maanantai 1. kesäkuuta 2009

Skräppäys ja ompeleminen


Oikeastaan teki mieli otsikoida "hullu mikä hullu", sillä skräppäsin (tai kuten nuorin perheenjäsen aina sanoo, "koristin") eilen ompelurasian. Rasia on muovinen, ruma ja käytännöllinen: sen sisällä on pieniä lokeroita. Innostuin.

Tuo ylimmässä kuvassa oleva koriste on Tim Holtzin Fragments -muovinpala, jonka taakse kiinnitin Glossy Accents -koholakalla kangaspalan. Käsittelin taustan ja reunat ruskealla ja harmaalla musteella, ja sen jälkeen levitin myös taustapuolelle koholakkaa. Reiän kohdalle kannattaa laittaa vaikka hammastikku siksi aikaa, kun koholakka kuivuu (nimimerkillä arvaa-kuka-ei-muistanut-tehdä-niin). Tässä alempana on varsinainen ompelurasia tai oikeastaan sen kansi.

Olen ollut jo pari kuukautta aakkostarrojen ostolakossa, yritän käyttää nykyisiä. Yksi säästämistekniikka, jonka olen havainnut hyväksi, on puuttuvien aakkostarrojen värjääminen musteella. E-, l-, ja u-kirjaimet olivat alunperin eri setistä ja valkoisia, toisin kuin m- ja p.


Innostuminen johti myös uuden neulatyynyn tekemiseen. Törmäsin teekuppineulatyynyyn jossain amerikkalaisessa blogissa ja halusin tehdä samanlaisen. Teekuppi on berliiniläiseltä kirpputorilta ja maksoi muistaakseni euron. Tämä olisi ihana tapa ottaa käytttöön vaikka perintökuppi, jossa on säröjä.


Tim Holtzin muovinpaloilla leikkiminen oli yllättävän kivaa.

6 kommenttia:

 1. tuo teekuppineulatyyny on kyllä tosiaan aivan ihana! ja tosi hauska idea :).

  VastaaPoista
 2. Hurmaava neulatyyny todellakin! Miten kangas (ja täyte?) on kiinnitetty kuppiin, vai onko edes?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kauniista sanoista. :)

  Pia K: kehtaanko edes myöntää, millä on kiinnitetty... Naurattaa jo pelkkä ajatuskin. Ympyränmuotoisen kangaspalan täytin vanulla ja ompelin alhaalta "kokoon". Kiinnitin sen teekuppiin Glossy Accent -koholakalla, joka on tehokasta liimaa (käytän sitä nykyään vähän siellä sun täällä). Minulla ei ole kuumaliimaa, joka varmaan olisi suositeltavampi kiinnitysaine. Mutta pääasia, että tarttuu :)

  VastaaPoista
 4. Ihana neulatyyny!
  Saanhan varastaa idean saanhan?
  Täytyykö kupin olla Saksasta kirpputorilta?
  Sekin onnistuu:)
  Hyvä ruoka,parempi mieli,
  huomaako sen jostain?

  VastaaPoista
 5. Itse olisin kiinnittänyt neulatyynyn pohjastaan kuppiin luultavimmin kaksinkerroin taitetulla roudarinteipillä! Koholakka on huomattavasti eteerisempi vaihtoehto ;)

  VastaaPoista