torstai 25. kesäkuuta 2009

Scrapbooking-lehdistä: apua tarvitaan


Käynnissä oleva talouskriisi runtelee amerikkalaista scrapbooking-maailmaa rankalla kädellä: parin viimeisen kuukauden aikana lehden lopettamisesta ovat ilmoittaneet Simple Scrapbooks, Memory Makers ja Digital Scrapbooking. Kolme isoa, Yhdysvalloissa ilmestyvää lehteä.

Kuvassa näkyvät Creating Keepsakes ja Scrapbooks etc. sinnittelevät yhä, mutta amerikkalaisilla keskustelufoorumeilla pohditaan kovasti niidenkin kohtaloa. Oma Creating Keepsakes -lehden tilaukseni loppui juuri, enkä ole uskaltanut sitä uudistaa, koska liikkeellä on niin paljon huhuja tämänkin lehden vaikeuksista.

Scrapbooks etc. -lehden tilaaja en ole koskaan ollut, mutta ostin koemielessä tuoreimman irtonumeron. Scrapbooks etc. ei ole yhtä trendi- ja uutuustietoinen kuin Creating Keepsakes, ja siinä on vinkkejä myös harrastusta vasta aloitteleville. Ehkä sopivin Simple Scrapbooks -lehden ystäville?

Lehtipollo selvitti, että Suomeen tilattuna Scrapbooks etc. maksaisi 39,97 dollaria / vuosi (siis vähän vähemmän kuin Creating Keepsakes, mutta myös lehtiä tulee vähemmän eli kahdeksan vuodessa). Tilauksessa Suomeen asti on kuitenkin ongelma. Heillä ei ole nettilomaketta tai Paypal-maksumahdollisuutta, vaan shekki tai luottokortin numero pitäisi lähettää postitse. Juu-u, ehkä ei kuitenkaan...

Miten muut skräppääjät ovat ratkaisseet tilanteen? Tilaatko edelleen jotain ulkomaista skräppäyslehteä ja jos niin, mitä? Uskotko, että lehtiä kaatuu jo nyt lopettamisesta ilmoittaneiden lisäksi? Tiedän, että nyt on mahdollisimman hankala aika kysyä tästä, mutta nimenomaan perinteinen, paperimuodossa ilmestyvä lehti olisi helppo heittää laukkuun ja lähteä rannalle tai muuten kesän viettoon. Ajatus vanhojen lehtien selailemisesta loputtomiin tuntuu sekin vieraalta. Vinkkejä kaivataan.

6 kommenttia:

 1. Itsellä tilaus voimassa vielä ensi vuodenkin, joten toivon että CK pysyy pystyssä.. Lehtiähän myydään aika paljon myös ebayssä, sieltähän "täydennyksiä" voi saada, mutta postikulut tietty sieltäkin, tosin kannattaa kysäistä postitusta "media-mailina" sillä kun lehtiä lähettäessä voi säästää. Ja voisihan pyytää jotain tuttua maksamaan ja tekemään tilauksen ja sitten esim. paypalilla hoitaa hänelle maksun..?

  VastaaPoista
 2. Itse tilasin CK:n lähettämällä sähköpostitse kyselyn lehtiapajalle, kun heidän listoillaan ei ko. lehteä ollut. He hoitivat tilauksen minulle hienosti, eikä tarvinnut värkkäillä luottokortin kans =)

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea, Paiku! Laitoin Lehtiapajalle tarjouspyynnön Scrapbooks, etc.:stä.

  VastaaPoista
 4. Multa oli mennyt tämä postaus ihan ohi, mutt vastailen nyt, kun huomasin. Jenkkimatkalla ostin kaikki sillä hetkellä myynnissä olevat lehdet, eli Creating Keepsakes, Simple Scrapbooks, Scrapbooks ETC ja Memory Makers.

  Creating Keepsakes tulee mullekkin vielä, mutta heillä totisesti on ongelmia. Asiakaspalvelu on olematonta ja lehti on myös hakeutunut konkurssisaneeraukseen. Mulle ja esim. Veeruliirulle on jäänyt tulematta lehtiä ihan noin vaan, vaikka tilaus on ihan ok.

  Simple Scrapbooks siis lopetti jo ja mua harmittaa se suuresti, koska se oli noista mun ehdoton lemppari.

  Scrapbooks ETC on näistä mun mielestä varmin valinta. Se on samaa firmaa Better Homes and Gardens -lehden kanssa ja niillä vaikuttaa menevän taloudellisesti yllättävänkin hyvin. Tykkään lehden ideoista ja siitä, ettei mainoksia ole yhtä paljon kuin CK:ssa.

  Memory Makersilläkin menee kuulemani mukaan hyvin. Sä saattaisit tykätä lehdestä, koska siellä on paljon vinkkejä itsetehtyjen koristeiden tekoon ja myös kaikenlaisia tuunausvinkkejä. Heillä on myös vuosittain askartelutarvikkeiden säilytykseen keskittyvä erikoisnumero.

  Sitten on vaihtoehtona tietenkin ruotsalaisista Scrapbookin M.M. joka on mut yllättänyt positiivisesti jo useamman kerran. Brittilehdistä mulle on tuttuja Scrapbook Inspirations ja Creative Scrapbooking, joissa on sisältö aika erilaista jenkkilehtiin verrattuna.

  Mä en vielä ole päättänyt, mitä mä tekisin tilauksien suhteen. Tykkään kovasti lukea askarteluaikakauslehtiä, joten varmaan jotain tilaan jatkossakin. Hyviä ideoita otetaan vastaan siis täälläkin.

  Sori, kun tuli ylipitkä vastaus. Täytyy laittaa oma postaus aiheesta, niin voi analysoida lehtien eroja tarkemmin :)

  VastaaPoista
 5. Hemppa, olin just tänään lukevinani jostain että Memory Makers lopettaisi tänä syksynä! Eli ETC vaikuttaisi ainoalta varmalta valinnalta... Ruotsalaislehti on kiva mutta postikulut muistaakseni jotain älytöntä, joten olen ostellut irtonumeroita.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Lehtipollo ja Xing, tiedosta Memory Makersin kohtalosta. Mulla oli mennyt se ihan ohi. Eli nyt odotellaan vain, että ETC saa kansainväliset tilaukset kohtuuhintaisiksi :)

  VastaaPoista