maanantai 29. kesäkuuta 2009

Suodatinpaperiahan se oli


Arvuuttelin eilen, mitä materiaaleja kukkien tekemiseen käytin. Ihania arvauksia! Melkein hävettää myöntää, että en käyttänyt suodatinpaperin värjäämiseen viinimarjamehua tai punajuurien lientä, vaan Glimmer Mist -sumutetta. Sanoinhan, että nimenomaan toista tarviketta (eli tässä tapauksessa suodatinpusseja) löytyy useimmista kodeista.

Monimutkaisemman eli sydämistä koostuvan kukan ohjeet löytyvät täältä.

Tuo Glimmer Mist on muuten tuote, joka vaatii totuttelua. Tykkään sen jäljestä kovasti, mutta jos sitä vain purkin ohjeen mukaisesti "ravistaa ja sumuttaa", tulos on ihan kamala. Purkin ravistaminen pitää tehdä tavalla, jolla purkkiin ei tule ilmakuplia. Ne tukkivat sumuttimen ja aiheuttavat maalipisaroiden tyyppistä jälkeä. Kun purkin saa yhteistyökykyiseksi eli ilmakuplista vapaaksi, sumun koostumusta pystyy säätelemään, ja jos mikään muu ei auta, heti suihkuttamisen jälkeen voi tasata jäljen esim. talouspaperilla kevyesti pyyhkäisemällä. Aion jatkaa opettelua, mutta kaikki muutkin värjäysideat kuulostavat hyviltä eli ehdottomasti kannattaa kokeilla esimerkiksi leimasinmusteen ohentamista ja kaikkea muuta, mitä eilisissä vastauksissa ehdotettiin.

Yksinkertaisemmat kukat tein ilman sen kummempaa ohjetta: leikkasin kolme eri kokoista ympyrää, sumutin ne Glimmer Mistillä, odotin kunnes ympyrät olivat kuivia, rypistin ne ja avasin uudestaan. Sen jälkeen kokosin kukat niin, että isoin ympyrä jäi alimmaiseksi, sitten keskimmäinen ja ylimmäksi pienin.

5 kommenttia:

 1. Maya Mist taitaa toimia samalla lailla noiden kuplien ja tippojen suhteen. Itseäni se tosin ei ole toistaiseksi haitannut, vaan olen tiputellut tippoja vielä lisää ihan tahallani... Mutta kiitos vinkistä - jos kyllästyn tippoihin, alan harjoitella tarkempaa ravistustyyliä!

  VastaaPoista
 2. Olisin ollut melkoisen hämmästynyt, jos olisit tosiaan käyttänyt niihin punajuuren mehua :D Kukkien tuoksu olisi saattanut olla melkoinen... Mutta tuo kukkien teko oli kiva idea, täytyypä kokeilla joskus - kiitos! :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei, heti kun ei pariin päivään ehdi/jaksa blogeissa kiertää, on kilpailua ja vaikka mitä kivaa äksöniä... ;) Upeita kukkia ovat! Oletko testannut suodatinpaperin hapottomuutta? Äkkiähän tuon testaisikin, mutta ajattelin kysäistä ensin - "älä koskaan tee tänään sitä minkä joku toinen on jo tehnyt eilen", tiedäthän :)
  Niin ja se mun piparipaperi oli omatekoinen, Miijjan idean mukaan tehty - niin kuin varmaan arvasitkin.
  Pakkasin tänään journaling-laput kuoreen, mutta en vielä saanut postiin. Huomenna sitten.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, tosi kauniita kukkia!

  VastaaPoista
 5. Pia K: nyt selvisi eli Sannika ystävällisesti testasi lähettämäni kukan. Ei happoa eli turvallinen käyttää!

  VastaaPoista