lauantai 10. tammikuuta 2009

Lahjapakkaus ja nuuttausvinkki


Ystävälläni on pian syntymäpäivä ja tein pikapikaa lahjapakkauksen hyödyntäen minulta löytyviä tarvikkeita. Kankaaseen painettu kuva näyttää aika paljon lahjan saajalta. :) Kuva on Crafty Secretsin, kuten myös leimattu teksti.

Pakkaus on taiteltu vihreästä 4*12 tuuman kokoisesta paperisuikaleesta. Siihen on tehty taitokset 4 tuuman, 6 tuuman ja 10 tuuman kohdalle. Pakkaus on sitten koottu lahjapakkaukseksi, jonka sulkee lyhyt läppä. Etupuolen koristelin haluamallani tavalla. Pakkauksen sivuilta näkee lahjakassin, joka on pakkauksen sisällä. Leikkasin kassille pienen pyöreän aukon myös pakkauksen yläosaan.

Tykkään erilaisten lahjapakkausten ja -kassien askartelemisesta. En kuitenkaan omista Scor-Pal -laitetta. Teen nuuttaukset eli paperin taittamisen käsin. Amerikkalaisia askarteluvideoita katsellessani olen kuitenkin huomannut, että monet käyttävät tavallista paperileikkuria apuna. Mahtava idea!

Käytän nykyisten taitosten tekemiseen ihan tavallista paperileikkuria ja pyöreäpäistä työkalua, joka löytyy minulta jo valmiiksi. Paperin laitan leikkuriin siihen kohtaan, mihin taitos tulee (katso alla) ja vahvistan taitoksen kohdan tuolla työkalulla. Nopeuttaa prosessia kummasti!

3 kommenttia:

 1. Tiesitkös, että kyseiseen paperileikkuriin (jos oikein näin niin on Fiskarsin leikkuri?) saa ihan nuuttausteriäkin? Näppärästi tuo varmasti noinkin onnistuu, mutta siltä varalta että sulla on mennyt vaikka ihan ohitse! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. :) Juu, tiedän (yritän aina etsiä sen pakkauksen, jossa on kaksi leikkaavaa terää).

  Tämä tapa ei maksa ylimääräistä eli säästyn nuuttaavan terän ostamiselta ja terän vaihtamiselta käyttötarkoituksen mukaan.

  Tosi kätevää näin, olen ihan innostunut! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä!
  Skräppäily juttujasi tässä ihastelemassa ja heti löytyy hyvä vinkki kortteiluunkin =) Pitänee testata omalla leikkurilla...
  Tosi ihania sivuja oot tehnyt. Tänne tulen uudestaankin

  VastaaPoista