maanantai 14. helmikuuta 2011

Kotitekoisia kuukausipaketteja


Kuten monet muutkin skräppääjät, tykkään kuukausipaketeista. Niihin on koottu tarvikkeita: kuviopapereita, koristeita ja niin edelleen. Kovin montaa kuukausipakettia en ole kokeillut, eikä minulla ole ollut muutamaa kuukautta pitempää tilausta koskaan, mutta seuraan mielelläni kuukausipaketteja tarjoavien yritysten blogeja. Jo pelkät valokuvat näyttävät herkullisilta.

Vähän aikaa sitten törmäsin amerikkalaisten skräppääjien haasteblogiin, jonka idea on kuukausipakettien skräpistäminen. Kun skräpistetään, otetaan vaikutteita esimerkiksi scrapbook-sivun sommittelusta, mutta kun skräpistetään kuukausipaketti, otetaan avuksi valokuva jostain houkuttelevasta kuukausipakista. Mennään kuvan kanssa omien tarvikkeiden luo. Omista tarvikkeista etsitään samoja väriyhdistelmiä, samanlaisia koristeita ja niin edelleen, ja valmis, ilmainen "kuukausipakki" pakataan jättikokoiseen minigrippussiin. Vanhat tarvikkeet näyttävät paljon mukavammilta uudella tavalla yhdistettynä.

Itse skräpistin koemielessä Little Red Scrapbookin tammikuun pakin. Ylhäällä näkyy alkuperäinen paketti ja oma sen perusteella koottu versioni. Tykkäsin paketin väreistä, aitakoristeesta ja linnusta. Minulla ei ollut sopivaa muotoonleikattua taustapaperia, joten leikkasin sellaisen itse tavallisesta 12*12 kokoisesta paperista. Aitakoristeen leikkasin myös itse Priman suihkeväreille tarkoitetun sabluunan muotoa jäljitellen. Monet oman pakkini itse tehdyistä koristeista olen saanut vaihdossa toisilta askartelijoilta.

Tämä oli ensimmäinen kokeiluni, mutta voin kertoa, että kuukausipakkien skräpistäminen toimii! Haasteblogin kautta löytää ohjeita skräpistettyjen pakkien kokoamiseen ja koristeiden itse tekemiseen sekä kattavan listan "kuukausipakkeja" tarjoavista amerikkalaisista yrityksistä, mutta varoituksen sana.. Jos joku paketti näyttää tosi kivalta ja tekee mieli tilata, kannattaa kokeilla ensin vastaavan kokoamista omista tarvikkeista.

Tekeekö kenenkään mieli kokeilla? Olisi kiva nähdä lisää esimerkkejä skräpistetyistä kuukausipaketeista. 
 
Muoks. Pia K:n toiveesta Inspiksen keskustelupalstalla kolme esimerkkiä skräpistettävistä kuukausipakeista ja keskustelua niihin liittyen.

Tässä Taru76:n esimerkki skräpistetystä pakista
Tässä Marien esimerkki skräpistetystä pakista. 
Tässä PiaK:n esimerkki skräpistetystä pakista.
Tässä Maikon esimerkki skräpistetystä pakista. 

23 kommenttia:

 1. tämä oli niin hyvä juttu että jee! en tosin ole vielä toistaiseksi sortunut kuolaamaan kuukausipakkien perään kuin niitä käyttävien bloggaajien tuotoksissa, mutta ehkä sait minut houkuteltua kokeilemaan itsehillintääni.. mutta tekee kyllä heti mieli kokeilla omankin pakin kokoamista!

  toki kiinnitin heti huomiota tohon sanaan "ilmainen".. jo tehtyihin ostoksiin käytettyjä rahoja ei siis ilmeisesti lasketa..? ;)

  VastaaPoista
 2. Ilmaisiahan ne näin ovat! Myönnän että olen joskus kuolannut jonkun paketin perään, mutta ne postikulut per paketti jenkkilästä ovat sen verran etten ole sortunut. Tätä voisin todellakin kokeilla koska kattavasta tarvikekaapista luulisi värejä löytyvän : ) Kiva idea, tällä tavalla ei tulisi valittua niitä "liian hyvin" yhteen sopivia värejä!

  VastaaPoista
 3. Taidan olla tuosta haastejutusta joskus kuuluukin, minua ei vain vielä ole nuo valmiit paketit kiinnostaneet. Tätä kyllä voisi kokeilla esimerkiksi Intohimona Skräppäykseen. Tapahtumiin kun olen joskus koonnut matskut vähän samaan tyyliin. Tosin täytyy olla tarkkana minkä pakin valitsee skräpistettäväksi kun valikoima kotona on varsin rajallinen, eikä pää kestäisi tuollaisten upeiden porttien tai vastaavien käsin leikkaamista ;)

  VastaaPoista
 4. Tuo onkin hyvä idea, tulee käytettyä pois niitä jo hankittuja värkkejä eikä aina hamstrattua uutta. Samalla näkee omat askartelumateriaalinsa tavallaan uusin silmin. Vielä jos tuohon haluaisi lisää vaihtelua, niin voisi sopia kaverin kanssa kuukausipakettivaihdosta (molemmat siis kokoaisivat omista varastoistaan suunnilleen saman hintaisen paketin tuolla kopiointiperiaatteella), niin saisi vähän uutta matskua ja inspiraatiota vähällä rahalla ;)

  VastaaPoista
 5. Maikko: :)

  Ilmaisuus on tosiaan suhteellista. Ilmaista siinä mielessä, että ei tule aina uutta rahanmenoa ja kaappiin jo ehkä jumahtaneet tarvikkeet näkee ikään kuin uusin silmin kuten Milla kirjoitti. Mutta toki niihin on joskus saattanut pennonen mennä. :D Tosin haasteen idea on myös, että monet koristeet ym. voi tehdä itsekin.

