sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Nukkekotiharrastus ja skräppäys


Viime vuoden aikana olen löytänyt skräppäys- ja paperiaskartelun lisäksi innostuksen nukkekotiharrastukseen - ja huomannut ilokseni, että monet skräppäystarvikkeet soveltuvat myös nukkekotijuttuihin.

Esimerkiksi ylemmän kuvan roomboxin (lasiseinäisen kynttilälaatikon) tapetti ja lattia ovat scrapbook-papereita; Fimo-massasta tehdyt kurpitsat on maalattu akryylimaaleilla ja sen jälkeen käsitelty Glossy Accents -lakalla; sohva on koristeltu siirtokuvilla; valkoiset ikkunakoristeet seinällä on alunperin tarkoitettu skräppäykseen; alemman kuvan piparkakkutalon koristelussa on käytetty Pearl maker -kynää. Lista taitaa olla loputon.


Nukkekotijutuissa minua viehättää erityisesti se, että materiaalina voi käyttää mitä tahansa ja usein roskikseen menossa oleva esine päätyykin aarteeksi. Esimerkiksi tekemieni hyasinttien ruukut olivat alunperin hammastahnatuubin ja shampoon korkki. Samanlaisten uusiokäyttöoivallusten ja itse tekemisen soisi kulkeutuvan myös skräppäyksen puolelle...

Roomboxien eli "yhden huoneen asetelmien" lisäksi olen parhaillaan vasta maalaamassa kuistin kaiteita tulevaan nukkekotiini, jonka toivon kasaavani tämän vuoden aikana. Monta vuotta sitten olen kyllä remontoinut lastenhuoneeseen oman lapsuuteni Lundby-nukkekodin, joka on pienten leikkijöitten käytössä joka viikko, mutta jos sitä ei lasketa, tämä harrastus on osaltani ihan alussa. Jännä nähdä mihin se vie! Uskon, että kumpikin harrastus tukee toisiaan.

1 kommentti:

  1. Ihania yksityiskohtia! Toivottavasti saadaan jatkossa nähdä, mitä kaikkea saatkaan nukkekodin kanssa aikaiseksi! :)

    VastaaPoista