopivan kokoisen kuviopaperin tai leimasimen etsintää tämä helpottaa.


Mikä teidän mielestä on muuten "sopiva määrä" kuviolävistimiä? Määrä jota käyttää säännöllisesti? Paljonko se on? Yksi, viisi, viisitoista? Olen huomannut, että kuviolävistimiä on helppo haluta. Yritän hillitä itseäni ja pitäytyä selkeissä perusmuodoissa (piparireunainen ympyrä jne.) ja lävistimissä, joiden kuvion leikkaaminen itse olisi hidasta (kuten tuo aita). Joskus toki rikon periaatteitani vastaan; en varsinaisesti voi väittää, että tarvitsisin tuota tipua, vaikka se erittäin söpö onkin.

11 kommenttia:

 1. No onpa tosiaan mahtava idea! Ja jos ei juurikaan omista kuviolävistimiä, vaikkapa ainuttakaan, voisi tuollaista nippua käyttää köyhän naisen sapluunoina ja piirtää tarvittavat kuviot mallien avulla itse... siis juuri sellaiset yksinkertaisemmat, kuten kukat, tiput ym. Tietenkään nipun tekeminen ei silloin onnistu ihan yhtä kätevästi, mutta ehkä lainalävistimillä tai muita kaavoja hyväksi käyttäen... hmm... Nimim. kehittelen ideaa heti itselleni sopivammaksi :)

  VastaaPoista
 2. Erittäin hyvä idea minunkin mielestäni! Tykkään juuri tällaisista säilytykseen, arkistointiin ja lajitteluun liittyvistä ideoista :)

  Ja tällä hetkellä minusta tuntuu että "yksi vielä" on minulle se sopivin määrä ;) Minulla ei ole vielä noita lävistimiä juuri ollenkaan ja haaveilen vielä useasta joita varmasti käyttäisin sillä tiettyjä kuvioita leikkaan tosi paljon käsin, joten en edes tiedä minkä verran olisi sopivasti..

  VastaaPoista
 3. Äh taas käsi oli ajatusta nopeampi.. piti vielä kysyä että minkä värinen tuo turkoosin kaverina oleva kartonki on? Tuo väriyhdistelmä näyttää tosi upealta!

  VastaaPoista
 4. Onpas loistoidea. :) Minäkin hamuan lävistimiä ja käytänkin kohtalaisen paljon niitä, mitä mulla on. Voisin kyllä tehdä vastaavan ja vielä jos laittaisi mitat ylös, niin tietäisi ostaa varmasti eri kokoa jos samaa kuvioa tarvii.

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä idea ja näyttää nätiltä!

  VastaaPoista
 6. Pia K: mielenkiinnolla odotan lopputulosta

  Onnekas: väri taitaa olla kuuluisaa sävyä epämääräinen-paperinpala-silppulaatikosta ;) Ruskea on muistaakseni joka tapauksessa jäänne Coredinations Box of Chocolates tai Chocolate Box tms. setistä. Tästä ei kyllä ollut mitään hyötyä :)

  VastaaPoista
 7. Siis tuo tipu on yyber-ihana! Kyllä mäkin tuohon sortuisin ja helposti.

  Kuvioleikkureiden oikea määrä on suhteellinen juttu. Kyllähän niitä useampi voi olla, olennaisempi on se, kuinka paljon tulee käytettyä. Siis jos käytät paljon, niin ne on olleet ihan hyvä hankinta.

  Mun mielestä suht paljon pystyy tekemään omin käsin, mutta lävistinten käyttö säästää aikaa todella paljon.

  Minusta joidenkin lävistinten hinta on ihan todella suolainen ja se on mulla kyllä rajoittanut ostamista... jos hinta tuntuu riistolta, en osta, vaikka saman rahan voin käyttää muuhun härpäkkeeseen jonka en koe olevan ylihinnoiteltua.

  Sitten toinen kysymys on, kannattaako monimutkaisten kuvioiden kanssa sijoittaa johonkin die-cut laitteeseen, nuo lävistimet kun on aika kookkaita säilytellä.

  Mulla on lävistimiä suht vähän, haaveilen yhä Slicestä...

  VastaaPoista
 8. Minulla on lävistimiä ihan kohtuudella - kolme reunaleikkuria, kulmanpyöristäjä ja kuusi erilaista kuviota. Ne ovat näppäriä ja nopeita käyttää, joten tykkään kyllä.

  Kävin lukemassa tuon Two Peas -keskustelun, johon linkkasit ja täytyy kyllä sanoa, että siellä mainittu 700 lävistintä kuulostaa aika paljolta... Mutta toisaalta on aina hyvä olla vertailukohtia, joihin verrattuna itse vaikuttaa säästeliäältä, vaikka vielä muutaman lävistimen hankkisikin... ;-)

  VastaaPoista
 9. Varmaan jollain 30:llä tulee ihan hyvin toimeen ;)

  VastaaPoista
 10. Hei tää on tosi hieno! tosi kiva tosin en itte oikee noissa jutuissa loista :) käyppäs kurkkaa miunki blogii? :D

  VastaaPoista
 11. Hieno muistikirja, kiitos paljon hyvästä ideasta :)

  VastaaPoista