  Maikko, Taru76, Kiala ja Milla: ehdottomasti kannattaa kokeilla! Tässä ideassa on jotain jännää. Myös kuukausipakettivaihto kuulostaa kivalta, jos ystävä tuntee oman maun ja sopii määrästä etukäteen (esim. kuinka monta paperia ym.).

  Kiala: paketinhan voi skräpistää myös osittain eli käyttää sitä vaan inspiraationa oman pakin kokoamiseen

  VastaaPoista
 6. Pakkien skräpistämistä pitää ehdottomasti kokeilla, ehkä jo samalla kun kokoan pakkien tapaan tarvikkeita Intohimona skräppäykseen. Muutaman pakkeja myyvän yrityksen jo tiedänkin, mutta löytyisikö joku innokas listaamaan firmoista linkkejä?

  VastaaPoista
 7. Ooo, Xingin haasteblogin linkistähän löytyi varsin kattava lista pakkeja myyvistä firmoista :)

  VastaaPoista
 8. Onpas kyllä outo haasteblogi! En usko että jaksaisin alkaa itse värkkäämään sellaisia pakkeja joissa olisi tarvikkeita monenlaisista jutuista. Tykkään itse laittaa vain niin että saman sarjan tavarat ovat aina samassa pussissa :). Kaikki käy kivasti yhteen :).

  VastaaPoista
 9. Hauska idea. Itse en ole pakkeihin tutustunut vielä ollenkaan vaan olen ihan kappalelinjalla ollut. Voisi olla hauska kokeilla, onnistuuko saamaan mitään aikaiseksi :D

  VastaaPoista
 10. Aika hauska idea. Eikä ehkä vie sen kauempaa kuin muukaan "normaali" materiaalien läpikäynti ennen leiskan aloitusta. VAi?

  VastaaPoista
 11. ja siis tätä voisi todellakin hyödyntää lähtiessään intohimoiseen, niin ehkä saisi siellä jotain tehtyäkin!

  VastaaPoista
 12. Laura: minusta kokoaminen on nimenomaan kivaa, tosi inspiroivaa! Varmaan johtuu siitä, että muutenkin tykkään yhdistellä eri valmistajien juttuja.. Varmasti myös saman sarjan tavarat samassa pussissa on hyvä, jos tykkää käyttää samaa sarjaa.

  Ranu: se minkä verran vie aikaa riippuu varmaan omasta tyylistä eli siitä miten normaalisti kokoaa materiaalit. "Esimerkki" ainakin nopeuttaa kummasti!

  Creomi ja Maikko: nimenomaan, nyt on hyvä aika kokeilla, kun Intohimona skräppäys on ihan kohta

  VastaaPoista
 13. Ihana aitakoriste ja hyvä idea :)

  VastaaPoista
 14. Vois olla aika kiva, jos joku valitsis pakin ja esittelis sen vaikka Inspis-keskustelussa, ja sitten moni vois sen perusteella koota omansa Intohimona-tapahtumaan... ehkä joku joka on valmiiksi perehtynyt aiheeseen..?

  VastaaPoista
 15. Pia K, voisin tehdä niin nyt viikonloppuna!

  VastaaPoista
 16. Mun mielestä loistava idea, kokeilemisen arvoinen. Minä kun tykkään sekoitella eri valmistajien juttuja ja omatekemää ja kaikkea mitä vaan keksii käyttää skräppäilyssä;) En ole koskaan osatnut valmiita paketteja, kun ne tuntuu liian steriileille, mutta tämä kuulostaa hauskalle.

  VastaaPoista
 17. Jostain syystä en saa enää Firefoxilla kommentoitua mihinkään blogeihin! >:( Piti vaihtaa selainta tätä varten...

  Hulvaton tuo haasteblogi! Ja idea on todella hyvä. Minusta on kivaa koota omia "sivupakkeja", mutta niistä tulee helposti aika turvallisia. Kuukausipakettia jäljittelemällä mukaan tulee otettua yllättäviäkin elementtejä ja värejä! Pitää kokeilla heti, kun pääsen pois skräppäämättömyyskuopastani.

  VastaaPoista
 18. Pia K, lisäsin Inspis-keskusteluun muutaman esimerkin pakeista, jotka voi halutessaan skräpistää. Linkki on nimeni tilalla tässä :)

  Sinne voi vapaasti myös ehdottaa muita pakkeja skräpistettäväksi, olisi kiva jos moni innostuu,
  T. Xing

  VastaaPoista
 19. Tosi hauska idea. Toi sun kokoama päkki näyttää ihanalle, jopa inspiroivammalle kuin alkuperäinen!

  VastaaPoista
 20. Pakki koottu :P Kuvat blogissani.

  VastaaPoista
 21. no innostuinhan minä ja oli kyllä kieltämättä oikein mukavaa puuhaa kasailla pakkia, joten kiitoskiitos! oma pakkini löytyy klikkaamalla nimeni kohdalta :)

  VastaaPoista