maanantai 16. helmikuuta 2009

Yksivuotisarvonta


Kohta tulee vuosi siitä, kun perustin tämän blogin. Kivaa on ollut ja kiitos siitä kuuluu kaikille teille! Ajattelin yksivuotispäivän kunniaksi järjestää arvonnan.

Arvon kaksi palkintoa: Paper Crafts -lehden erikoisnumeron Paper Crafting with Photos (tästä on iloa niin skräppääjälle kuin kortintekijällekin) ja sekalaisen joukon Crafty Secretsin askartelukäyttöön tarkoitettua puuvillaa, toki punaiseen tylliin käärittynä. Kahdella on siis mahdollisuus voittaa, ja vastauksista on toivottavasti iloa jokaiselle.


Osallistuaksesi arvontaan toivoisin vastausta joko yhteen tai molempiin seuraavista kysymyksistä.

Mikä on paras askartelutarvikkeiden säilyttämiseen liittyvä idea, jota itse käytät? Tarkoitan arkisia, pieniä oivalluksia eli "rima matalalle" vastaamisen suhteen. :)

Missä olet nähnyt hulppeimman askartelutilan? Lähetä linkki. Siis ei-mitään-arkista, vaan hillittömän hieno askarteluhuone tai tila, jonka olet bongannut esim. jostain ulkomaisesta blogista. Unelmillekin on jätettävä tilaa.

Aikaa vastata on 22.2. asti.

30 kommenttia:

  1. Onnea 1 -vuotiaalle! Toivottavasti blogisi jatkaa vielä pitkään, niin paljon siitä on iloa :)

    Mulla ei tunnetusti ole mitään hyviä ideoita, mutta linkin sentään löysin yhteen unelmaan: http://scrappinconnie.typepad.com/photos/scrappin_shed/

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea!

    Omista säilytysideoista käytetyin on ollut saranarenkaat, mihin saa kaikenlaista tavaraa ja sitten sen voi ripustaa seinälle koukkuun.

    Hulppeimpia askarteluhuoneita olen bongannut sellaista blogista kuin http://craftystorage.blogspot.com/ Yksi ehkä mieleenpainuvimmista huoneista on tämä http://www.kevinandamanda.com/photos/scraproom/new/ ja täällä voisin itse vaikka viihtyä http://margieromney-aslett.typepad.com/photos/my_studiofinally/index.html

    VastaaPoista
  3. Onnea, onnea, onnea vaan! =)

    Kaapin sisäpuolelle voi laittaa tarrakiinnitteisiä koukkuja johon voi laittaa kirjaimia ym. vastaavanlaisissa pakkauksissa tulevia tuotteita esim. värien tai teeman mukaan jaoteltuna.

    Yksi todellinen vaalenapunainen unelma on Shimelle Laineen studio täällä: http://www.shimelle.com/paper/393/studio-tour/

    VastaaPoista
  4. Mun säilytyssysteemin aarre on työkalupakki sekä tupperin värilliset pakastusrasiat, joita saa pinottua päällekkäin =) Tietty muutkin pakastusrasiat käyvät, mutta nuo tupperin rasiat ovat niin ihanan värikkäitä...

    VastaaPoista
  5. Kappas, blogimme ovat näin samanikäiset, käynnistin itsekin juuri yksivuotisarvonnan. :D

    Oma säilytysvinkkini on ihan arkinen ja muualta saatu, mutta vinkki kai se on yhtä kaikki. Akryylileimasimet ja ez-mountatut on mulla cd-koteloissa jotka puolestaan menevät juuri nätisti esim. Ikeasta ostettuun cd-laatikkoon. Helppoja säilyttää.

    VastaaPoista
  6. Onnea 1-vuotiaalle!Mä käyn harvoin blogissasi mutta taas tulin =). Mitähän ideoita mulla ois..nooh ostin noin vuosi sitten seinään kiinnitettävän telineen jossa on 4 muovista laatikkoa..laatikoissa lokerikot(tarkoitettu kai miehille ja ruuveille..mutta...Me ostiin mulle 2 ja miehelle 1 noi on siitä kätevät kun ne voi pinota seinälle,kaapin oveen, pöydälle tms paikkaan päällekkäin!Laitoin paperikukkaset noihin ja haaraniitit sävyittäin..=).
    Ja mun unelmani:http://www.kevinandamanda.com/photos/scraproom/new/
    Tuollaisen just samanlaisen kun joskus saisin..=).

