maanantai 24. marraskuuta 2008

Paljastuksia


Inspiroidu-blogin haastesivut ja muut tuumakoossa 8,5 * 11 skräppäämäni sivut päätyvät nykyisin SEI:n preservation series -sarjan albumeihin. SEI:n albumit ovat selkeitä, yksivärisiä ja edullisia (hinta noin 6-8 dollaria per albumi, vinkkinä: toivoisin näitä myös Suomeen myyntiin..).

Minulla on näitä useita, väljästi teeman ja sivujen pysty- tai vaakasuoruuden mukaan jaoteltuna. Tuumakoko 8,5 * 11 tuntuu tällä hetkellä luontevimmalta. Tosin toisellakin tapaa skräppään, siitä olen avautunut aiemmin.

Miten te muut säilytätte yksittäisiä scrapbook-sivuja? Siis sellaisia, jotka eivät ole jo valmiiksi osa jotain etukäteen ajateltua kokonaisuutta. Miten ryhmittelette, millaisiin albumeihin? Olisi kiva kuulla. :)

11 kommenttia:

 1. Itse en ole ryhmitellyt sivuja minkään tietyn teeman mukaan albumeihin - ainakaan vielä. Suunnitelmissa on erillinen albumi omista lapsuuden kuvista, mutta en tiedä täyttyykö albumi vielä niillä. Itse käytän American Craftsin 3-ring albumeita. Niihin saa onneksi lisätaskuja jo Suomestakin. Mutta tosiaan, mulla on ainakin vielä kaikki työt ihan toistensa kanssa sulassa sovussa samoissa albumeissa.

  Luonnollista ja helppoa voisi olla jaotella esim. lapsista kertovat erikseen (jos mulla sellaisia olisi). Tai moni lajittelee ne ilmeisesti myös vuosittain, 2008, 2009 jne. Tässä on itselläni ongelma siinä, että voin skräpätä vaikka 20-30 vuotta vanhoja valokuviakin, joten teeppä sitten sellaisille omat kansiot... :D

  En tiedä oliko tästä mitään apua, mutta itse en ole stressannut tästä, en ainakaan toistaiseksi. Ehkä sitten joskus muotoutuu jokin hyvä järjestys.

  VastaaPoista
 2. Teen sivuja sekalaisessa järjestyksessä ja laitan talteen, ja aion jossain vaiheessa lajitella niitä omiin albumeihinsa eli kullekin lapselle omansa. Lasten sivut olen tehnyt kaikki 12x12 -koossa mutta juuri luin Ali Edwardsin blogista kuinka hän laittaa kaiken kokoisia sekaisin ja harkitsen, olisiko minusta sellaiseen... Eri kokoisia sekaisin, rajua! Mutta siinä pitäisi sitten olla albumit, joihin saa eri kokoisia ja eri suuntaisia leiskoja sekaisin. (Alilla oli juuri noita Elliksen mainitsemia AC:n albumeita.)

  Joka tapauksessa, 12x12 tuuman sivuja on nyt ehkä tarpeeksi, jotta voi edes harkita muitakin. Vuosi sitten olin ihan varma että tulen tekemään vain tätä samaa kokoa ikuisesti :-)

  Erillliset projektit olen tehnyt chipboard-albumeihin. Niissä tykkään siitä että sivuja voi kosketella.

  Toisessa postauksessa mainitsemaasi 8x8 tuuman kokoa en olekaan kokeillut, neliöni ovat olleet joko 12x12 tai 6x6. Tekeeköhän joku 10x10 tuuman sivuja, hmm. Entä sinä, teetkö 12x12 sivuja ollenkaan?

  Tämä meni nyt aika suurelta osalta aiheen vierestä, öitä :-)

  VastaaPoista
 3. Onko blogisi kello muuten ihan ajassa? Eipä sillä juuri väliä ole mutta kiinnitin vain huomiota kun olen menossa nukkumaan ja kommenttini on jätetty klo 13 maissa ;-)

  VastaaPoista
 4. Itse skräppään 12*12 -tuumakoossa todella, todella harvoin. Se tuntuu tällä hetkellä jotenkin liian massiiviselta.

