tiistai 10. helmikuuta 2009

Kirjahyllystä: Becky Fleck Scrapbook Page Maps


Vuonna 2008 julkaistu Becky Fleckin Scrapbook Page Maps taitaa olla jo skräppäysklassikko, niin paljon siitä on puhuttu.

Kirjassa on 60 erilaista scrapbook-sivupohjaa ja niiden sovellukset. Sivupohjat ovat kirjaimellisesti "karttoja", eräänlaisia pohjapiirroksia, joiden perusteella oman scrapbook-sivun voi sommitella. Osa kartoista on kahden sivun aukeamia, osa tuumakoossa 12*12, osa tuumakoossa 8,5*11 ja niin edellleen. Becky Fleck kuitenkin kannustaa soveltamaan sivupohjia vapaasti: 12*12 koon voi kiepauttaa pienemmäksi ja sivun elementtejä voi halutessaan muuttaa kuten myös esimerkkisivuissa on tehty.

Teoksen lopusta löytyvät samat kartat pieniksi ideakorteiksi painettuna. Ne on tarkoitus laittaa erikseen esille, jolloin niitä voi helposti selailla, mutta itse olen mieluummin käyttänyt itse kirjaa kuin näitä helposti katoavia kortteja. Tämä on varmasti mielipidekysymys, eivätkä ideakortit suoranaisesti häiritsekään.. Ne ovat ylimääräinen bonus, josta varmasti jollekin on iloa.


Kirjoittajalla on suositut ja ahkerasti ylläpidetyt verkkosivut, joihin kirjakin pohjautuu. Tässä helmikuun sivukartat. Karttoja on verkkosivulla myös pyöreille scrapbook-sivuille ja korttiaskartelijoille. Hassua kyllä, käytän kyseisiä verkkosivuja itse varsin vähän ja tämän kirjankin otan kirjahyllystä vain silloin, kun skräppäys tuntuu erityisen hankalalta.


Kirjassa on hakemisto, jossa on lueteltu montako kuvaa kussakin sivukartassa on käytetty. Itse olen etsinyt ideoita erityisesti neljän tai useamman kuvan sivuihin, jotka ovat minulle erityisen haasteellisia.

Tästä kirjasta on monelle; se ei ole sidottu yhteen tyyliin tai tekniikkaan, eikä siksi vanhene kovin nopeasti.

5 kommenttia:

 1. Olen kanssasi samaa mieltä, että kirja sopii varmasti aika monen eri tyylin edustajalle. Ehkä juuri siksi, että tyylinäytteensä kirjan sivuille on antanut niin moni skräppääjä eikä vain Becky itse...?

  Itse olen tehnyt minikortteihin reiät ja laittanut kaikki nippuun suurella saranarenkaalla ja hyvin toimii! Niitä on näin helppo plärätä eivätkä mene hukkaan.

  Kiitos arvostelustasi, näitä on niin kiva lukea! =)

  VastaaPoista
 2. Tämä täytynee hankkia, kun siitä tosiaan on ainakin viime aikoina kovasti puhuttu. En edes tiennyt koko kirjasta ennen Tampereen reissua..

  VastaaPoista
 3. Huisin kiva lukea näitä kirja-arvosteluja. Linkkivinkitkin tuli kurkattua ja tuli sellainen olo, että valmiita luonnoksia voisi kyllä käyttää useammin :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen harkinnut kirjan tilaamista pitkään. Kiitos kommenteista, jotka helpottavat ostopäätöstä. Erityisesti olin pohtinut letter-kokoisten sivusuunnitelmien määrää kirjassa, kun siinä koossa skräppään.

  VastaaPoista
 5. Veeraliirun idea saranarenkaan käyttämisestä on tosi hyvä.

  Hemppa: kurkkasin hakemistoa ja siinä on jaoteltu 8,5*11 sivut sen mukaan, onko suunnitelma pysty- vai vaakasuunnassa, kaksoissivu jne. Ihan hyvin niitä löytyy!

  VastaaPoista