sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Talvista digiskräppäystä


Tai valokuvilla leikkimistä. Tosi kylmän helmikuisen viikonlopun kunniaksi sain loppuun sivun, jonka taisin aloittaa jo joululomalla. Digiskräppäyksessä minua kiehtovat edelleen sivut, joihin ei tule tekstiä tai otsikkoa. Voi olla, että kirjoitan tähän tekstin käsin sitten kun olen teettänyt kuvan. Tai ehkä skräppään koko sivun niin, että 8*8 kokoisesta digisivusta tulee osa 12*12 kokoista "perinteistä scrapbook-sivua", johon tulee muitakin valokuvia. En tiedä, eikä sillä oikeastaan ole väliäkään. Digiskräppäys voi olla myös hauskaa valokuvilla leikkimistä ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Voihan?

Tässä on käytetty erilaisia maskeja valokuvan muodon muokkaamiseen. Maskit ovat minusta todella kiva osa digijuttuja. Suurin osa materiaaleista on SussieM:n kitistä. Hän on lempisuunnittelijoitani digipuolella ja hänen kitteihinsä kuuluu yleensä myös maskeja. Muoks. maskit tulivatkin jonkin haasteen/tarjouksen yhteydessä pakettina kitin kanssa, eivät ne olekaan osa kittiä. Silti: hän tekee kivoja maskeja, jotka usein saa pakettina, kun hankkii sopivaan aikaan. Pahoittelut valokuvan sensuroimisesta. Edelleen hämmentää (positiivisella tavalla), miten Omulin lempitarvikkeet ja omat lempitarvikkeeni voivat olla niin erilaisia... Ehkä se on juuri digiskräppäyksessä ja skräppäyksessä kivaa. Voi tehdä niin monenlaisia juttuja.


Tarvikkeet:
SussieM North Pole Trip Ice Land (taustapaperit, oksa, suurin osa lumihiutaleista), Sussie M Winter masks (maskit), Natali Design Merry Christmas (pallokoriste, muutama lumihutale)

11 kommenttia:

 1. Oikeastaan mua ei hämmennä yhtään, että meidän lempitarvikkeet on niin erilaisia, koska onhan meidän sivutkin aivan erilaisia ja täysin eri tyyliä! Esim. fantasiasivuja tuskin koskaan tulen tekemään (tai mistä sitä ikinä tietää, mutta nyt tuntuu siltä) mutta ihailen niitä jotka tekevät.

  Tietysti digi voi olla hauskaa leikkimistä, miksi ei? Mulle digi ei ole eri asia kuin muu skräppäys vaan digi=skräppäys, sen vuoksi sivutkin on saman tyylisiä kuin mun perinteiset sivut (eli tietokone on vain työväline lopputuloksen saavuttamiseen). Mutta jos kuvien käsitteleminen digivälineillä on sun juttu niiin silloinhan se on just sitä mitä sun pitää tehdä. Tarkoitushan on kuitenkin vaan tehdä sellaisia juttuja mistä itse tykkää :) Ja itse tykkään kovasti sun hybridisivuista mihin olet esim. kirjoittanut tarinoinnin kuvan päälle. Tuonkin kuvan näen jo mielessäni osana jotain ihanaa hybridisivua... Jännityksellä jään odottamaan milloin näen kuvan seuraavan kerran ja missä muodossa!

  VastaaPoista
 2. Omuli: siinä asiassa olen 100% samaa mieltä, että (minullekaan) digiskräppäys ei ole eri asia kuin muu skräppäys, vaan digi=skräppäys.

  Tämän kuvan kanssa leikkiminen oli yhtä kivaa ja rentouttavaa kuin esim. koristeiden itse tekeminen paperista. Tiedän, että tämä kuulostaa monen mielestä oudolta, mutta onneksi se ei haittaa, koska omasta harrastuksestahan tässä on kyse :D

  VastaaPoista
 3. Itse uskon tyyliltäni olevani lähempänä omulia kuin sinua siis digi puolella (paperi puolella lienee 2 vuotiaan tyyli samaa tasoa kuin omani - juu sakset ja sen sellaiset kauhistukset ei sovi mulle) mutta loppujen lopuksi uskon jokaisella olevan aika omanlaisens tapa tyyli/tapa.