    VastaaPoista
  7. Niin se vuosi vierähti.. :) Onnea kovasti ja paljon tulevia vuosia..

    Minun paras vinkkini taitaa olla se elliksen suunnittelema lokero papereille, ihan super kätevä. Nykyään aakkostarrat ovat yhdessä laatikossa ja sekin on melko hyvä.. Ei vaan saisi liikaa ostella niitä kirjaimia, ettei alkaisi laatikko tursuta yli.

    Minä en nyt laita linkkiä, mutta tässä mun miljoona kertaa mainitsemassa lempikirjassa The Organized & Inspired Scrapbooker on niin herkkuja huoneita että.. :P

    VastaaPoista
  8. Synttärionnea!

    Askarteluhuoneista lempparini on (tietenkin) Ali Edwardsin, tavarat käytännöllisesti ja hauskoja yksityiskohtia.

    Ja tätä et kyllä pyytänyt mutta bonuksena vielä Cathy Zielsken fancy workout studio!

    VastaaPoista
  9. Onnea vuoden vanhalle blogille!

    Tässä yksi ihana jollaisen haluaisin itellekin:

    http://flickr.com/photos/froggymonkey/sets/72157594182896938/

    VastaaPoista
  10. heippa ja onnea 1-vuotiaalle! jatka samaan malliin, sulla on niin kivoja ideoita ja ihania toteutuksia!

    mun täytyy sanoa tähän, että paras säilytysjuttu mulla on varmaan minigripit. ja avokin tuomat minimuuttolaatikot. :)

    ja joskus jossain netin syövereissä törmäsin aivan ihanaan askarteluhuoneeseen, mikä näytti enemmänkin kaupalta, mutta arvaa muistanko enää missä se oli. :(

    VastaaPoista
  11. Itselläni on pari pientä lokerikkoa, jossa erilaatikoissa on tarrat, kiiltokuvat, paperit ym... :)
    Askartelunurkkausta en ole muistiin ainakaan bongannut...
    Onnea 1-v. blogille!

    VastaaPoista
  12. Onnea onnea! Isot ziplockpussit on parasta mitä oon löytänyt ja Ali E:n huoneessa voisin viihtyä, semmoisia isoja ja supersiistejä tiloja pelkään!

    VastaaPoista
  13. Onnea taaperolle!

    Mä ite säilytän um-leimasimia cD-koteloissa ja kotelot cd-levytelineessä askartelupöydän vieressä

    VastaaPoista
  14. Tykkään sun blogista, onnea sille!

    mulla on napit ja haaraniitit erillisissä pikkusissa minigrip-pusseissa ja pussit pienessä matalassa pahvilaatikossa. (eivät ainakaan putoile mihinkään) ja kuviopaperi silput ja yksiväriset silput omissa isommissa minigrip pusseissaan.
    mitään uutta työhuonetta ei ole mainita, mutta tykkäsin kyllä siitä Ali E:n.

    VastaaPoista
  15. Paljon onnea blogillesi! Täällä on aina kiva käydä. :)

    Oma säilytysideani esim. haaraniiteille ja napeille ovat topsirasiat, 11x9x4cm. Ne ovat läpinäkyviä ja siistejä kun irrottaa tuotetarran.

