keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Jotain sinistä, jotain lainattua

Tiedän, että kesä on saanut monet tauolle skräppäämisestä, mutta minua se on vain innostanut. Olen skräpännyt tosi paljon, vaikka monet valmistuneet sivut ovat jääneet tämän blogin ulkopuolelle. Skräppäystarvikkeiden (jatkuva) järjestäminen on myös saanut minut käyttämään kauan sitten hankittuja tarvikkeita. Tuntuu hyvältä muistaa, että skräppäyksessä ei aina tarvitse uusinta uutta, vaan vanhoillakin tarvikkeilla saa aikaan itseä miellyttävää jälkeä.


Nyt sain inspiraation käyttää Fiskarsin kohokuviointialustaa, joka on maannut todella pitkään kaapissa käyttämättä. Jouduin sen takia leikkaamaan kartonkiin lovia, jotka myöhemmin suljin niiteillä. Kohokuvioin Core'dinations-kartonkia, ja hioin sen jälkeen kohokuvioidun kohdan, joka nousi kivasti esille. Hioin ja revin muutenkin kartonkia.

Toinen vanha tarvike (valokuvakulmatarrojen lisäksi), jota tässä on käytetty on kuultopaperi eli vellum. Osa perhosista on leikattu kuultopaperista. Lainattua on tuon tarinointiperhosen muoto: leikkasin sen paperista hyödyntäen Heidi Swappin perhoskoristetta leikkaamismallina. Hyvä ja edullinen keino tehdä journalinglappuja itse!

Lisäksi otin käyttöön kolme vanhaa, keskeneräistä settiä siirtokuvia. Niitä löytyy mm. ylemmistä aakkostarroista, pullonkorkin keskeltä ja vaikka mistä. Leikkasin kuviopaperista kuvioita sormiveitsellä, käytin viittä eri mustetta yksityiskohtiin (mm. aakkostarroihin) ja "kohotin" Glossy Accent -koholakalla osan aakkostarroista. Juu, ja kiinnitin sillä aakkostarrat, sillä nämä ovat sitä ärsyttävää, tippuilevaa mallia, joka ei pysy kiinni ilman liimaa... Olen ollut monta kuukautta aakkostenostolakossa, joten käytän sitkeästi aakkostarrojani. Sen takia olen ruvennut mm. värjäämään niitä musteella, käsittelemään koholakalla ja hiomaan hiekkapaperilla, jotta en kyllästyisi täysin.


Osa kasvonilmeistä on sensuroitu, mutta toivottavasti tästä käy ilmi, että kyse on Craftican kesämuistohaasteesta. Tuo isoin kukka on itse tekemäni, näillä ohjeilla.

11 kommenttia:

 1. oi, mitkä värit!! Ihana kun olet käyttänyt voimakkaita värejä. nam. Sinun kukka on kyllä superhieno.

  VastaaPoista
 2. :) (meillä ollaan tosiaan jo muutaman sentin yli 100.) Täysin samaa mieltä siinä että rannekkeesta oli hyötyä.
  sivu on hieno ja yhteinen kesämuisto varmasti vielä hauskempi!

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän upea! Ihanan rosoinen ja voimakkaista väreistä huolimatta tyttömäinen :)

  Kiva muuten kuulla etten ole ainoa, joka on innostunut kesän myötä värkkäilemään jos jonkinlaista. Tuntuu, että joka päivä voisi blogiinkin päivittää jotain projektia :D kesä inspiroi mua todella paljon!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana ja nuo tyttäresi lausahdukset saivat kyllä hymyn kasvoille :) Minäkin ajattelin kokeeksi pakata mökille pienen skräppäyskassin - eihän sitä tiedä vaikka jonain päivänä sataisi... (Ja muuten, olen Kokkolassa 13. -16.7.09 jos sattumalta olisit silloin paikkakunnalla... suunnitelmissa käydä ainakin keskiviikon iltatorilla jossa Heinikkakin on paikalla.)

  VastaaPoista
 5. Ihana sivu todellakin, voimakas _ja tyttömäinen (huom. ei _mutta :)

  VastaaPoista
 6. Tykkäsin tästä tosi paljon: aiheesta, teksteistä, kuvista ja jämien käytöstä. Mä nostan sulle niin hattua, että kykenet tohon aakkoslakkoon :)

  VastaaPoista
 7. Tosi jännä nähdä noin sininen sivu sinulta! Ja itse asiassa tietty rosoisuus tekee sinisestä farkkumaisen, mikä on vielä kauempana asioista jotka tyyliisi yhdistän. Toimii kyllä hyvin.

  Ostin muuten inspiroimanasi Glossy Accents -lakkaa :) Kokeilen vasta, mutta se on kivaa ainetta.

  VastaaPoista
 8. "Siitä on hyötyä" :D Kaunis sivu, kivan sininen, ja mahtava tuo kukka!

  VastaaPoista
 9. Minullekin tulee välillä sellainen tunne, etten todellakaan tarvitse uutta, kun vanhaakin on käyttämättä ja unohtunut laatikoiden pohjalle. Hatunnosto siis "vanhojen" tarvikkeiden käytöstä! Suloinen muisto suloisesti tallennettuna. Tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista
 10. Ihana! Kukka, rosoiset reunat, tarinointi, glossy accent kirjamet ja kaikki. Ja kivan voimakkaan värinen sivu sinulta.

  VastaaPoista