maanantai 6. syyskuuta 2010

Skräppäätkö kännykällä? Tai lentokoneessa?

Seurasin vähän aikaa sitten amerikkalaisen keskustelupalstan keskustelua lentokoneessa skräppäämisestä. Se oli monella tavalla yllättävä. Minun ei ole tehnyt mieli levittää skräppäystarvikkeita lentokoneen minimaalisiin tiloihin (saisiko niitä edes viedä koneeseen), vieruskaveri olisi kuitenkin heti pyrkimässä vessaan, joku käytävältä horjahtaisi keskelle puolivalmista sivua tai turbulenssi iskisi. Keskustelusta löysin kuitenkin vinkin ottaa lentokoneeseen pinkka skräpättäviä valokuvia ja kirjoittaa lennon aikana niihin liittyvä tarinointi valokuvien taakse post-it -lapuille, joille voi hahmotella myös sivupohjan ja ideoita värimaailmaan. Se voisi onnistua.

Maiju on blogissaan monta kertaa maininnut askartelevansa junamatkoilla. Itse en ole koskaan yrittänyt, mutta viime aikoina olen miettinyt, skräppääkö kukaan kännykällä. Edistyneimpiä puhelimia varten on vaikka mitä sovelluksia. Minulla ei ole puhelinta, joka kykenisi näihin, mutta olisi hauska kuulla, onko joku kokeillut. Onko teidän mielestänne kännykällä tai valokuva-automaatilla leikkiminen sukua skräppäykselle? Voiko kännykällä tai valokuva-automaatilla skräpätä? Tai lentokoneessa tai junassa?

Sain viime viikolla tunnustuksen, jonka lähettivät PiaK, Marika, Meinaaja ja lisäksi vähän myöhemmin myös Maikko. Tunnustukseen liittyen pyydettiin noudattamaan ohjeita 1. Pass this award to five bloggers who you love and inspire you, 2. List 3 things you love, 3. Show a picture you love and explain why. Vastaan käänteisessä järjestyksessä eli aloitan valokuvalla. Siihen on ikuistettu yksityiskohta, jota en ilman tätä harrastusta olisi edes huomannut, ja siksi rakastan valokuvaa. Tai ehkä skräppään, koska kiinnitän huomiota tuollaisiin asioihin? Tästä pääseekin seuraavaan kohtaan eli kolmeen asiaan, joita rakastan. Tämä on askartelublogi eli teemassa pysyen: rakastan sanojen ja kuvien välistä jännitettä, oman käden jälkeä ja ihmisiä, jotka ymmärtävät niiden arvon.

Tunnustus on jo kulkenut monessa blogissa, joten en yritä jakaa sitä viidelle, mutta kahdelle kuitenkin: Sirppiksen blogissa ja sivuissa on ihanaa asennetta ja Creomilla hurjan hienoja itse tehtyjä koristeita. 

11 kommenttia:

 1. Me ollaan kyllä Heinin kanssa ainakin leimailtu lentokoneessa. Istumapaikka oli tietenkin siinä WC:n viereisillä penkeillä... joten yleisöä oli ihan kivasti siinä vessajonossa jonottavista... Naureskeltiin, että tässä sitä nyt vähän demoillaan taas ;)

  Niin ja tosiaankin askartelen aina junassa, kun minulla on paria tuntia pidempiä junamatkoja ;)

  VastaaPoista
 2. ei itseasiassa kuulosta ollenkaakn huonolta jutulta tehdä semmoisia suunitelu töita lentokonessa, tai siis tarinointia, koska siihen ei paljon tavaroita tarvi. Itse en ole kyllä koskaan junassa tai lentokonessa mitään semmoista tehnyt, kyllä ollaan porukalla väritänyt leimakuvia laivamatkalla. Ja kännykän käytäminen skräppäyksen on lähina valokuvan ottaminen jos haluan jonkun idean talteen jos en pysty sitä heti todeudamaan.

  VastaaPoista
 3. Heh, minun antiikkisella kännykälläni ei pysty skräppäämään, ja miniläppärin resoluutio on liian pieni kuvankäsittelyohjelmille. Voisin kyllä kuvitella kategorisoivani kuvia läppärillä, jos minulla olisi siinä kopio tietokannasta, jossa kuvat ovat pöytäkoneellani.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia tunnustuksesta, intouduin siitä tekemään boxin muotoisen albumin, käypä kurkkaamassa sivulla SURPRISETUNNUSTUS! Elli-kissasta tekemäni minialbumi on n. 10cm halkaisijaltaan eli aika mini,eikö?
  Enkä ehkä skräppäisi lentokoneessa,vaikka siinä kuluisi kyllä aika mukavasti...

  VastaaPoista
 5. kuva on tosiaan hieno!
  (heijastuksetkin vielä)
  eipä meikäläisen kännykällä paljoo skräpätä... Mut voisin joskus koittaa jos olis semmonen kännykkä ja oiva tilaisuus.

  VastaaPoista
 6. eipä ole tullut mieleen skräpätä matkalla, mutta tuo kuvien taakse ideoiminen voisi jopa toimia :) Omalla puhelimella ei kyllä tällaisiin pystyisi vaikka haluaisikin :)

  VastaaPoista
 7. Mulla kännykkä toimii skräppäysapuna niin, että kirjoitan ideoita muistiin tallennettuina viesteinä, jos kynää ja paperia ei ole saatavilla. Tälläkin hetkellä siellä lukee OPM / BOB, mutta vielä en ole ehtinyt toteuttaa...

  VastaaPoista
 8. Ai niin, minäkin olen käyttänyt kännykkään tallennettuja tekstiviestejä Project Life -tarinointiin kun nettiä ei ole ollut saatavilla (yleensä twiittaan).

  VastaaPoista
 9. Mikä ihmeen skräppäys?

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: skräppäys on harrastus, josta on lisätietoa esim. täällä:
  http://omuli.wordpress.com/skrappayksen-abc/

  VastaaPoista