torstai 27. toukokuuta 2010

Vaihteeksi

Pieni tauko jämäaakkostarrojen hyötykäyttöön: avasin ihan uuden pakkauksen kangaspäällysteisiä kirjaimia lauantaina ja tein tämän sivun. Valokuva leikistä on viereisestä huoneesta otettu ja siksi epätarkka, mutta se sallittaneen tämän viikon Inspiroidu-haasteessa. Aiheena on ystävän (nimi sensuroitu) nukkevauvan ihmeelliset taidot. En muuten meinannut saada haasteen aiheesta ensin ollenkaan kiinni. Sitäkin enemmän innostuin leikkaamaan kuviopaperia (sivun reunat ja tumma pallopaperi).

Näin Hämeenlinnassa Ninarskun nappirasiassa itse tehtyjä pahvinappeja, joiden tekijäksi paljastui Elinarsku. Samanlaisia piti toki kokeilla heti kotona. En tiedä, näyttääkö tämä samanlaiselta, mutta ainakin on helppoa ja nopeaa: kirjekuoren pahvi ympyröiksi, kuviopaperia päälle, mustetta reunoihin ja päällimmäiseksi krakleerauslakkaa. Oma lakkani on nimeltään Distress crackle paint: clear rock candy. Lopuksi vielä reiät nappiin ja koholakalla kiinni. Värjäsin napinrei'istä näkyvän koholakan tussilla vihreäksi. Muistelisin, että Veeruliirulla on myös ollut blogissa ohje pahvinappien tekemiseen, mutta en löytänyt sitä pikaisella selaamisella, joten en tiedä, oliko siinä krakleerauslakkaa.

En osaa kirjoittaa materiaalilistaa tämän sivun tarvikkeista, sillä suurimmasta osasta on valmistaja jo unohtunut. Kukka ei ole itse tekemäni, mutta idea on todella simppeli eli vastaavia voisi joskus tehdä itse. Ensin kuitenkin luvassa on jämäaakkostarrat hyötykäyttöön -kuukauden loppukiri.

10 kommenttia:

 1. Kiva aihe! Sulla riittää jotenkin niin erilaisia näkökulmia kaikkeen :) Kekseliäät otsikot ja materiaalien erileinen hyödyntäminen...pohjaton aarrearkku tämä sinun blogisi! :)

  VastaaPoista
 2. ihana! ja hieno piipaa-auto-nappi! tykkään myös kukasta sen alla paljon. ja sää oot kyllä jaksanu käytellä saksia noitten kuviopapereitten kans. vau. :)
  ja veeruliirun blogista minäkin sen ohjeen/idean noihin nappeihin bongasin. :)

  VastaaPoista
 3. Niin paljon asiaa ydessä postauksessa.. Tosi kiva nähdä myös enemmissä määrin näitä toisten itse leikkaamia papereita, se kun sattuu olemaan itseäni lähellä..
  En ole osannut edes kuvitella tuollaisia nappeja, tosi kauniit ja varmasti kivaa näperreltävää.. Samoin tuo kukka, tuollaisia -ei niin perinteisiä- kukkia kyllä on kanssa kokeiltava, ei vaan taida yksi elämä riittää kun niin paljon on kaikkialla kaikkea ihanaa jota haluaa kokeilla..

  Tuo leiska on kyllä kerrassaan upea, tykkään värisävyistä ja erilaisten kuvioiden yhdistelmästä tosi paljon!

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva leiska. tässä on niitä minun rakastamia suoria linjoja. hihii! :) Oliko kiva käyttää ihan uusia aakkosia vaihteeksi? Kukka taitaa olla Pink Paislee, eikö olekin? Minusta ne oli tosi sieviä, mutta en millään raskinut sitten kuitenkaan ostaa... höh.

  VastaaPoista
 5. Kaunis sivu tämä on minunkin silmääni! Ja nappi on suloinen. Ja sivun aihe myös.

  VastaaPoista
 6. Tykkään hurjasti tästä! Aika kovan työn oot tehny papereiden leikkaamisen kanssa :)

  VastaaPoista
 7. jännittävää, meillä se kakkii ja känntyileekin :)
  mä tykkään kans leikkelyistä, napista ja kokonaisuudesta ylipäätäänkin.

  VastaaPoista
 8. Niin hyvä sivu tähän haasteeseen! Ja papereiden leikkaaminen on välillä NIIN terapeuttista!! =)

  Mun napeissa ei ollut lakkaa päällä. Ne löytyvät täältä: http://projektipaallikko.blogspot.com/2009/09/tee-se-itse-jenni-bowlin-nappeja.html

  Pitäisiköhän vihdoin ja viimein myös hyödyntää niitä jossain sivussa...? =)

  VastaaPoista
 9. kaunista! ihana kuva, kaunis valo siinä! tykkään napeista myös.

  on myös ollut tosi kiva seurata jämäaakkosten käyttöä :). paljon hyviä ideoita!

  VastaaPoista