sunnuntai 1. elokuuta 2010

Itse leikatut boordinauhat

Boordileikkureita on helppo haluta, mutta onnistuu boordien leikkaaminen myös ilman. Nämä ovat ensimmäisiä kokeilujani. Tekniikka on helppo.

Leikataan paperisuikale, taitetaan se keskeltä kahtia, uudestaan kahtia ja vielä kerran kahtia, ja sitten piirretään ja leikataan varsinainen kuvio. Kun leikatun ja taitellun paperin avaa, kuvio toistuu tavalla, joka näkyy näissä kuvissa.
Hankalinta on mielestäni hahmottaa, millainen kuvio toimii tälla tavalla leikattuna. Ehdottakaa, jos keksitte, millainen kuvio näyttäisi hyvältä! 

Leikkaamiseen sopii parhaiten ohut paperi, tavallinen "paksumpi" scrapbook-paperi on liian paksu leikattavaksi monta, monta kertaa taitettuna. Ohuempi scrapbook-paperi tai muu paperi (tarvittaessa erittäin hennosti vedellä sumutettuna) taipuu paremmin.

8 kommenttia:

 1. Hienoja! Tällaisista ideoista on kiva lukea, missä voi tehdä ilman kalliita laitteita.. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihania - ja vau mikä idea! Näihin saa varmaan hyvin käytettyä sellasia papereita, joiden kuosi ei suurina pintoina enää viehätä. Meidän esikoisella on huoneessan esillä hieno "pitsinauha" jonka lastentarhanope on aikanaan tehnyt vastaavalla tekniikalla - ja lähempää tarkasteltuna huomaa, että kyseinen paperipitsi muodostuukin pääkalloista. Eli se kuvio ainakin toimii :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Ite oon vaan jouluna tonttuja laitellut tällätavalla riviin mutta tuohon näyttää toimivan muutenkin. Heppoja olen varmaan joskus nähnyt leikatun tuohon tapaan

  VastaaPoista
 4. Komeita boordinauhoja, varsinkin tuo ensimmäinen on tosi upea!

  VastaaPoista
 5. Kauniita! Hibiskus-tyyliset kukka-aiheet ja tähtirykelmät tuli ekana mieleen, että pitäs koittaa. Metsän puut olis upea ja käyttökelpoinen. Pystyboordina voisi tehdä vekkuleita kaloja. Perhoset tietty toimis. Kukkoja, kanoja ja tipuja tarttis saada myös. Korkokengät voisi olla hauska? Sammakot? Autoja tietty, ja pitkä juna vaunuineen (veturin vois leikata irrallaan taitetuista). Junalle olis käyttöö.

  Tuo ihmishahmojuttu on ihana, linnut ja sateenvarjotkin on aikas jee. Oot sä aika ässä.

  VastaaPoista
 6. Mahtavia!! Tämän kun aina muistaisi ostohimon iskiessä... mä olen kyllä aika huono vastustamaan jos jotain pitää saada eli shoppaan liiankin kanssa! Monet sinun ihanista vinkeistä sen todistaa : )

  VastaaPoista
 7. Upeasti keksitty juttu... Pitääpä kokeilla. Vaikka blogini on ollut hieman hiljainen, koristeita on tullut värkättyä... Käyn niitä täällä aina ihailemassa :)

  VastaaPoista