    VastaaPoista
  16. Minun säilytysvinkkini liittyy leimasimiin. Eli säilytän leimasimia monellekin tutussa paikassa eli cd-koteloissa ja puupalikkallisia jäätelörasioissa. Mutta se varsinainen idea on siinä että olen leimannut kaikki leimasinkuvani a4 kokoisille papereille jotka on sitten nätisti kansiossa. Kansiota selailemalla tiedän mitä leimasimia omista ja lisäksi olen sivunumeroinut kansion sivut ja sivunumeroita vastaavatnumerot löytyy myös cd koteiloista, joten tarvittava leimasin löytyy helposti.:-)

    VastaaPoista
  17. Onnea vuotiaalle! Kirjaintarroja on oikeastaan yllättävän kätevä säilyttää muovitaskuissa albumissa ja selata niitä siitä. Suosikkini on kuitenkin kukkalaatikkoni, mutta sen jo näitkin :)

    VastaaPoista
  18. Onnittelut kivalle ja inspiroivalle blogille ensimmäisestä vuodesta! Toivottavasti tulee vielä monia lisää :)

    Mulla ei ole omaa askarteluhuonetta eikä varsinaista omaa tilaakaan pelkästään askartelukäyttöön varattuna. Mun paras säilytysidea on siis niinkin simppeli kuin se mun tarvikelaukku. Eniten käyttämäni tarvikkeet, koristeet yms. ovat siis tarvikelaukussa, jonka heivaan pöydälle aina kun aloitan. Siivoaminen askartelun jäljiltä on helpottunut huomattavasti laukun hankkimisen jälkeen, kun laukussa kaikelle on omat paikkansa ja lokeronsa. Laukun lisäksi mulla on isompi säiltyslaatikko eli "miljoonalaatikko", jossa on skräppäyskamoja, joita en käytä niin usein.

    Harmikseni en löytänyt enää mistään sitä videota, jossa esiteltiin mun mielestä hienoin askarteluhuone ikinä! Huoneessa oli keskellä saarekkeena ISO työpöytä, jossa oli myös jonkin verran säilytystilaa useimmin käytetylle kamoille ja huoneen seinustoilla lisää säilytystilaa, esim. paperiteline, hylly albumeille yms.. Päävärinä huoneessa oli valkoinen höystettynä pinkillä ja mustalla. Naminam! No juu, se oli ehkä hiukan ameriikan malliin ja paljon pienempikin askarteluhuone kyllä kelpaisi meikäläiselle mutta saahan sitä tosiaan aina haaveilla :D

    VastaaPoista
  19. Onnea, onnea! Mun säilytysvinkkini liittyy myös siihen, ettei ole erillistä askartelulle varattua huonetta/tilaa: Suuri osa mun skräppäystarvikkeista on erinäisissä penaaleissa, laukuissa ja pussukoissa tarkoin lajiteltuina. On esim. kirjainlaukku, joka voi roikkua työskentelyn aikana viereisen tuolin selkänojalla, ja metallinen kynäpurkki, joka sisältää tärkeimpien kynien lisäksi saksia, viivottimia, pinsettejä ja vastaavia työvälineitä ja on helppo nostaa omalta paikaltaan kaapista aina sinne missä kulloinkin sattuu työskentelemään. Nappikoristeet ovat omassa rasiassaan, varsinaiset napit omassaan, pehmokoristeet Lindexin alesta hankitussa meikkipussissa, nauhat ja pitsit vähän suuremmassa laukkupussukassa... Pusseja ja rasioita siis riittää!

    VastaaPoista
  20. Onnea vaan täältäkin!
    Paras säilytysvinkkini on varmaan valtava matkalaukku. Itselläni on ikivanha, kirpparilta löydetty, kova ja suuri salkkumainen laukku. Se on täynnä taskuja, helppo kuljettaa mukana ja on vielä kierrätystäkin.
    En niinkään seuraa ulkomaalaisi blogeja, joten mun ihanneaskarteluhuone on ehdottomasti Ella Eliisan vihertävä huone!! Tosi ihana!
    http://ellaeliisa.vuodatus.net/blog/1669300 Ja onnea vielä kerran 1v.!!

    P.S. Tää kone jotain takkuaa, laitan s-postin tähän: juuli7@luukku.com Sori, yää bloggerin käyttö on meillä vähän niin ja näin...

