perjantai 26. maaliskuuta 2010

Nauhatunnustus


Vaikka askartelutarvikkeeni ovat erittäin ja yllättävänkin hyvässä järjestyksessä, yksi poikkeus on: nauhat. Ne pursuilevat puisesta viinipullolaatikosta, tarttuvat toisiinsa ja ärsyttävät. Jostain syystä jemmaan nauhoja, joita en käytä, enkä järjestä niitä niin usein kuin muita tarvikkeita.Elliksen nauhaidean inspiroimana kävin nauhat läpi ja pakkasin niitä askartelukirppikselle pieniksi ylimmän valokuvan mukaisiksi nipuiksi, jotka nidoin ylhäältä yhteen. Heti tuli sellainen olo, että pitäisinkö nämä sittenkin itselläni. :) Jos minulla olisi askarteluhuone, säilyttäisin nauhat näin. Askartelukaapin päivityskuvat ovat tulossa blogiin kevään mittaan.

4 kommenttia:

 1. Suosittelisin harkitsemaan sitä ikkunatonta vaatehuonetta uudemman kerran :) Mukavaa askartelukirppistä, jos sattumalta luet tämän ennen sitä!

  VastaaPoista
 2. Kuinka osaakaan olla ärsyttävä ongelma nuo irrallaan olevat nauhat! Ja ihan samalla tavalla ne löytyvät minultakin ydestä mytystä. Pitäisikin keksiä jotakin vastaavaa, niin tulisi varmaan enemmänkin käytettyä noita nauhoja kun ei tarvitsisi niitä ensin nyhtää ja selvitellä..

  Olen yrittänyt opiskella noita leiskojen tekemistä ja olen oppinut paljon sinun kirjoituksistasi/kuvistasi täällä, kiitos sinulle!

  Olisitkos vielä ennättänyt vastata sellaiseen mietityttäneeseen kysymykseen, uskaltaakohan noiden valokuvien päälle laittaa koristeita ihan millä teipillä tahansa, vai pitääkö teipin olla jotakin ihan tiettyä, kun haluan että kuvat säilyvät mahdollisimman pitkään? Toinen mikä vielä mietityttää, onko kynissä jotakin vastaavaa huomioitavaa, vai riittääkö että kynä on vedenkestävää?

  VastaaPoista
 3. Nauhat ovat kyllä vähän hankalia säilyttää.. Oma askartelutilanikin on varsin pieni, ja tällähetkellä nauhat ovat miulla lasipurkeissa, kivan näköisiä kyllä, mutta käytännöllisyys voisi kyllä sitten välillä mennä miulla visuaalisuuden edelle. :)

  Ja askartelukaappisi kuvia odotellen :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :)

  Onnekas: teippien ja liimojen happovapaudesta löytyy hyvin tietoa Sannikan blogista. Kannattaa suosia happovapaita teippejä ja liimoja, joita Sannika on listannut. Se mistä teipistä/liimasta kukin tykkää eniten vaihtelee paljon.

  Kynien suhteen on sama juttu eli joissain tusseissa, esim. promarkereissa, on aineksia, jotka voivat vaikuttaa valokuvien säilymiseen pitkällä tähtäimellä. Promarkereilla en siis kirjoittaisi suoraan valokuvan päälle, mutta kyllä niitäkin skräppäyksessä käytetään paljon.

  Kynistä ei taida olla samanlaista tietopankkia kuin Sannikan teipit ja liimat, mutta Nelssonilta löytyy jonkin verran keskustelua aiheesta.

  Ei kannata ottaa liikaa paineita parhaista mahdollisista materiaaleista, vaan tehdä aluksi ihan niillä, mitä kotoa löytyy ja sitten, kun tietää tarkemmin mitä haluaa, investoida sopiviin kyniin jne. :)

  VastaaPoista