torstai 4. marraskuuta 2010

Die Scrapperin ItävallastaMinulla oli ilo ja kunnia osallistua itävaltalaisen Die Scrapperin -lehden tuoreimman numeron tekemiseen jämäaakkostarrojen käyttöideoilla. Aukeaman kokoisen lehtijutun vinkeistä suurin osa on alunperin täältä blogista tuttuja, mutta mukana on myös muutama uusi esimerkki. Esimerkiksi ylhäällä olevassa kortissa käytin aakkostarrojen ylimääräisiä kirjaimia nuotin rakentamiseen ja aaltosulkeiden boordinauhoihin.

Die Scrapperin -lehti on paksumpi kuin amerikkalaiset vastineensa ja lehti on taitettu sillä tavalla, että kuvien lisäksi myös luettavaa on tosi paljon. Itse tykkäsin varsinkin vinkeistä, miten käyttää leimasimia skräppäyksessä sekä "vaikeisiin aiheisiin" liittyneestä jutusta. Siinä oli scrapbook-sivu keskitysleirillä kuolleesta sukulaisesta ja sen alla sivu, joka kertoi keskenmenoista. Ehkä se on yhteistä eurooppalaisuutta: kyky skräpätä kipeistäkin asioista?


Jutussa leimasinten käytöstä skräppäyksessä oli erittäin hieno leiska, jonka hetken ihailtuani tajusin Lauran tekemäksi. Tässä siitä pieni väläys, koska en halua paljastaa koko sivua. Laura: laita se blogiin!


Löysin lehdestä toisenkin Lauran leiskan ja monta Sannan sivua. Joku toinen lukija olisi kiinnittänyt huomiota eri juttuihin, sillä lehdessä oli todella paljon luettavaa. Lyhyellä lukiosaksalla saa hyvin selvää ja on hauska, että harrastus saa lukemaan lehteä kielellä, joka ei ole itsellä päivittäisessä käytössä. Die Scrapperin -lehteä voi hankkia Suomessa blogittomalta Anulta, jolla on lehtiä myynnissä (jos ne eivät ole jo loppuneet) tai Itävallasta esimerkiksi Sannan kautta. Suomessa lehteä voi tiedustella Anulta osoitteesta anun.putiikit@gmail.com.

Jos joku muuten törmää venäläiseen skräppäyslehteen, olisin erittäin kiinnostunut lukemaan. Sellainenkin on olemassa. Suomenkieliseen skräppäyslehteen taitaa olla vielä matkaa?

6 kommenttia:

 1. Minä täällä hihittelen kun sinä olet siellä bongaillut minun leiskat! :) Ihana! :) En ole uskaltanut laittaa leiskoja vielä blogiin, kun en muistanut että milloin ne saa laittaa. Ah, tarkistin just että 2kk julkaisusta saan ne vasta laittaa, joten vielä pitää odotella. Mutta hyvä kun laitoit vähän maistiaisia :). Oli ihana kun pääsin tekemään taas jotakin siihen lehteen!
  Tuo sinun kortti on muuten ihana!!! Toivottavasti minunkin lehti tulee pian perille niin pääsen sitä lukemaan.

  VastaaPoista
 2. Ompas kivan näköinen kortti!

  Ja onnittelu tästäkin pestistä :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että Suomi on näin edustettuna! :)

  Tuota kipeistä ja vaikeista asioista skräppäämistä kyllä vähemmän näkee jenkkiskräppääjien tuotoksissa. Mun mielestä kuitenkin nekin kuuluu asiaan ja olisi typerää skräpätä vain kaikesta kivasta ja mukavasta. Muutenkin tuntuu, että eurooppalaisilla skräppääjillä on paljon monipuolisemmat aihevalinnat.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että ideasi ovat päässeet omaa maata laajempaan levitykseen :) Jotenkin ehkä Euroopassa kuitenkin ollaan rehellisempiä (myös skräppäyksessä), elämä ei ole kiiltokuvaa eikä sitä sellaisena haluta esittää. Arvostan kyllä tätä meidän tyyliä enemmän kuin amerikkalaista...

  VastaaPoista
 5. Ja uusi setti lehtiä toimitettiin perille eilen, joten taas saa Suomesta :-)
  -blogiton Anu-

  VastaaPoista