  Fantasiasivusi ovat huikeita mutta omalla kohdallani en uskoisi sen toimivan, osittain johtuen jo siitä millaisita valokuvista skräppään.

  Kuvilla leikkiminen on ehdottoman kivaa, toisaalta saatan leikkiä kuvilla ilman että liitän sitä ollenkaan skräppäämiseen. Minulle se lienee toinen (mutta tietysti täydentävä) tapa tehdä koneella muutakin kuin töitä :) Eli ehkäpä omalla kohdallani niin että teimpä tietokoneella mitä tapansa muuta kuin töitä sille sopii nimeksi "häröily koneen kanssa" ja se voi pitää sisällään kuvien muokkausta, digiskräppäystä, koneen viilausta, uusien softien etsimistä/kokeilua jne.
  On todella kiva löytää uusia suunnitelijoita toisten postauksesta vaikka tuntuisikin että tyyli on oman mukavuusalueen ulkopuolella - oman tyylin laajentuminen on omalla kohdallani tahtotila.

  Toivottavasti kirjoituksesta saa jotakin tolkkua :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista <3 Mä kans näen esim. tän kuvan osana paperisivua, tai sitten kuvakirjassa, ilman otsikoita tai muuta ylimääräistä.

  VastaaPoista
 5. Ihanat huurteiset maskit! Tottakai digeily voi olla myös tunnelmointia/leikkimistä ilman aukikirjoitettua sanomaa. Niin voisi kyllä paperiskräppäyskin. :)

  VastaaPoista
 6. Tämä on tosi hieno!
  Olen haaveillut, että olisi kiva kun olisi digiskräppäystapaamisia, niin voisi nähdä miten toiset tekee sivujaan ja jakaa ideoita. Samaantyyliin kuin paperiskräppäyksessäkin.
  Ottakaahan ihmiset tapaamisiin mukaan tulostettuja digisivuja, jos niitä vaan on!

  VastaaPoista
 7. Kiala: se olisi tosi kivaa, minä olen miettinyt ihan samaa

  VastaaPoista
 8. Oletpas tosiaan tavoittanut kuvaan talven tunnun!

  Minulle digiskräppäys on hätävara, kun tarvitsen jotakin nopeasti. Siihen pitäisi syventyä paljon enemmän kuin tällä hetkellä on aikaa, että oppisi kaikenlaisia juttuja ja saisi aikaan noin hienoja tuloksia, mutta kivaa se on aina.

  VastaaPoista
 9. Hieno kuva/sivu - tämän tyyppisiä haluaisin osata tehdä. Osaisitko neuvoa miten tähän pääsisi alkuun..? Digikuvia mulla on, samoin kuvankäsittelyohjelma - ja innostusta kovasti..

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, kopioin tähän varmuuden vuoksi vastaukseni steampunk-sivun kohdalta :)

  Useimmat digiskräppäysohjeet taitavat tosiaan olla englanniksi ja niissä on erikoissanastoa, mutta kuvankäsittelyohjelmista on onneksi myös suomenkielisiä ohjekirjoja. Vaikka niitä ei ole tarkoitettu digiskräppäyksen avuksi, ne varmasti auttavat alkuun. Myös Lehtipollon ohjeet kannattaa katsoa: http://lehtipollo.vuodatus.net/blog/2172991/hybridi-eli-sekaskrappays/

  Tärkein asia heti aluksi ovat tasot (layers). Kannattaa ladata itselleen joku ilmainen tarvikepaketti ja kokeilla sen käyttöä kuvankäsittelyohjelmassa niin, että kukin asia tulee omaksi tasokseen (layer). Siis esim. taustapaperi yhdeksi tasoksi, valokuva toiseksi tasoksi, koriste kolmanneksi tasoksi ja niin edelleen. Siitä se lähtee!

  Ilmaisia materiaaleja voi etsiä esim.
  http://kynajasakset.blogspot.com/2011/01/digiskrappays-mieluisia.html
  ja
  http://keskustelu.getinspired.fi/viewtopic.php?f=4&t=21

  Onnea opetteluun!

  VastaaPoista