sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Joskus yllättyy

Laura, oletko kuulolla? Lupasin tehdä omaa tahtia huhtikuun Pagemaps-luonnoksiin perustuvia sivuja, ja myöhemmin uhosin, että tuplasivuista eli aukeamista en ainakaan aloita. Ja tässä nyt ollaan! Aloitin nimenomaan tuplasivuista.

En ole koskaan aiemmin tehnyt tämän kokoista aukeamaa eli kahta letteriä, 8,5*11 -tuumakoon sivua, vierekkäin. Muutenkin tuplasivut ovat minulle vähän vierasta maaperää, ja viime aikoina olen tehnyt sivuja lähinnä ilman luonnoksia. Silti oli kivaa ja opin, että oman mukavuusalueen ulkopuolelle kannattaa selvästi astua.

Tämä sivu on tehty saman luonnoksen pohjalta kuin Lauran oma sivu. Hyppääkö joku vielä matkaan eli kokeilee samaa luonnosta? Niitä saa ja on minun mielestäni tarkoituskin aina muokata itselle mieleiseen suuntaan.

Tässä aukeamassa olen tyytyväinen kolmeen asiaan. 1) Sain pelastettua keskeneräisen sivun valmiiksi sivuksi. Valokuvat ja otsikko olivat kiinni jo ihan toisenlaisessa ja toisen kokoisessa sivussa, joka oli iänikuisessa keskeneräisten sivujen pinossa. Repäisin valokuvat ja otsikon irti kuten otsikostakin näkyy, ja lopputulos on mieleisempi. 2) Haaraniitit näyttävät kivalta kuviopaperin mukaisesti aseteltuna; samaa pitää kokeilla myös uudestaan. 3) Sain kerrottua tarinan, joka liittyy ja ei liity valokuviin. Ystävän nimi on sensuroitu tekstistä, pahoitteluni siitä. Sivun keskiosan valokuvassa on ikuistettu seteli, johon kerran sattumalta törmäsin. Se on vaihtoraha, jonka sain.

Huomaatteko muuten, miten Lauran blogin visuaalinen ilme on vaikuttanut aukeamaan? Sieltä poimin tuon aaltomaisen pilven muodon eli harmahtavan kuviopaperin, jonka leikkasin vapaalla kädellä ja reunustin valkoisella kynällä. Ja kuten muutama askartelututtu jo tietääkin, olen rakastunut uudestaan grungeboardiin eli joustavaan, kohokuvioituun pahvin kaltaiseen materiaaliin, jota on tässä värjätty akryylimaalilla (siivet) sekä glimmer mistillä (nuoli).

On tosi, tosi jännä, miten erilaisia sivuja kaikki samat materiaalit, 11 sivua -haasteen osallistujat tekivät. Sama juttu taitaa olla sivuluonnostenkin kanssa, sillä loppujen lopuksi kaikki tulkitsevat niitä aina omalla tavallaan. Ehkä nimenomaan pitäisi tehdä sellaisten kokojen luonnosten mukaisia sivuja, jotka eivät muuten meinaa luonnistua? Kuten nyt. Kiitos Laura.

Tarvikkeet:

Molemmat taustakartongit Coredinations, harmaa kuviopaperi Cosmo Cricket. Aakkostarrat American Crafts. Lukuisia paperinpalasia ja haaraniittejä sekä pitsin palasia oman askartelukaapin uumenista. Tekstilaput Crate Paper. Napit itse päällystetty kankaalla.

11 kommenttia:

 1. Voi vitsi, pitäisköhän munkin hyppää kyytiin. Näyttivät kyllä kaikki tosi kivoilta!! Kuvat kyllä alkaa loppuu kun ei ole kerennyt ottaa kameraa käteen ja toi näyttösuunnitelmakin pitäis saada valmiiks... Mutta ehkäpä mä yritän pikkuhiljaa :D

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää, minäkin tein elämäni ensimmäisen letterin tässä yksi päivä, mutta päivitän sen huomenissa.. Ja nyt voin olla varma, että teen myös tämän aukeaman. Pilvi on ihana samoin kun haaraniitit.

  VastaaPoista
 3. Saatanpa hyvinkin lähteä leikkimään tämän luonnoksen kanssa... Teidän molempien sivut näyttää niin kivoilta ja multakin on tää tuplaletteri vielä kokeilematta!

  Tykkään kanssa tosta haaraniittien asettelusta ja sivun yleisilmeestä journalingeineen!

