maanantai 26. syyskuuta 2011

Inspiraatiota ulkomailta


Viime viikonloppu ei varmasti unohdu koskaan. Matkasin neljän suomalaisen skräppäyskaverin kanssa Belgiaan tapahtumaan, jossa opetti muun muassa skräppäysidolini Ingvild Bolme. Tämä sivu on eilen Ingvildin työpajassa tehty, ja omaa siinä on oikeastaan vain otsikko ja valokuva. Materiaalit ja design ovat Ingvildin. Hänen työpajoissaan kaikki osallistujat tekevät samantyylisen sivun, ja oppivat sillä tavalla Ingvildin käyttämiä tekniikoita ja sommittelua.Omassa sivussani taitaa kaikki olla hiukan vinksin vonksin, ainakin linnunpönttökoristeet. Yllättävän hyvin skräppäystarvikkeet selvisivät kuitenkin lentomatkasta ja työpajan runsas kukkakoristeantikin pääsi Suomeen ehjänä. Työpajoissa ei oikein ollut aikaa sivujen tekstin kirjoittamiseen; ajattelin lisätä tähän tekstin jälkikäteen ja sijoittaa sen valokuvan alapuolella olevan palkin alle.Viikonlopun työpajoista riittää varmasti ammennettavaa koko syksyksi ja talveksi. Kiitos ihanalle matkaseuralle! Nyt vaan pitäisi jaksaa purkaa matkalaukut...

22 kommenttia:

 1. Vautsi, näyttää kauniilta! Ihanan runsas kokonaisuus!

  VastaaPoista
 2. Niin kade, niin kade...oli varmasti mahtava viikonloppu!
  Leiska on upea, kaikki nuo yksityiskohdat ja toimivat kuitenkin hienosti yhdessä:)

  VastaaPoista
 3. Voi ihanaa, mä odottelin jo jotain pientä maistiaista tai kuulumisia jolta kulta teistä matkaajista! Huisin upea sivu ja hieno otsikko, laittaa ajattelemaan.

  VastaaPoista
 4. kiva kun laitoit heti kuulumisia reissusta, sillä olittekin viikonloppuna kovasti mielessä :)

  todella hieno sivu! ihanaa runsautta, juuri sellaista jota usein ihailen, mutta koen kamalan vaikeaksi tehdä itse. ja olipas kiva toi linkki, sieltä tosiaan löytyi niin sinunnäköisiä sivuja!

  VastaaPoista
 5. Oi vitsin vitsit, vähänkö ollut varmasti upea reissu. Leiska kyllä näyttää aivan ihanalta!

  VastaaPoista
 6. Todellakin aivan upeat koristeet!

  VastaaPoista
 7. Mahtavan näköinen! Kuva sulautuu tosi hienosti sivuun, vaikea erottaa rajoja. Pääsitkö kokeilemaan tuota jalkaraspin näköistä työkalua, mikä hänen sivulla mainitaan? Mihin sitä käytetään?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kauniista sanoista, kunnia kuuluu täysin Ingvildille :)

  Kiala: kyllä, pääsin kokeilemaan ja ihastuimme siihen kaikki. Se on monitoimityökalu, jossa on kaksi erilaista "jalkaraspia", metallinen raapija jossa on ohuita metallisuikaleita (vaikea selittää) sekä perinteinen distressaaja, lisäksi taittoluu ja siirtokuvien kiinnittämiseen tarkoitettu pää. Tavallaan siis monta ei-askarteluun tarkoitettua esinettä yhdistetty samaksi... Yllättävän kiva ja käyttäjäystävällinen (kädet kärsivät vähemmän kuin monissa distressaustyökaluissa), mutta ihan varmasti normaali jalkaraspikin toimii loistavasti :D

  VastaaPoista
 9. Ja työkalua käytetään siis erilaisiin distressaustekniikoihin.. Aikaisempi vastaus kuulostaa varmasti aika oudolta, jos tätä lukee joku ei-skräppääjä

  VastaaPoista
 10. Upea, upea sivu!!! On varmasti ollut IHANA reissu : D

  VastaaPoista
 11. Kyllä teitä kaivattiin lauantaina Stadi Scräpissä, mutta sanotaanko, että ihan hyvä veruke poissaololle... Skräppäsitte kuitenkin! =)

  Olis kyllä niin hauska kokeilla tehdä sivu tällä tyylillä!! Ehkä pidätte meille pienen briiffin ensi kerralla...?

  VastaaPoista
 12. Oi vau ja ihan vähän saatan olla kade moisesta matkasta. :) En ole koskaan tainnut törmätä samanlaiseen satumaiseen tyyliin kuin sulla on skräpätä, mutta linkin takaa löytyi kyllä samanlaisia upeuksia. En yhtään ihmettele, että matkalle lähtit.

  VastaaPoista
 13. Mielettömän upea! Reissunne kuulosti ihan huippu kivalle ja antoisalle:)

  VastaaPoista
 14. Upealle näyttää, kiva kun olit laittanut reissukuulumisia! Komppaan Veeruliirua, mielellään kuulisi tästä lisää.

  VastaaPoista
 15. Kiitos vain itsellesi! Vinossa olevat häkit käyvät tähän huippuhyvin, tuovat liikkeen tuntua, niin kuin joutsen olisi nousemassa ilmaan. Minullakaan ei mennyt mitään laukussa rikki, jee. Laukku on jo purettukin, kun mies halusi välttämättä siivota maanantaina, mutta tavarat ovat vielä sekaisesti skräppäyspöydällä. Pitäisi jaksaa kuvata joku leiskoista ja laittaa blogiin...

  VastaaPoista
 16. Mulla on sulle mun blogissa tunnustus :)

  VastaaPoista
 17. Aivan mielettömän ihana sivu. Varmaan ollut taas antoisa matka ja teillä ollut ihania kokemuksia, joita sitten ammentaa pitkään ;)

  VastaaPoista
 18. voi että, oli varmasti ihana viikonloppu! kiva kun laitoit kuulumisia. mun mielestä sun ja ingvildin tyylit ovat aina olleet hyvinkin samanoloisia :), ei siis ihmekään, että hän on sun idoli! oli varmasti jännää tavata hänet ihan oikeasti.

  VastaaPoista
 19. Voi, oli varmaan ihana reissu! Paljonko yhteen työpajaan kuului materiaalia? Esim. kolmannessa kuvassa on monta pakettia koristeita ja näyttäisivät erilaisilta kaikki, oliko ne yhtä henkilöä varten?

  VastaaPoista
 20. Kiitos mukavista kommenteista :) En kyllä itse uskaltaisi sanoa, että oma tyylini on samanoloinen kuin Ingvildillä, mutta ihailen hänen leiskojaan ja tekniikkaideoita todella paljon.

  Anski: kiitos!
  Sannika: pidä tuolista kiinni, kolmannen kuvan materiaalit olivat kaikki yhdelle henkilölle yhtä leiskaa varten. Se oli todella iloinen yllätys ja materiaaleista riittää pitkälle syksyyn myös täällä kotona.

  Eri opettajien työpajoissa materiaalia oli vaihteleva määrä, osassa (esim. Ingvildin) todella runsaasti

  VastaaPoista
 21. Mahtavaa - Ingvildin työt on niiin upeita. Varmaan oli hieno kokemus!!

  VastaaPoista
 22. voi ei, mä oon niiin kateellinen! ja sivukin on taas ihanan runsas ja kaunis kaikin puolin! <3

  VastaaPoista