torstai 21. elokuuta 2008

Toisenlaista skräppäystä


Tätä blogia seuraamalla saa ehkä hiukan virheellisen kuvan scrapbooking-harrastuksestani. Blogiin asti päätyvät scrapbook-sivut liittyvät usein johonkin pieneen arkiseen asiaan, jonka kautta yritän kertoa laajemmin mietteistäni. Skräppään kuitenkin myös "perinteisempiä" asioita: juhlia, matkoja, harrastuksia ja niin edelleen. Varsinkin kronologisesti etenevät albumit, joissa käsitellään esim. jotain tiettyä ikävuotta, skräppään yleensä tuumakoossa 8*8. Yksi esimerkki näkyy tuossa yläpuolella.

Tämäntyyppiset albumit teen yleensä niin, että valitsen tarvikkeet jo etukäteen. Tietyn aakkostarratyylin, samankaltaiset värit ja koristeet sekä yleensä myös tekstin tavan ja paikan. Esim. tuossa ylläolevassa albumissa kaikki teksti (otsikkojen lisäksi) on kirjoitettu kuultopaperille. Yhdistävät elementit tuovat albumiin ryhtiä ja nopeuttavat sen tekemistä.

Tuon kaltaisia albumeita teen ajatuksella, että esimerkiksi kotoamuuttava lapsi saa ottaa omansa mukaan. Teen albumeita joskus myös lahjaksi. Ihan oma skräppäykseni onkin sitten eri asia, silloin käytän yleensä tässä blogissakin näkynyttä tuumakokoa 11*8,5 -- enkä tietoisesti kokoa albumia, vaan teen erillisiä sivuja, ihan oman mieleni mukaan. Yleensä kokoan ne myöhemmin yhteen teeman mukaan, mutta en valikoi materiaaleja tietoisesti niin, että ne sopisivat yhteen koko albumin ajan. Tuumakoon 8*8 albumit ovat sitä varten. :)

1 kommentti:

  1. Meitä monella tapaa tekeviä on siis muitakin :) Yllätin itseni kerran jopa käyttämällä semmoista valmista paperi-koristepakkausta, tosin suurin osa koristeista oli niin kummia, etten tahtonut niitä käyttää, mutta osa oli ihan jees :)

    VastaaPoista