tiistai 8. helmikuuta 2011

Lisää piirtoheitinkalvoa... ja haasteOlen tehnyt helmikokeiluita piirtoheitinkalvon kanssa. Kalvon alle esim. paperille leimattu kiehkura tai Priman helmikoristeesta jäänyt muovi malliksi, piirtoheitinkalvoon helmiä esim. Pearl Maker -kynällä, annetaan kuivua ja sitten leikataan varovasti kalvosta niin, että jäljellä on pelkkä helmikoriste. Ihan kivan näköistä, vaikka tekniikka ei olekaan vielä täysin hallussa eli yksittäiset "helmet" saattavat tulla liian lähelle toisiaan kuten kuvasta huomaa. Valmiissa työssähän niiden päälle voi laittaa jonkun muun koristeen, niin kukaan ei huomaa.

Helmikoristeen voi toki tehdä myös suoraan scrapbook-sivuun tai korttiin, mutta silloin mallin käyttäminen ei ole yhtä helppoa ja kuivumista joutuu odottelemaan eri tavalla. Kalvolle koristeita voi tehdä valmiiksi odottamaan ja ottaa niitä käyttöön tarpeen mukaan. Huomasin Pearl Maker -kynästä, että suoraan kankaalle tehtynä helmet kestävät 40 asteen pesua. Siinä on yksi idea helmikuun viimeisen viikonlopun Intohimona skräppäys -tapahtuman essuhaastetta varten. Kopioin haasteen tekstin tähän:

"Amerikkalaisissa askartelukaupoissa myydään nykyisin essuja skräppääjille ja keskustelu skräppäysvaatteista käy kuumana. Osallistu uuden muodin tuomiseen Suomeen ja toteuta askarteluun soveltuva essu. Voit ommella essusi kokonaan itse, tuunata vanhan tai ostetun essun vai keksitkö jotain muuta? Ota essusi mukaan Intohimona Skräppäys -tapahtumaan ja tuo se yhteystiedoillasi varustettuna Askartelu Amalian -pisteeseen lauantaina klo 12 mennessä. Essut ovat esillä tapahtuman ajan. Parasta essua saa äänestää sunnuntaihin klo 15 asti. Voittajaessu valitaan yleisön äänten perusteella."

Essuhaasteen taustalta löytyy aikaisempi keskustelu samasta aiheesta. Keskustelun kommenteista löytyy myös linkkejä amerikkalaisiin essuihin. Jäävään itseni tästä haasteesta, mutta jään mielenkiinnolla odottelemaan, millaisia essuja Intohimona skräppäykseen ilmestyy!

18 kommenttia:

 1. wow mikä idea!! Ihanat kiekurat!

  VastaaPoista
 2. Mainio idea, näinhän voi taiteilla vaikka mitä kuvioita!

  VastaaPoista
 3. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla!! Miten hyvin "helmet" pysyvät kalvossa kiinni? Essuhaasteeseen olisi kiva ottaa osaa, mutta eipä taida aika juuri nyt antaa periksi

  VastaaPoista
 4. Tätä minäkin oon suunnitellu, uupuu vain edelleen toi pearl maker... ekä loppukuusta sellaisen sais hankittua?

  VastaaPoista
 5. Creomi ja muut: ehdottomasti kannattaa kokeilla. Ovat todella jämäkästi kiinni, ihan yhtä hyvin kuin valmiit helmikoristeet.

  Marika: uskoisin että onnistuu hankkiminen esim. kuun lopussa Intohimona skräppäyksessä :)

  VastaaPoista
 6. Hienoja! Enpä ihmettelisi, vaikka jossain vaiheessa tulisi minunkin kokeiltua!

  VastaaPoista
 7. Loistava idea! Mäkin just viime viikolla sopivasti hankin tuota pearl markeria ;)

  VastaaPoista
 8. Kalvon käyttö näin on hyvä idea ja oli pakko tulla kiittämään siitä blogi vinkistä. Ne paperipussi sivut oli aivan mahtavia:) Kiitos!!!

  VastaaPoista
 9. Riikka: kävin jo kiittämässä ja kumartamassa

  Jeppula: niin ovat, ja arvasin että sinäkin tykkäisit :)

  VastaaPoista
 10. Kiitokset todella kivasta ideasta. Hankin vasta hiljattain ensimmäisen pearl makerini, mutta tulen varmasti hankkimaan niitä lisää :)

  VastaaPoista
 11. tämä on todella hyvää juttu,näin tämän idean jostain ruotsalaisesta blogista ja siintä asti käyttänyt-siis on hyvä ja kyllä kestää kiinni.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Ruotsiin nämä Pearl Maker -kynät taisivat tulla ennen Suomea. Toimii tosi hyvin ja varmasti moni on keksinyt tämän saman idean jo kauan ennen minua, mutta nyt sain itse vihdoin kokeiltua :)

  VastaaPoista
 13. tosi hienoja kiekuroita.
  Mulla on jotain saksalaisia vastaavia. Olen käyttänyt niitä skräppisivuissa, mutta ne tuppaavat litistymään kansiossa. Yksikin leiska oli monta viikkoa kirjahyllyn päällä, mutta laitettuani sen kansioon, muutamassa viikossa oli "helmet" littanoita...

  VastaaPoista
 14. Hieno idea. Itse ostin ensimmäisen Pearl Makerin myös ihan just. Kysyisinkin sitä käyttäneiltä, että millä tekniikalla saatte helmistä pyöreitä, ettei tule sellaista "nyppylää".

  VastaaPoista
 15. Mirka: kuulostaa hurjalta tuo litistyminen. Näissä en ole huomannut sellaista.

  Eija: kynän kannattaa olla pystysuorassa lähellä paperia/kalvoa, mutta kuitenkin niin että ei ihan koske siihen ja helmi ikään kuin "tiputetaan" pystysuorassa paperille/kalvolle. Sillä tavalla tulee pyöreitä :)

  VastaaPoista