tiistai 2. joulukuuta 2008

Eilen sai avata ensimmäisen luukun


Nelssonin blogin innoittamana tein itselleni joulukalenterin scrapbook-materiaaleista. Kuusen tekemiseen käytin kahdeksaa erilaista kuviopaperia, haaraniittejä, nappeja, punaista kynää ja eri värisiä musteita. Suurena apuna oli myös ympyrän muotoinen leikkuri, jonka takia en joutunut leikkaamaan jokaista luukkua ja sen takana olevaa valkoista, punareunaista ympyrää käsin. Nopeutti kummasti!

Suurkiitos Nelsson ja kiitos myös Maissi, jonka blogi innoitti tekemään nimenomaan kuusen muotoisen kalenterin. Minulle tärkein oivallus oli, että haaraniittejä voi käyttää luukun sulkemiseen, sitä en jostain syystä tullut itse ajatelleeksi. Kalenterin haaraniitit olen ostanut New Yorkista ennen kuin Suomesta sai scrapbook-tarvikkeita mistään ja ne ovat, säästöpakkauksessa, viruneet kaapissani vuosikausia. Nyt pääsivät hyötykäyttöön.


Kalenterin tekeminen oli sen verran kivaa, että voisin tehdä näitä ensi vuonna myös lahjaksi. Huomatkaa itse askartelemani nappikukat, joita käytin myös kalenterissa. Näiden tekeminen on tosi, tosi hauskaa ja paperit voi valita itse.

8 kommenttia:

 1. Voi tosi nätti! Mutta näin uteliaana täytyy kysyä että jos teit kalenterin itsellesi, niin mitä niistä luukuista paljastuu?

  VastaaPoista
 2. Sannika: luukuista paljastuu jouluun liittyviä ajatuksia ja suunnitelmia esimerkiksi retkelle lähtemisestä, joulutorttujen leipomisesta jne.

  Harkitsen myös vakavasti joulukalenterin skräppäyskäyttöä joulun jälkeen eli kuhunkin päivään liittyvän valokuvan lisäämistä luukun oven sisäpuolelle

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea!

  Itselleni tuli mieleen tehdä nyt (tai no ehkä tammikuussa) itselleni joulukalenteri, niin ehtisi varmasti ensi joulukuuhun mennessä unohtaa sisällön. Sitten laittaisin siihen joka päivälle että "ota rennosti, älä stressaa" ;-) Ja ehkä joskus että "muista syödä tarpeeksi suklaata".

  VastaaPoista
 4. Minullakin pääsi heti käyttöön Nelssonin tapa sulkea luukut haaraniiteillä. Blogisurffaus on sitten ihanaa :)

  VastaaPoista
 5. Oi, kiva kalenteri! Meillä on vain ostokalenteri tällä kertaa...

  VastaaPoista
 6. todella hieno kalenteri! pitää muistaa tämä idea!

  VastaaPoista
 7. tosi upea!

  tuosta tulee skräppäyskäytössäkin ihana muisto :)

  VastaaPoista
 8. Hieno kalenterikuusi :) ja kiva, että sait innoitusta kuusestani.

  VastaaPoista