perjantai 28. marraskuuta 2008

Hyötykäyttöä paperisilpulle


Askartelupöydälläni lainehtii usein erilaisten kuviopapereiden pieniä palasia, joita myös ahkerasti säästän. Niille on hauska keksiä käyttöä ja samalla saattaa syntyä jotain kaunista.

Innostuin koristelemaan klemmareita. Klemmarit ovat "sitä isompaa kokoa", niiden pituus on noin viisi senttiä. Ensin leikkasin kuviopaperisilpusta pieniä sydämiä (noin 1,5 * 2 cm), käsittelin sydänten reunat musteella ja koristelin sydämet. Sen jälkeen ne saivat kerroksen decoupage-lakkaa päälleen.

Kun sydämet olivat kuivuneet, kiinnitin ne klemmarin molemmille puolille niin, että klemmari jää väliin. Kiinnittämiseen käytin vahvinta liimaa, mitä talosta löytyy.

Nämä vaativat vielä vähän tuotekehittelyä, mutta väkertäminen oli niin kivaa, että voisin innostua uudestaan. Inspiraation sain Making Memoriesin huopakoristeisista klemmareista, joille halusin tehdä itse vastineen. Näitä voi käyttää scrapbook-sivujen koristeina tai antaa lahjaksi sellaisenaan. Ihaninta on, että näihin käyvät ne kaikista pienimmät paperinpalat. Ne, jotka ovat jo melkein matkalla paperiroskikseen.

7 kommenttia:

 1. Onpa söpösiä!

  Tuossa vilahtaa tuo tylli taas... Se maatuskoja kiinni pitävä tylli taisi muuten olla juuri tuota samaa skräppäystylliä? Se tuntui mielestäni pehmeämmältä kuin kangaskaupan tylli, mutta vaikea sanoa. Kaunis väri joka tapauksessa. Suikale odottaa tuolla säilössäni sopivaa hetkeä :-)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea! Ovat kauniita ja omaperäisiä. Ajatella, mitä kaikkea silpustakin saa aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Mää tiesin etten oo turhaan säästäny kaikkia pikkurillinkynnen kokoisia basic greyn palasia!!

  VastaaPoista
 4. No johan nyt :) aivan ihana idea! Mulla on kans tapana säästää aivan älyttömän pienetkin silput kun niitähän voi aina tarvia jossakin :D

  VastaaPoista
 5. Nyt kaikki väkertämään! Klemmarithan voivat olla ihan sen tyylisiä kuin itse haluaa.

  Ja Sannika: maatuskojen pakkaamiseen käyttämäni tylli oli skräppäystylliä kuten arvelit. Ajattelin, että sille saattaisi löytyä käyttöä -- ja tyllille uusia ystäviä! :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja ovat. Ostin jossain vaiheessa Ruotista koristeltuja klemmareita ja silloin mietin, että voisi kokeilla itse, mutta en ole koskaan ehtinyt edes kokeilemisen asteelle. Katsotaan jääkö nyt kytemään tämä ajatus minullekin :)

  VastaaPoista
 7. Vau, loistava idea! Kokeilin tehdä pari itsekin. Lisäksi se avaimenperä oli todella hyvä, kummitytön kanssa tehtiin siitä inspiroituneena heijastimet.

  VastaaPoista