    VastaaPoista
  21. Mulla ei mitään niin "erikoista" vinkkiä noiden skräppäys kamojen säilyttämiseen ole.. Mutta itse käytän Tiimarista ostettuja melko isoja pahvilaatikoita, ja niiden sisällä sitten pienempiä laatikoita jos on tarpeenn. :)

    Tämän askatreluhuoneen bongasin googlesta, tuollainen olisi kyllä tosi upea!
    http://www.scrapbooking365.com/uploaded_images/scrapbooking-rooms-720496.jpg

    VastaaPoista
  22. Hihii, onneaonnea :3 hmm. Hulppein huone on ehkä täällä, jota ensiksi katsoin keittiöksi kun näin siitä pikkukuvan... :D http://www.madcropper.com/wp-content/gemm%20scrap%20room1.jpg

    Ja hmmm. Kovin kummoisia säilytysideoita ei mulla ole, mutta ainakin jotkut sellaset Palaset -laatikostot joihin mahtuu juuri 6" x 6" paperit. :)

    VastaaPoista
  23. PS: Tämä huone kelpaisi minulle erinomaisesti :)

    http://mar1ene.wordpress.com/2009/02/15/updated-room-u/

    VastaaPoista
  24. Onnea yksivuotiaalle! Nippelit ja nappelit säilytän joskus aikojen alussa Anttilasta ostetussa metallisessa muovilokerollisessa "miljoonalaatikossa", jota en ole tosin kiinnittänyt seinään vaan joka on työpöydän päällä seinää vasten.

    VastaaPoista
  25. itse päällystetyt kenkälaatikot on mahti säilytys paikka papereille sekä vanhat lasipurkit napeille ja nauhoille.

    toiseen en vastausta keksi

    VastaaPoista
  26. Paras säilytysidea, joka on käytössä löytyy täältä. Saranarenkaissa voi säilöä monia juttuja, joiden paketeissa on reikä valmiina: Kirjaimia, rub-onseja, tarroja, jne.

    VastaaPoista
  27. Hei!
    Paras idea noi astianpesukoneen ateriain korit.Niissä yhdessä akcvarellikynät ja toisessa sakset,kuviosakset,pihdit ym..toimii.sitten noi läpinäkyvät karkkilaatikot niissä nauhoja reijät kannessa sieltä helppo saada tarvittaessa.oikeastaan en muista että olisin edes netissä nähnyt kenenkään askarteluhuonetta.Mutta jossain oli kuva hyllystä seinällä jassa olivat puiset leimasimet,käyttökelpoinen ja kaunis idea.Ja pää asia ONNEA 1-V!!!heh itte aloitin sairaslomalla tammikuussa..

    VastaaPoista
  28. sikälimikäli vieläkin ehtii:) niin mun paras säilytysratkaisu on hallittusekasotku, ainoastaan minä tiedän mistä etsiä. kukaan toinen ei voi laittaa tavaroita paikoilleen tai ounou kaikki on hukassa. :)
    sitä työhuonetta odotellessa kaikki näyttää niin ihanalta mutta koska en mitään kovin värittömiä ratkaisuja hyväksyisi ja teen paljon muutakin kuin paperiaskartelua tulee nyt vain mieleen tämä: http://www.teeshamoore.com/my_studio.htm
    tosin ilman noita kangaslaatikoita:)

    VastaaPoista
  29. onneksi olkoon!!! yksi säilytysratkaisu johon olen tykästynyt, on muovinen 13"x13" muovikotelo kantokahvalla. sisälle mahtuu muutama kymmen 12"x12" paperia ja on osoittautunut erinomaiseksi mukaan otettavaksi askartelutapahtumiin :). ostettu åhlensilta tukholmasta.

    mulla on blogissa listattuna jonkin verran askarteluhuonekuvia, ks. http://lintsi.wordpress.com/ideoita-askartelutilaan-organize-your-craft-space/

    VastaaPoista
  30. Vieläkö ehtii mukaan :)

    Paras vinkki ehdottomasti oli se kun jostain ulkomaalaisesta blogista aikoinaan löysin saranarenkaaseen kiinnitetyt spellspindersin stanssit. Upea säilytystapa.

    Sitten ihana askartelunurkkaus olisi tämä... mutta ehdottoman pieni minulle:
    http://www.overstock.com/Crafts-Sewing/The-Scrap-Box-Armoire/3490217/product.html

    Muutenkin tuo edellä mainittu on aika ihana kauppa :)))

    Onnea yksi vuotiaalle.

    VastaaPoista