sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Ai niin, harrastus


Kesä ja uudet työhaasteet sekä entisestä työstä irrottautuminen ovat vieneet kaiken ajan askartelulta. Hiljainen toivo kuitenkin elää, että jossain vaiheessa pääsen takaisin myös rakkaan harrastuksen pariin. Tosin tauon jälkeen aloittaminen on, harrastuksen tärkeydestä huolimatta, ainakin minulle hankalaa. Kynnys esimerkiksi   12*12 kokoisen scrapbook-sivun aloittamiseen nousee korkeaksi, jos taukoa on ollut kuukausi tai useampi. Yritän kiertää "valkoisen paperin kammoa" tekemällä kaikkea pientä ja mukavaa kuten päällystämällä nappeja ja testaamalla uusia leimasimia! Nyt yhdistin molemmat, sillä Papertrey Inkin nappiaiheinen leimasinsetti on kuin luotu itse päällystettyjen nappien pariksi. Harmi että Papertrey Inkin postikulut ovat niin jättimäiset, tykkäisin kovasti heidän leimasimistaan.


Onko teillä omia, hyvin toimivia keinoja madaltaa kynnystä, jos skräppäämisessä ja/tai askartelussa on ollut tauko? Amerikkalaiset skräppääjät ovat kehuneet tällä viikolla tätä Shimellen haastattelua; ehkä sen kuunteleminen auttaisi muistamaan, mikä tässä harrastuksessa on niin rakasta...

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka suloisia nappeja! Tuo jääkarhu on niin hellyyttävä.

  VastaaPoista
 2. ihania!

  mulla meinaa välillä tulla ahdistus jo parin viikon tauosta ja tauon syynä ei yleensäkään ole kiire tms, kun mun elämässä ei paljon sellaista ole, vaan ihan vaan sopivan mielentilan ja fiiliksen puuttuminen.. mutta toistaiseksi sellainen on jossain vaiheessa onneksi aina jälleen koittanut. ne hetket kuitenkin harmittaa, kun olisi etukäteen ajatellut jonain päivänä ihan vaan askarrella, eikä sitten sillä hetkellä huvitakaan yhtään.. varsinaista "valkoisen paperin kammoa" minulla ei tosin ole ja toivottavasti sullakin se helpottaa pian!

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ihania! Jääkarhu tosiaan sulattaa sydämet!

  Itselle jumin poistoon toimii parhaiten yhdistelmä mielekäs kuva, luonnos ja aloittaminen.

  VastaaPoista
 4. Kauniita nappeja! Jospa kiireetön kuvien selaaminen koneelta inspiroisi jälleen skräppäämään. Sinne on voinut unohtua jokin kuva, jonka ympärille alkaa vaivattomasti hahmottua skräppisivu :) Ja eiköhän välineiden testaamisesta ja koristeiden tekemisestäkin ala ideoita pulppuamaan ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanat maatuskat! Auttaisiko skräpistys tai jokin haaste?

  VastaaPoista
 6. Kauniita nappeja!

  Mulla ei valitettavasti oo mitään hyviä vinkkejä, vähän samaa vaivaa itselläki...

  VastaaPoista
 7. Skräppäys on onneksi harrastus, joka odottaa kärsivällisesti omaa aikaansa. Itse teen mielelläni kokeiluita leimasinmusteilla tai pieniä koristeen osasia tai kirjanmerkkejä, jos tekisi mieli askarrella muttei oikein kulje. Vaikkei mitään varsinaista aikaansaannosta syntyisikään, jotain voi jäädä elämään mielessä ja pulpahtaa uudestaan esiin parempana askarteluhetkenä. Mielenrauhaa!

  VastaaPoista
 8. Suloisia nappeja! Auttaisiko Paperclipping round table tai Digi Show? Pinterestin leiskat? Luonnokset? JOnkin uuden kokeileminen?

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista ja hyvistä ideoista :)

  Round tablea ja digi showta olen kuunnellut myös tauon aikana (onko digi show alkanut jo ilmestyä uudestaan?). Luulen, että minä tarvitsen skräppäyksen taustalle jonkun yksittäisen ajatuksen, josta inspiraatio lähtee. Usein, mutta ei aina se liittyy valokuvaan. Jos inspiraatio on löytynyt, mutta jumi vaivaa, skräpistys saattaa auttaa? Yritän kuitenkin olla itselleni lempeä, jumi menee aina aikanaan ohi ja väkisin ei tarvitse skräpätä

  VastaaPoista
 10. Digi Show muutti pois Paperclipping -brandin alta, uudet jaksot löytyy osoitteesta thedigishow.com tai iTunesista nimellä The Digi Show.

  VastaaPoista