maanantai 30. marraskuuta 2009

Joulukalenterini


Inspiroidu-haasteen kuukauden kisa haastoi valokuvien käyttämiseen osana joulukalenteria. Innostuin, ja päädyin tekemään tällaisen joulukuusen muotoisen kalenterin. Pohjana on Kaisercraftin "vanerinen" kuusi.


Tässä valokuvat ja niihin liittyvä teksti ovat erillään vaihtuvista numeroista, jotka mittaavat sitä kuinka monta päivää jouluun on. Valokuvia teksteineen on asiaankuuluvasti 24, ja ne voi vaihtaa roikkumaan kuuseen ikään kuin koristeiksi.


Minulla on valokuville myös jatkokäyttöä; jos joskus teen päivä kerrallaan etenevän joulunodotusalbumin, aion napata nämä pyöreät, vaaleanpunaisella maalilla reunustetut valokuvat teksteineen siihen materiaaliksi. Valokuvat liittyvät viime vuosien jouluihin ja niihin liittyviin muistoihin.


Teksti ei välttämättä aukea kenellekään muulle, kyseessä ovat yksittäiset muistot ja tunnetilat. Osa valokuvista on sensuroitu, mutta idean tästä toivottavasti hahmottaa.


Tarvikkeet:

"Vanerinen" kuusi Kaisercraft, vihreä kuviopaperi Maya Design. Koristeet itse tehtyjä (kukat) tai Priman (köynnös ja lasikoristeet). Siirtokuvat Basic Grey. Käytetty myös eri värisiä musteita, vaaleanpunaista akryylimaalia ja Dymo-kohokirjoitinta.

9 kommenttia:

 1. Nätti, nätti, nätti! Suloiset värit, monipuoliset koristeet, ihana jatkokäyttöidea... hurjan kiva joulukalenteri :)

  VastaaPoista
 2. näyttää tosi suloiselta! ihanat värit, ihana idea!

  VastaaPoista
 3. Tää on ihana! Kiva kun on niin monenlaista toteutusta tässä haasteessa. Tämä ehdottomasti yksi suosikeistani! Jatkokäyttöidea on myös tosi kiva.

  VastaaPoista
 4. Oioioi onpas se suloinen!! Ihanasti oivallettu idea ja kuvien käyttö :) Kuusi on tosi söpö ja pienet koristeet aivan ihania!!

  VastaaPoista
 5. Ihana idea ja todella herkkä ja nätti toteutus :)

  VastaaPoista
 6. Tuo kuusi on todella nätti, ja koko kalenteri herttainen. Jatkokäyttöideat ovat aina paikallaan.

  VastaaPoista
 7. Mä täällä tutkailen blogiasi ja kommentoin näinkin vanhaa tekstiä! Onko tuo dymo-teippi läpinäkyvää? Mistä ihmeestä olet sellaista löytänyt? Mahtaakohan enää saada :)

  VastaaPoista