  Kronologisesti etenevät albumit teen koossa 8*8 tai 6*6 (siis ne, jotka esim. lapsi saa ottaa mukaansa kotoa muuttaessaan :) ja "omat juttuni" lähinnä koossa 8,5*11. Ja minialbumeita toki, joskus.

  Koko 10*10 -kuulostaa villiltä. :) Joskus olen kokeillut kokoa 6 * 12. Mutta kai sitä voi skräpätä ihan missä tahansa koossa, riippumatta vakiintuneista sivukokojutuista!

  Sivujen säilyttäminen ei stressaa minua (paitsi silloin kun taaperoikäinen katselija yrittää nyhtää koristeita irti..:). Lähinnä olen utelias! Ella Eliisan ja Sannikan kommenteista jo huomaa, että kaikilla on oma tyylinsä säilyttää sivuja.

  VastaaPoista
 5. Sannikalle vielä: en ole huomannut, että blogissani on kello, saati siirtänyt sitä oikeaan aikaan :) Hyvää yötä!

  VastaaPoista
 6. Minäkään en ole lajitellut sivuja eri albumeihin. Laitan ne vain aina albumiin sitä mukaa kun valmistuvat :). Minä myös käytän noita American Crafts albumeita.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Minullakin on sulassa sovussa sekaisin kaiken aiheiset sivut. Siinä järjestyksessä missä valmistuvat niin pääsevät kansioihin. Nyt hamstrasin tiimarista 2 yhden hinnalla 12 tuumaisia albumeita 4 kpl. Kalliitahan ne ovat, mutta pysyvät sivut siisteinä.

  Olen kyllä miettinyt, että pitäisikö olla joku järjestys esimerkiksi omista kuvista, "meidän" kuvista joita lienee eniten, sukulaisten kuvista yms. Mutta enpä ole saanut järjestystä aikaiseksi. Joskus varmasti harmittaa kun en ole kirjoittanut esim. päivämääriä sivuihin.. Kerrankin asia josta en jaksa ressata.. :D

  VastaaPoista
 9. Olen tallettanut sivut valmistumis järjestyksessä käsillä oleviin kansioihin. Lähinnä kansioiden koko on pitänyt minut 12x12 koossa. Pitäisi kai harkita erikokoisten kansioiden hankkimista.

  Jokatapauksessa en ole vielä ehtinyt ressata tästä.

  VastaaPoista
 10. mä laitoin ensin vaan siinä järjestyksessä kun tein,mutta sitten päätin jaotella. huippuvaikeeta! mulla on neljä tiimarin 12*12 albumia. oon lisänny niihin lisää taskuja, kun muuten ne tuntu aika tyhjiltä.
  mutta niin... jaottelin (tai yritin) ne niin että yhdessä on kavereita, toisessa perhe ja "me" ja kolmannessa tapahtumia ja neljännessä yllättäen eläin. :) (siitä kun niitä leiskoja syntyy helpoiten)
  mut nyt rupee oleen vaikeeta, kun sivut alkaa loppuun. tarvii varmaan taas alottaa laittaan uuteen albumiin vaan skräppäysjärjestyksessä. mä oon laittanu kaikkiin leiskoihin pienellä päivämäärän oikeelle alakulmaan. (muutamasta vaan on jääny pois, hyvä minä!) kiva katsoa sit joskus et millasia ollu alkutaipaleella. :)
  nyt rupes tekeen mieli skräpätä. hauskaa iltaa!

  VastaaPoista
 11. Ostin juuri muuten AC:n albumin koossa 6x12, tuo koko viehätti suunnattomasti! Saas nähdä millainen ensimmäinen sen kokoinen sivu valmistuu! :)

  Noissa 12x12 AC:n 3-ring albumeissa on tosiaan se hyvä puoli, että niihin voi laittaa sekaisin myös letter-kokoa ja tätä pitkulaista 6x12 -kokoa. Se on oikeastaan aika eläväisen ja mielenkiintoisen oloinen tällä tavalla! Yksi letter-kokoinen albumikin löytyy, mutta teen sitä kokoa sen verran vähemmän että voisin aivan hyvin laittaa letterit isojen 12" joukkoon jatkossa. Hmmm.

  VastaaPoista