keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Kukkia, kukkia...


Lupasin laittaa ohjeet nappikukkien väkertämisestä. Yhteen kukkaan tarvitaan:

- nappi ja lankaa
- hiukan nappia suurempi ympyränmuotoinen paperi, jonka keskellä on pieni reikä
- viisi kuviopaperista leikattua sydäntä, joissa kussakin on pieni reikä sydämen alaosassa (käyttämieni sydänten koko on noin 1,5*2 cm)
- pohjalle ympyränmuotoinen paperi, jonka päälle kaikki kootaan

Lanka pujotetaan napin läpi ja sen jälkeen ympyränmuotoisen paperin ja kaikkien viiden sydämen läpi. Tämän jälkeen sydämet levitetään ikään kuin kukan terälehdiksi ja lanka kiinnitetään lopuksi pohjalle tulevaan paperiin, joka jää piiloon.

Inspiraation sain tästä blogista, jonka kuvista näkee hyvin myös sen, miten sydämet kannattaa taittaa. Superhelppoa ja kivaa, ja kukkia voi tehdä loputtomasti, sillä paperin voi valita aina käyttötarkoituksen mukaan.

Kukkien väkertäminen on osa samaa projektia kuin klemmarit eli yritän keksiä uusia käyttötapoja minulta jo löytyville tarvikkeille, joihin kuuluu sydämenmuotoinen leikkuri.

5 kommenttia:

 1. Näppärää ja kaunista! Mutta oletko ottanut huomioon meitä raukkoja joilla ei vielä ole niitä tarvikkeita joita sinulla on ja joitten on nyt aivan pakko hankkia ne? ;))

  VastaaPoista
 2. Vitsit kun pisti hymyilyttämään tuo lehtipollon kommentti ;) Ovat kyllä varsin hurmaavia nämä kukkaset!

  VastaaPoista
 3. Lehtipöllö: ei hätää, sydämet voi ihan yhtä hyvin leikata normaaleilla saksilla, kunhan leikkaa ensin yhden sydämen malliksi ja leikkaa muut sen perusteella samankokoisiksi. Ei todellakaan tarvitse saksia ja neulaa kummempia välineitä.

  Kaapissa olleen sydämenmuotoisen leikkurin takia aloin miettiä, mitä voisin tehdä sydämillä. Ilman ystäväni häitä en olisi ikinä ostanut sitä ja se uhkasi jäädä pitkäksi aikaa käyttämättä..

  VastaaPoista
 4. Waude mitä kukkia. Muutenkin olet värkännyt kaikkea kivaa, joutuu varmaan vähän varastamaan ideoita :)))

  VastaaPoista
 5. ooh! noita pitää kokeilla!
  ne kirjaimet on ScrapAddictedista. Love Worn Love Letter, Ting A Ling, Carolee's creations. Kauheen pitkä nimihässäkkä. :) niit oli myös valkosena.

  VastaaPoista