torstai 11. marraskuuta 2010

Skräppäysvaatteet


Niin siinä lukee, skräppäysvaatteet! Herneämpärissä oli hauska keskustelu essua käyttävistä skräppääjistä ja oli pakko etsiä valokuvaan leipomiseen tarkoitettu essu. En ole koskaan kuullut erityisistä skräppäysvaatteista tai ajatellut, että käyttäisin essua askartelemisen yhteydessä. Olen kyllä sotkenut ainakin kaksi hametta Glossy Accents -koholakalla niin, että tahra pysyy pesuista huolimatta. Ja tiputtanut avonaisen mustetyynyn kerran t-paidalle. Eli ehkä lapsille tarkoitettu hihallinen askarteluvaate olisi tarpeen myös aikuisten koossa.. En silti pysty kuvittelemaan itseäni essu päällä skräppäämään. Skräppään ihan tavallisissa arkivaatteissa.


Miten te, kuinka monta vaatetta harrastus on tuhonnut? Voisitteko kuvitella askartelevanne essu päällä?

16 kommenttia:

 1. Ihan tavallisilla vaatteilla olen tähän asti skräpännyt (ilman essua), mutta minulla on kaapissa Marimekon Iloinen takki jota haluaisin käyttää skräpätessä... en vain koskaan muista pukeutua siihen, ajatuksena se olisi kyllä hauska :)

  VastaaPoista
 2. :D

  Juu ei, en muista edes sotkeneeni mitään :)

  VastaaPoista
 3. Voin kuvitella... Kotioloissa en niin yleensä tee, mutta messuilla useinkin. Itse käytän usein puoliessua. Syy, että essuilla on usein sellaiset monitaskut... Ja taskuissa on demotessa hyvä pitää tavaroita, jotka muuten hukkuvat pöydälle.

  Otetaan joskus kilpailu, että kenellä on "mielenkiintoisin" essu... Miten olisi haastanko teidät essun käyttökilpaan Intohimona Skräppäys tapahtumaan? Mä voin lähteä ihan leikkimielellä mukaan... Voisi vaikka tuunailla essun, jota käyttää... Tai kuka keksii mielenkiintoisimman/hauskimman essun.. Mähän melkein innostuin tästä. Otatteko haasteen vastaan?

  Jos innostutte, niin voin Miralle ilmoittaa, että laittaa sivuilleen tiedon. Hommataan joku sponsori, joka palkitsee parhaimman essuidean.

  VastaaPoista
 4. Juu, kyllä minullakin on ihan tavalliset kotivaatteet päällä skräpätessä :). Joskus kun olen Scraptacularissa skräppäämässä, niin siellä moni laittaa essun päälle silloin kun maalaa vaikka isomman kasan chipboardeja tai jotakin sellaista. Kyllä minä voisin tietenkin essu päällä skräpätä, mutta taitaisi olla ihan turhaa, kun en ole mikään sotkuinen skräppääjä :).

  VastaaPoista
 5. Mie en scrätätessä käytä essua koska istun niin en koe siitä olevan hyötyä mutta viimeksi eilen haikailin essun perään kun käsitöitä tein, lähinnä säkset pitäisi saada kulkemaan mukana ja taskusta ne aina tippuu. Lisäksi ei olisi pahitteeksi, että nuppineulat ja mittanauha roikkuisivat mukana. Mie ainakin voisin tuohon maijun essu hommeliin tähteä mukaan, sehän olisi vähän niinkuin kankailla scräppäämistä ja tulisi tehtyä hyödyllinen essu :)

  VastaaPoista
 6. Skräppäysessu! :D Näen jo sieluni silmin ensi syksyn skräppäysristeilyn ja kaikki vaeltamassa mitä mielikuvituksellisemmissa skräppäyssuojavaatteissaan, teemuki kädessä pitkin ruotsinlaivaa...ai miten niin outo kultti?

  VastaaPoista
 7. Maiju: minullakin tuli mieleen sellainen essu, jossa on monta juuri sopivan kokoista taskua. Ja mikä ettei, otetaan vaan essuhaaste, varsinkin jos pääsen juryyn eikä tarvitse itse osallistua :D Askartelijoissa on monta hyvää ompelijaa eli saattaa tulla aika hienoja essuja.

  Marie: essuhaaste kannattenee ajoittaa niin, että päiväkävijät eivät törmää siihen ihan ensimmäiseksi ;)

  Mutta joo, toki haaste!

  Omuli: iloinen takki olisi kovin kallis essu, mutta todennäköisesti kätevä niiden pienten taskujen takia. :)

  Laura: Australiassakin siis osalla on käytössä essut, jos teidän tapaamisissa on osalla ollut. Jännää! Mikähän essumuoti me vielä saadaan aikaiseksi myös Suomeen :D

  VastaaPoista
 8. Essuihin en ota tällä kertaa kantaa, kun en pahemmin skräppääkään, mutta kiitos sinulle arvontapalkinnosta, joka tuli jo pari päivää sitten! Aivan ihania ovat ja toivat ison hymyn suulle! Kiitos!

  VastaaPoista
 9. :D On tullut sotkettua kerran hihansuu leimasinmusteeseen, kun se osui leimasintyynyyn, mutta tavallisilla vaatteilla olen pärjännyt tähän asti. Essu on ollut askartelukirppiksellä ja tavallisella kirppiksellä päällä, kun sinne saa helposti vaihtorahat.

  VastaaPoista
 10. Julielta vähän essumekkoideaa:
  http://balzerdesigns.typepad.com/balzer_designs/2010/09/apron-dress.html

  Tämä olisi estänyt minunkin pahimman sotkuni - olin roiskauttanut turkoosia maalia tuolille ja istuin siihen päälle. :-)

  VastaaPoista
 11. Essuhaaste kuulosti ihan loistavalta, moista kun ei vielä ole niin tulisi tehtyä.
  Itse pidän huolen siitä että neuleet tulee riisuttua, niistä ei maalia tai mustetta saa irti millään. Muutoin on tavalliset vaatteet. Joskin olen jokseenkin sähläävä ja asiat ei vain aina pysy käsissä, joku suoja vois olla ihan tarpeen.
  Essu ei ehkä enää meikäläisellä riitä, kokovartalokelmu vois olla enemmän paikallaan =D En edes viitsi ehdottaa siitä mitään haastetta...

  VastaaPoista
 12. Voisin Miran kanssa jutella "essuhaasteesta" se olisi aika kiva. Pieni humoristinen lisä tähän touhuun.

  VastaaPoista
 13. Heh, kuulostaa hauskalta. Mä sotken kyllä helposti, mutta en silti vaatteita ole vaihtanut askartelua varten. Kun on kaksi päällekuolaajaa, niin pienet musteet ja maalit menee ihan siinä samassa sotkussa :)

  VastaaPoista
 14. Ei mulla vaatteet sotkeennu mutta laminaattilattia, tuolin jalat ja päiväpeitto on vähän kärsinyt...

  VastaaPoista
 15. Emme selvästi ole ainoita asiaa pohtineita, sillä Scrapbooks etc. -lehden verkkosivulla oli ideoita mm. leimaillen tehtyyn essuun :D
  http://www.scrapbooksetc.com/crafts/gift-ideas/crafty-canvas-apron-inspiration/

  VastaaPoista
 16. Pari päivää siitä kun olin puolisolle ääneen nauranut tätä sun postausta, sotkin ihan muissa hommissa maalia t-paitaan - siihen mies heti, että siitäpä sulle nyt oiva skräppäysvaate, jos ei puhdistu pyykissä :)

  VastaaPoista