  VastaaPoista
 4. Eikä, tää sivu on niin upea, mä tykkään tässä IHAN KAIKESTA!!! Kirjoitan huutomerkeillä kun adjektiivit loppuu. Siis tämä on ihan täydellinen. Mun on pakko varmaan kans tehdä tämä, kun kehtasit tehdä siitä näin ihanan. Voi kärmes...

  Mikähän mun suhde skräppäämiseen mahtaa oikeen olla, kun aamulla näin telkusta Paramoren Brick by Boring Brick -videon ja eka ajatukseni oli, että tässä on sama tyyli kun Xingin leiskoissa. Haastampa sinut tekemään leiskan (voit yhdistää pagemaps-projektiin), jossa on apinoitu tuon videon look ja saat vastahaastaa mut jonkun muun videon kanssa - kaikki käy. ;oD

  VastaaPoista
 5. :)

  Puuhapetenvaimo: jään miettimään (ainakin videon alkupuolen osalta). Musiikkivideot eivät ole ominta maaperääni, joten vastahaastaminen voi olla hankalaa, mutta konsultoin ehkä apujoukkoja ;)

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä hieno!

  Tämän nähtyäni melkein tekisi mieli sanoa että minunkin varmaan pitäisi kokeilla aukeamaa, mutta en sano. Enkä kokeile. Vielä ainakaan.

  VastaaPoista
 7. Hihii!!! Jihuu!!!! Tosi hienon tuplaletterin teit! :) Se on kyllä hassua kun ensin ajattelee tosiaan että en ainakaan sitä tee, ja sitten se kuitenkin kiehtoo sen verran että pakko tehdä. hih! :) Se tuplaletteri oli kokona aika kiva, mutta tuplat vieläkin on niin hemmetin vaikeita minulle! Tulipa sitten samantien mieleen, että minulla on kohta tulossa kolme eri 12x12 tuplaa blogiin. hah! Yksi niistä on vasta kokonaan valmis, toinen tarinointia ja otsikkoa vailla ja kolmanteen pitäisi laittaa vielä iso kasa kukkia! Minkähän luonnoksen valitset seuraavaksi!

  VastaaPoista
 8. HÖPS, siis nyt naurattaa. Siis tarkoitin just sitä alkua; touhusin a:n kanssa, telkku oli päällä ja minulle jäi videosta mieleen vaan ne "keltaoranssit" näyt jossa oli auringonlaskua, perhosia, lehtiä, ja keinuva tyttö puuvillamekossa. Katsoin äsken videon uudestaan tarkkaan juutuubista ja kauhistuin - sehän on ihan Halloween-osastoa! Voi noloa!

  Mitähän sinä mahdoit ajatella niistä noita-akoista ja haudankaivuusta... voi ei, siis ei kyllä ole mitään yhteistä sinun ihanien pikkutyttöleiskojen kanssa. Alkua lukuunottamatta video on muuten aika rock-kliseinen. Video on useamman kerran tullut voicelta, mutta mun mieleni ei ole rekisteröinyt siitä mitään muuta kun sen nätin alun josta tykkäsin. Ilmeisesti mä katson tarkemmin sellaset biisit, joista tykkään. Heitin aika spontaanisti tuon haasteen enkä ruvennut tarkistamaan videota sen kummemmin. Tarkoitin siis haastaa sinut apinoimaan jotain juuri siitä alusta... No voi hyvät hyssykät sentään, pitäs varmaan lopettaa kaikenlainen kommentointi kun möläyttelen vaan sammakoita. ;oDDD

  VastaaPoista
 9. Puuhapetenvaimo:

  ei hätää :) oma skräppäystyylini ei ole erityisen rock- tai goottihenkinen eli loppupuolen värimaailma olisi voinut olla vähän haastava :D

  VastaaPoista
 10. Tarkennan vielä, mielleyhtymä tuli varmaan juuri niistä perhossiivistä sillä videon tytöllä, maalauksellisuudesta ja sitten kun näin sulla juuri sellaisen keltaisen diecut-paperin jonka muistaakseni olit saanut Hempalta. Mä katoin että kappas, tossa on video keijukaisista ;oDD Jeps {menee nyt todellakin nukkumaan}

  VastaaPoista
 11. Aukeaman teko on kyllä vaikeaa ja sä olet kyllä onnistunut tässä ihan älyttömän hyvin! Näyttää ihan mielettömän hyvältä!

  VastaaPoista