maanantai 9. toukokuuta 2011

Skräppäystarvikkeet ja muodin kiertokulku


Vaatteiden ja hiustyylien kierto vie aikansa, silti väriyhdistelmät ja mallit tekevät paluun ajan kanssa. Sama tuntuu olevan skräppäystarvikkeiden kanssa, mutta huomattavasti nopeammalla syklillä. Kun törmäsin skräppäysharrastukseen vuoden 2004 tienoilla, muodissa olivat kirjoituskone- ja Scrabble-aakkostarrat. Ne tuntuivat silloin tosi kiehtovilta.

Tänä keväänä olen huomannut, että kirjoituskone- ja Scrabble-aakkostarrat ovat tehneet paluun! Esimerkiksi valokuvan Echo Parkin tarrat... Viikonlopun skräppäystapaamisessa Veeruliirulla oli ihan uusia metallikoristeita mukana. Sellaiset olivat tosi suosittuja viitisen vuotta sitten. Hämmentävää! Onko skräppäystarvikkeiden muodin kiertokulku noin viiden-seitsemän vuoden mittainen? Niin lyhyt? Miksi?

Minulle tulee Scrabble-aakkosista mieleen ihan ensimmäiset sivuni, joten voi olla vaikea tarttua niihin uudestaan. Tuntuuko kenestäkään muusta samalta? Oletteko huomanneet "tarvikkeiden paluun"?

3 kommenttia:

 1. Joooooo! Mun ensirakkaus tosin oli leimailu, skräppäyksestä en vielä osaa kommentoida. Kun aloitin leimailun, taustaleimasimet olivat muodissa. Vuosiin en tainnut juuri koskea taustaleimasimiin (vuosia, myös minua, innosti leimakuvien värittäminen ja yhdistäminen kuviopapereihin). Nyt itselläni on ollut jo noin vuoden verran taas into ostaa taustaleimasimia, ja valikoima on valtava!!! Käyttöön taustaleimasimet tulisi ottaa vielä useammin, myös toisten tekemien töiden ihaileminen innostaa niitä onneksi käyttämään : )

  Leimailussa on myös paljon tarvikkeita, joita olen omistanut todella pitkään, ja joita edelleen on saatavana ja niitä käytetään. Selkeitä on/off tavaroita nyt ei tule mieleen, vaan luulen että ne ovat olleet koko ajan jonkin verran käytössä. Noin seitsemän vuotta ostin itse Perfect pearls jauheita ja chalks-värejä, ne ovat edelleen hyvin käyttökelpoisia : )

  VastaaPoista
 2. Mä en vielä ole tällaista ilmiötä itse huomannut, mutta uskon kyllä että sellainen varmasti on olemassa. Osittain siksi varmaan en vielä ole siihen törmännyt, kun niin pitkään tää oli mulla ihan vaan sitä Tiimari- ja Sinelliskräppäystä ja -kortteilua, ja niissä ei kuitenkaan ihan ne uusimmat tuotteet ole heti myynnissä. Vasta 2-3 vuotta olen seurannut nettikauppoja ja blogeja, joten ehkä mäkin kohta alan saamaan jotain "nostalgisia" kokemuksia :)

  Ja voisin hyvin kuvitella että tuo sykli olisi noin lyhyt, on kuitenkin tavallaan niin paljon pienempi mittakaava kuin vaikka vaatealalla. Suunnittelijoitakaan ei pilvinpimein ole (vaikka niitä tosi paljon onkin), ja nekin varmaan on aika lyhytaikaisia hommia, kun useilla on esim. lapsia ja näin pois päin. Joten ehkä ne jotkut ideat sitten on vaan sellasia että ne palaa aina uuden "tarvikesuunnittelijasukupolven" aikana, tai sitten se johtuu jostain ihan muusta :D

  VastaaPoista
 3. minua hymyilyttää kyllä noi scrabble-aakkoset, sillä hyppäsin näköjään kyytiin vasta tässä toisessa aallossa ja minullehan ne kelpaa oikein hyvin :)

  VastaaPoista